PNUD Moldova, în cooperare cu Viceprim-Ministrul pentru Digitalizare și Agenția de Guvernare Electronică, a lansat rețeaua de Ambasadori Media pentru Transformare Digitală.

Rețeaua este formată din 14 jurnaliști din 10 localități ale Republicii Moldova, selectați prin concurs deschis. Membrii vor beneficia de o serie de instruiri în domeniul guvernării electronice și al aspectelor tehnologice conexe, securității cibernetice, protecției datelor cu caracter personal, comerțului electronic, economiei digitale, bazelor de date deschise, accesului online la informație etc.

Pe 16-18 septembrie 2021 a fost organizată prima tabără digitală pentru membrii rețelei de Ambasadori Media pentru Transformare Digitală.

„Suntem determinați să promovăm transparența, să fim deschiși pentru toate genurile de investigații și să oferim deschidere pentru datele de care au nevoie jurnaliștii. Transparența este unul dintre principiile noastre, dar pentru aceasta este nevoie să avem mecanisme legale care să ne garanteze securitatea datelor în mediul digital”, a afirmat Iurie Țurcanu, Viceprim-ministrul pentru Digitalizare.

„E de apreciat faptul că jurnaliștii au preluat un rol activ în procesul de transformare digitală a societății. Suntem încântați de oportunitățile de creștere pe care le poate aduce digitalizarea și de participarea mass-media în acest proces esențial”, a afirmat Andrea Cuzyova, reprezentantă rezidentă adjunctă a PNUD Moldova.

Scopul taberei a fost familiarizarea jurnaliștilor cu prioritățile Guvernului în domeniul transformării digitale, prezentarea programului de transformare digitală al PNUD Moldova și a raportului de evaluare digitală efectuat de PNUD. Totodată, au fost trecute în revistă soluțiile digitale existente și cele în curs de dezvoltare, inclusiv pe domenii de intervenții specializate, implementate de ministere și agenții.

În contextul necesității implementării unei abordări sistemice, cu participarea tuturor (whole of society approach), o atenție deosebită a fost acordată rolului sectorului privat, instituțiilor educaționale și societății civile în transformarea digitală a Republicii Moldova.

Network of Media Ambassadors for Digital Transformation

Icon of SDG 09 Icon of SDG 16

Descoperă

Se încarcă…

PNUD În lume

Ești la PNUD Moldova 
Mergi la Oficiul central PNUD