Consultații gratuite pentru copiii cu deficiențe de vedere

Uniunea Europeană va sprijini inițiativele comune ale societății civile de pe ambele maluri ale râului Nistru cu până la 20 mii de euro în cadrul celei de-a cincea etape ale Programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

Propunerile de proiect trebuie să sporească încrederea între locuitorii celor două maluri ale Nistrului prin participarea organizațiilor non-profit la soluționarea problemelor comune. Activitățile tematice recomandate includ, dar nu se limitează, la următoarele domenii: sănătate, inclusiv protecția socială; cultură; protecția mediului; educație; sport, inclusiv turism și dezvoltare locală.

Selectarea propunerilor va avea loc în baza unor proceduri transparente și competitive. Criteriile de selectare și alte detalii pot fi consultate pe site-ul PNUD. Termenul limită de depunere a dosarelor este 18 aprilie 2019, ora 16.00.

Pe parcursul anului 2018, ONG-urile de pe ambele maluri au realizat împreună 30 de proiecte cu impact, printre acestea: deschiderea Școlilor perinatale la Criuleni și Tiraspol, a Centrelor de instruire în acordarea primului ajutor medical la Bender și Varnița. Datorită granturilor oferite de UE, în stânga Nistrului a fost dat startul serviciilor paliative și serviciului „Echipe mobile pentru familii cu copii cu nevoi speciale”.

Au fost organizate și un șir de evenimente culturale și sportive, la care au participat locuitorii ambelor maluri, printre acestea: festivalurile „Noaptea filmelor sub stele”, „Filme peste Nistru”, „Nistru Jazz Fest”, „Urban Generation Fest”, festivalul „Paromul cultural Rașcov – Vadul-Rașcov”, conferința „Cultura e un bun comun”, lansarea cărții „Povești și legende de pe Nistru”, Zilele Spațiului Public 2019, festivalul fotbalistic „Împreună suntem o echipă”, și altele.

În total, proiectele s-au soldat cu circa 15 mii de beneficiari pe ambele maluri ale râului Nistru.

Cea de-a cincea etapă a Programului Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii” a fost lansată în ianuarie 2019. Programul contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru prin implicarea lor în proiecte comune.

Persoană de contact: Irina Perciun, Specialistă în comunicare și relații media. Tel.: 069 12 02 34; e-mail: irina.perciun@undp.org 

Icon of SDG 11

Descoperă

În premieră, femeile din UTA Găgăuzia care suferă din cauza violenţei vor putea beneficia de adăpost…

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Agenția Austriacă de Dezvoltare oferă suport…

Astăzi, 14 august 2019, Comisia Electorală Centrală și PNUD Moldova au prezentat rezultatele…

Deja obișnuiți cu ideea campaniilor de crowdfunding, care periodic captează atenția și mobilizează…

Reprezentanți ai societății civile vor monitoriza cum autoritățile din nouă raioane și autonomia…

Uniunea Europeană oferă suport financiar nerambursabil/granturi pentru realizarea proiectelor de…

PNUD În lume