Orchestra Națională de Tineret a Moldovei (MNYO) a organizat sâmbătă, 31 iulie, un concert captivant la cetatea Bender, cu muzică din filme Oscar. Evenimentul a fost organizat în cadrul Programului UE „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD.  

Acesta este al treilea concert al orchestrei la cetatea Bender. De data aceasta, muzicienii au interpretat coloana sonoră a 20 de filme premiate cu Oscar la cetatea în care vor demara curând lucrări de restaurare, datorită sprijinului Uniunii Europene.

„Cetatea Bender are un imens potențial turistic cultural. Acest eveniment este mai mult decât un spectacol - este un adevărat pod cultural. Sunt convinsă că oamenii vor să vadă mai multe asemenea inițiative. Noi, la rândul nostru, vom fi bucuroși să le susținem. Datorită contribuției generoase a UE oferită prin intermediul PNUD pentru conservarea și restaurarea cetății, putem deja valorifica potențialul fortăreței de a aduna oamenii împreună”, a menționat Dima Al-Khatib, Reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova.

Biletele la concert s-au vândut cu câteva zile înainte de eveniment.

„În 2017 am avut ideea de a organiza un concert aici, idee care a fost considerată de unii oameni puțin prea îndrăzneață. Tocmai de aceea suntem recunoscători pentru sprijinul acordat administrației cetății și partenerilor noștri, Agenția pentru dezvoltare regională din Tiraspol. Ei au crezut în ideea noastră și ne-au sprijinit. Sunt foarte mulțumit că organizarea evenimentelor culturale la cetatea Bender a devenit o tradiție, nu o excepție”, a menționat Andriano Marian, fondatorul și dirijorul orchestrei.

Concertul face parte dintr-o serie de evenimente dedicate sărbătoririi a 10 ani de la înființarea Orchestrei Naționale de Tineret a Moldovei.

„E un eveniment minunat cu mulți muzicieni talentați. Suntem setoși de evenimente culturale, să ne revedem și să ne bucurăm împreună”, a spus Liudmila, care a venit de la Chișinău împreună cu familia.

Programul UE „Măsuri de promovare a încrederii” implementat de PNUD contribuie la sporirea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru prin implicarea reprezentanților mediului de afaceri, societății civile și mass-media în proiecte comune.

An Oscar Music concert was performed at the Bender fortress

Icon of SDG 04 Icon of SDG 11

Descoperă

Se încarcă…

PNUD În lume

Ești la PNUD Moldova 
Mergi la Oficiul central PNUD