Site-ul web oferă explicații ușor de înțeles pentru cele mai importante politici pe care guvernele le pot adopta pentru a aborda încălzirea globală.

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) a lansat Misiunea 1.5 în acțiune, un instrument de învățare digitală prin intermediul căruia oamenii pot afla ce măsuri trebuie să întreprindă guvernele pentru a aborda schimbările climatice.

Site-ul este lansat cu un an înainte de următoarele negocieri climatice ale ONU, care vor avea loc la Glasgow, Marea Britanie și vor fi găzduite în comun de guvernul britanic și cel italian. În temeiul acordului climatic de la Paris din 2015, guvernele lumii s-au angajat să își sporească eforturile pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră la fiecare cinci ani. Glasgow va fi primul summit climatic la care se va întâmpla acest lucru.

Mission1point5learn.org oferă explicații ușor de înțeles pentru 54 dintre cele mai importante politici guvernamentale care pot fi adoptate pentru a aborda încălzirea globală. Acestea acoperă cinci sectoare diferite - transporturi, energie, ferme și produse alimentare, economia verde și natura. A sașea secțiune informativă a platformei se concentrează asupra modului în care oamenii pot fi protejați de fenomene meteorologice extreme.

„Apogeul transformărilor necesare pentru soluționarea crizei climatice nu poate fi atins de guverne pe cont propriu. Acestea au nevoie de oamenii din spatele lor, care să înțeleagă și să pledeze pentru soluții radicale", a spus Cassie Flynn, consilieră strategică a PNUD pentru schimbări climatice. Jocul Mission 1.5 și instrumentul de învățare digitală reprezintă  un mod distractiv prin care milioane de oameni de toate vârstele vor putea să învețe cele mai importante modalități de luptă împotriva schimbărilor climatice, dar și tehnici pentru a rămâne în siguranță în timpul dezastrelor. Vă încurajăm să le utilizați!”, a conchis ea.

Instrumentul de e-learning a fost conceput pentru a însoți jocul climatic Mission 1.5, în care jucătorii se află în rolul liderilor guvernamentali care încearcă să mențină încălzirea globală la 1,5 grade sau mai puțin.

Campania Misiunea 1.5 a fost lansată de PNUD și de partenerii săi în februarie 2020. Jocul a fost accesat de peste 4 milioane de ori. Acesta a fost promovat de celebrități, formatori de opinie și activiști climatici din întreaga lume, inclusiv Cody Simpson, Christiana Figueres, Mary Robinson, Nikolaj Coster Waldau, Vanessa Nakate și Jameela Jamil. Printre susținătorii oficiali se numără și March for Science, Citizen’s Climate Lobby, Earth Day Network și World Business Council for Sustainable Development.

Instrumentul de învățare digitală a fost dezvoltat de PNUD, în parteneriat cu UNICEF, UNESCO, Oficiul Trimisului Secretarului General pentru Tineret, Pactul Global al ONU (UNGC), Institutul Națiunilor Unite pentru Formare și Cercetare (UNITAR), Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO), Voluntarii Națiunilor Unite (UNV) și Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).

Icon of SDG 04 Icon of SDG 13 Icon of SDG 17

Discover

Se încarcă…

PNUD În lume

Ești la PNUD Moldova 
Mergi la Oficiul central PNUD