Innovoter hackathon, 2019

PNUD Moldova lansează Platforma de susținere a inovării în domeniul transformării digitale, pentru a încuraja sectorul privat din domeniul TIC din Moldova să genereze soluții inovatoare pentru digitalizarea serviciilor administraților publice și cele sociale. Concursul este organizat în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC (ATIC), Moldova IT Park și Green City Lab.

Acest concurs, care reprezintă o premieră pentru țară, își propune să ofere sprijin și să implice companiile din sectorul privat în realizarea accelerată a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă naționalizate. Datorită suportului financiar și mentoratului, vor fi testate și extinse la scară largă produse, servicii sau soluții inovatoare. Toate acestea vor contribui la accelerarea transformării digitale în sectorul public și privat din Republica Moldova.

Suportul financiar oferit va fi de maxim 40.000 USD sau maxim 50% din valoarea totală a proiectului (suma care este mai mică) pentru proiectele-pilot de inovare pre-comerciale, fie că este vorba de produse, servicii, procese sau soluții de afaceri noi sau îmbunătățite. În cazul grupurilor colaborative de companii, astfel de contribuții vor fi împărțite egal între companiile implicate sau în funcție de cerințele concrete ale propunerii respective.

Numărul total de proiecte finanțate se va încadra în bugetul disponibil de 100.000 USD pentru concursul actual.

Candidații eligibili pentru Platforma de susținere a inovării în domeniul transformării digitale sunt:

  • Principalii solicitanți sunt entități de drept privat din sectorul TIC, înregistrate (sau în curs de înregistrare) în conformitate cu legea privind antreprenoriatul din Republica Moldova;
  • Companii IT cu capital privat din Moldova, înregistrate și care operează în Moldova, înființate cu cel puțin doi (2) ani înainte de data aplicării;
  • Start-up-uri și grupuri de inițiativă în proces de înregistrare a companiei IT în conformitate cu legislația Republicii Moldova (înregistrarea va avea loc înainte de semnarea contractului).

Concursul este deschis și se desfășoară în două etape (pre-aplicare și depunerea dosarului complet). Procesul de selecție este conceput în conformitate cu principiile de merit, transparență, egalitate și utilizare rațională a fondurilor.

Termenul limită este 20 iunie, ora 12:00 pentru pre-aplicare, și 25 iulie, ora 12:00, pentru depunerea dosarului complet. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Platforma de susținere a inovării în domeniul transformării digitale vizează îmbunătățirea accesului și a calității serviciilor publice, precum și a condițiilor de business prin transformarea digitală accelerată a proceselor guvernamentale și a modelului (modelelor) de afaceri.

PNUD desfășoară acest concurs, în cadrul proiectului „Accelerarea transformării digitale în sectorul public din Republica Moldova”.

Platforma de susținere a inovării în domeniul transformării digitale va fi  administrată în comun de PNUD, ODIMM, ATIC, Moldova IT Park și Green City Lab. Implicarea partenerilor multipli în concursul actual urmărește să asigure o acoperire mai extinsă a potențialilor aplicanți, un sprijin prompt și specializat pentru beneficiari pe parcursul etapelor de implementare a proiectului, dar și să asigure sinergia și coerența națională în susținerea agendei de digitalizare a țării.

Icon of SDG 16 Icon of SDG 17

Descoperă

Se încarcă…

PNUD În lume

Ești la PNUD Moldova 
Mergi la Oficiul central PNUD