Companiile IT sunt invitate să genereze soluții pentru digitalizarea serviciilor publice

10 June 2021

Innovoter hackathon, 2019

PNUD Moldova lansează un concurs de finanțare, pentru a încuraja sectorul privat din domeniul TIC din Moldova să genereze soluții inovatoare pentru digitalizarea serviciilor administraților publice și cele sociale. Apelul de propuneri este organizat în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC (ATIC), Moldova IT Park și Green City Lab.

Acest concurs își propune să ofere sprijin și să implice companiile din sectorul privat în realizarea accelerată a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă naționalizate. Datorită suportului financiar și mentoratului, vor fi testate și extinse la scară largă produse, servicii sau soluții inovatoare. Toate acestea vor contribui la accelerarea transformării digitale în sectorul public și privat din Republica Moldova.

Suportul financiar oferit va fi de maxim 40.000 USD, dar nu mai mult de 50% din valoarea totală a proiectului pentru proiecte-pilot de inovare pre-comerciale, fie că este vorba de produse, servicii, procese sau soluții de afaceri noi sau îmbunătățite. În cazul grupurilor colaborative de companii, astfel de contribuții vor fi împărțite egal între companiile implicate sau în funcție de cerințele concrete ale propunerii respective.

Numărul total de proiecte finanțate se va încadra în bugetul disponibil de 100.000 USD pentru concursul actual.

Candidații eligibili sunt entități de drept privat din sectorul TIC, înregistrate (sau în curs de înregistrare) în conformitate cu Legea cu privire la antreprenoriat şi întreprinderi din Republica Moldova:

  • Companii IT cu capital privat din Moldova, înregistrate și care activează în Moldova;
  • Start-up-uri și grupuri de inițiativă în proces de înregistrare a companiei IT în conformitate cu legislația Republicii Moldova (înregistrarea va avea loc înainte de semnarea contractului).

Concursul este deschis și se desfășoară în două etape (depunerea conceptului și a dosarului complet). Procesul de selecție este conceput în conformitate cu principiile de merit, transparență, egalitate și utilizare rațională a fondurilor.

Termenul limită este 20 iunie, ora 12:00 pentru pre-aplicare, și 25 iulie, ora 12:00, pentru depunerea dosarului complet. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

PNUD desfășoară acest concurs, în cadrul proiectului „Accelerarea transformării digitale în sectorul public din Republica Moldova”.