Compania METRO Cash & Carry Moldova, în parteneriat cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), continuă inițiativele sale durabile prin instalarea a încă două stații de încărcare a automobilelor electrice în parcarea magazinului său de la Botanica și din municipiul Bălți. Astfel, METRO oferă oportunitatea clienților săi să-și încarce mașinile electrice în toată magazinele sale din Moldova.

„Această măsură reprezintă o continuitate a inițiativelor lansate în anul precedent privind crearea infrastructurii de soluții alternative de energie pentru comunitatea din Moldova. De asemenea, aceasta vine să susțină și strategia globală a companiei noastre privind reducerea emisiilor de CO2. Durabilitatea este una din componentele culturii noastre corporative, iar prin această inițiativă ne propunem ca acțiunile pe care le facem astăzi să aducă beneficii generațiilor viitoare”, a menționat Serghei Martinov, Director General al METRO Cash & Carry Moldova.

Stațiile, oferite de compania Ecofactor Charge, sunt disponibile pentru reîncărcarea autoturismelor pentru clienții magazinului și toți vizitatorii, în timpul programului magazinului. Utilizatorii pot beneficia de o oră gratuită pe zi pentru reîncărcare. Stația dispune de două încărcătoare și poate deservi două automobile simultan, la o capacitate de 22kw fiecare.

Acum, costul încărcării este suportat de METRO, pentru a motiva clienții și partenerii săi să investească în soluții alternative, care nu poluează mediul, prin urmare să investească într-un viitor verde al țării și pe termen lung într-un mediu mai puțin nociv. Începând cu luna ianuarie 2021, reîncărcarea se va efectua contra cost.

„Aducem sincere aprecieri și mulțumiri partenerului nostru strategic Metro Cash & Carry, care și-a unit forțele și resursele cu PNUD pentru a promova realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. Acum, angajații și clienții tuturor magazinelor METRO care dispun de vehicule electrice își pot încărca mașinile gratuit în timp ce lucrează sau își fac cumpărăturile. Acesta este un pas important în încurajarea utilizării vehiculelor cu emisii reduse", afirmă Dima Al-Khatib, reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova.

În 2019, Metro a instalat o primă stație de încărcare a mașinilor electrice, în cadrul aceluiași parteneriat cu PNUD Moldova.

Odată cu dezvoltarea infrastructurii pentru automobilele electrice, numărul acestora a început să crească vertiginos în Moldova, doar în nouă luni ale anului 2019 fiind importate peste 200 de electromobile, iar numărul acestora depășind cifra de 350.

Icon of SDG 13 Icon of SDG 17

Descoperă

Se încarcă…

PNUD În lume

Ești la PNUD Moldova 
Mergi la Oficiul central PNUD