Un concert pe jumătate live și pe jumătate online s-a desfășurat pe 5 decembrie 2020, în incinta Muzeului de Istorie a municipiului Chișinău. Formația „Jazz’n Chișinău” cu percuționistul Oleg Lestaev din Tiraspol drept invitat special, au evoluat live, iar formația „У камина” din Tiraspol s-a conectat virtual la eveniment. Evenimentul a fost transmis în direct.

Partenerii proiectului muzical sunt Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Direcţia Cultură a municipiului Chișinău, precum și Comitetul Național  ICOM Moldova și Agenția pentru Dezvoltare Economică, Socială și Culturală „Paragon”, care coordonează Platforma „Cultură” a Programului Uniunii Europene „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD.

Turneul Moldovan Jazz Tur 2020 a  început pe 16 noiembrie și a inclus prestații muzicale în Cahul, Slobozia Mare, Leova, Hîncești, Cărpineni, Ialoveni, Cimișlia, Ungheni, Călărași și Soroca, evenimentul din 5 decembrie din Chișinău încheind turneul.

Festivalul a mai inclus 12 ateliere de creație și concerte pentru studenţi, profesori, muzicieni pofesioniști din instituții de cultură, școli și colegii muzicale, inclusiv ateliere de creație pentru studenții Institutului de Arte din Tiraspol.

Acest proiect social educativ are drept scop creșterea nivelului de educație culturală, prin valorizarea dimensiunii pedagogice a artei și educarea unei comunități tolerante și empatice. În urma concertelor și atelierelor de creație beneficiarii vor obține cunoștințe noi despre cultură, tradiții, varietatea muzicii jazz și tendințele moderne, iar tinerii muzicieni vor primi instrumente pentru a crea proiecte muzicale noi, își vor extinde creativitatea printr-un nou format de evenimente (platforme on-line, învățământ la distanță etc.). Totodată, acest eveniment va crea o platformă de comunicare pentru muzicienii de pe ambele maluri ale Nistrului, ca să-și poată prezenta cele mai bune idei creative, nestandarde și ambițioase.

Jazz'n Chisinau 2020

Icon of SDG 04

Descoperă

Se încarcă…

PNUD În lume

Ești la PNUD Moldova 
Mergi la Oficiul central PNUD