Trei pensiuni turistice, o zonă de agrement, o uscătorie de fructe și un atelier de lactate cu sală de degustare sunt amenajate la Sipoteni pentru turiștii dornici să exploreze Codrii Moldovei.

Toate aceste sunt posibile cu sprijinul PNUD și al Guvernului Elveției, care au oferit un grant de 60.000 USD, dar și cofinanțării de 144.000 USD a autorităților locale, precum și contribuțiilor asociației de băștinași și agenților privați beneficiari.

„Locurile pitorești din Sipoteni trebuie valorificate. Am reușit această performanță în ultimii doi ani, grație mobilizării fără precedent a agenților economici și asociației de băștinași. Astfel, localitatea și-a schimbat vectorul economic din comunitate cu specific agricol spre una orientată către turism. Acum suntem localitatea rurală cu cea mai mare capacitate de agrement din zonă”, susține Vasile Rață, primarul comunei.

La Sipoteni sunt create unități noi de cazare și agrement: agro-pensiunea „Povestea Codrului”, cu patru camere de cazare; complexul turistic „La Morari” cu 14 foișoare, două bazine, sală de alimentație; pensiunea cu zonă de agrement „La Tănăsache”, cu spații de cazare, bazin, foișor, fântână cu cumpănă. Este amenajată zona de agrement „La Sălcii”, cu sală de degustare pentru turiști.

PNUD și Elveția mai susțin și înființarea unui atelier de lactate și a unui uscătorii de fructe. Produsele vor fi comercializate localnicilor și turiștilor.

Sipoteni este inima unuia din cele patru trasee eco-turistice din regiune, „Codrii Sipoteniului”, creat de Asociația Națională pentru Turismului Receptor (ANTRIM), cu suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în parteneriat cu PNUD, Elveția și sectorul privat.

Toate aceste locații sunt situate în cele mai pitorești locuri din Codrii Sipoteniului - arie naturală protejată de stat, fiind o suprafață de pădure de fag, dintre care două specii sunt incluse în Cartea Roșie a Moldovei.

Pentru informații suplimentare, contactați: Tatiana Solonari, specialistă în comunicare, proiectul PNUD Moldova „Migrație și dezvoltare locală”, tatiana.solonari@undp.org, tel: 0693 77 215,  022-820-840

Sipoteni eco-tourism

Icon of SDG 01 Icon of SDG 11

Descoperă

Se încarcă…

PNUD În lume

Ești la PNUD Moldova 
Mergi la Oficiul central PNUD