Istorii


Din conul de umbră

Evghenii Verbanov, un tată din stânga Nistrului, a creat o organizație prin care face auzite vocile persoanelor cu dizabilitate severă și ale îngrijitorilor lor.  


Spre victorie

Un activist pentru drepturile persoanelor cu dizabilități, în drumul său spre egalitate.  


Rampa spre incluziune

Vitalii Slipcenco din Tiraspol, prin activismul său civic, transformă mediul în care trăiește în unul accesibil persoanelor cu dizabilități.  


„Dor de Codru”

Un nou traseu turistic rural readuce la viață economia locală.  


Campanie inedită în autonomia găgăuză: tinerii căsătoriţi învaţă să prevină conflictele şi violenţa în familie

„Despre orice familie se poate scrie o carte. Pentru ca istoria unui cuplu să fie una fericită, în ea nu trebuie să existe loc pentru violenţă”, aceasta este reţeta unei căsnicii în varianta soţilor…  


Raisa Preida, activistă în comunitatea romilor din Otaci: „A trecut timpul când viața femeii rome se rezumă doar la a fi soție și mamă care își petrece majoritatea timpului acasă”

Raisa Preida este numele meu conform actelor de identitate, însă pentru semenii mei, sunt cunoscută drept Meca. Am 65 de ani, patru copii, vreo 15 nepoți și 8 strănepoți. Toată viața mea am locuit în…  


Moldova: alegem verde, alegem electric

Automobilele electrice înregistrate în prezent în Republica Moldova reduc anual cu 500.000 kg volumul de emisii CO2.  


Drumul e-deșeurilor în e-Moldova

Sectorul TIC lasă o amprentă grea asupra mediului și sănătății umane, astfel încât gestionarea eficientă a e-deșeurilor este o obligație legală și o responsabilitate față de oameni.  


O fermă de porci, dezvoltată din bani europeni în stânga Nistrului, a crescut de 10 ori în 4 ani

Porcii, când se stresează, mănâncă și nu se îngrașă. De asta, la o fermă inițiată dintr-un grant oferit de UE prin intermediul PNUD, uneori răsună muzică, animalele se joacă și au tot timpul acces la…  


Tinerii, uniți pentru climă

50.000 de elevi din opt țări din regiunea Europei și Asiei Centrale beneficiază de programul educațional pe domeniul climei.  

PNUD În lume

Ești la PNUD Moldova 
Mergi la Oficiul central PNUD