Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Studii.md – o platformă online destinată școlilor – a fost prezentată public pe 24 septembrie 2019, la Tekwill. Platforma a fost dezvoltată de compania Simpals, cu susținerea și implicarea Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și Tekwill.

Platforma oferă elevilor, părinților și profesorilor posibilitatea să se folosească de registrele, agendele și orarele electronice, să creeze pagini personale și să facă o analiză a reușitei școlare, într-o formă comodă și accesibilă.

Studii.md este o platformă foarte interesantă, unică de felul ei pentru piața noastră. Ea cu siguranță va crește nivelul calității și eficiența procesului de învățământ, unind în același timp copiii, profesorii și părinții”, a afirmat Dumitru Vasilescu, Specialist politici, PNUD Moldova.

Echipa care a dezvoltat acest proiect a povestit despre posibilitățile funcționale pe care aceasta le oferă, dar și despre avantajele digitalizării procesului educațional.

Directorul general al companiei Simpals, Dmitri Voloșin a subliniat că implementarea tehnologiilor în procesul educațional oferă noi posibilități de creștere a calității studiilor din Republica Moldova. Cu ajutorul acestora pot fi evitate anumite dificultăți cu care se confruntă zi de zi profesorii, elevii și părinții. Or, agendele electronice sunt implementate deja în 80% din țările Europei.

Studii.md a fost pilotat cu succes în câteva licee din capitală. Unul dintre ele este Liceul Teoretic „Mircea Eliade”. Grigore Vasilache, directorul instituției, crede că Studii.md va ajuta profesorii să renunțe la munca birocratică.

Directoarea adjunctă a Școlii Internaționale Heritage, Inga Chiosa, a remarcat: „Noi considerăm că agendele și registrele electronice deja sunt o necesitate. Acestea asigură comunicarea și transparența între părinți și profesori și, cel mai important, creează o legătură de încredere. Iar pe elevi îi face să fie mai activi, să se poată aprecia și să fie mai responsabili”.

Directoarea liceului Alexandr Pușkin, Oxana Abramova, a împărtășit la rândul ei experiența utilizării sistemului Studii.md: „Noi am început să ne folosim de agendele Studii.md cu aproximativ jumătate de an în urmă. A fost o muncă asiduă: introduceam numele, notele și pur și simplu ne obișnuiam cu faptul că astfel de agende există. Însă noi trăim într-o eră a tehnologiilor informaționale, iar competențele de bază a unei persoane contemporane sunt abilitățile în aceste tehnologii. Trebuie să mergem înainte și să nu rămânem pe loc, de asta noi am hotărât să ne alăturăm acestui proiect.”

Studii.md se va dezvolta cu alte funcționalități:

  • Studii Edu: platforma care conține cursuri online din curricula școlară. Fiecare elev, care a fost absent la lecție, va avea posibilitatea de a însuși materialul, de a obține cunoștințe, chiar și va putea expedia profesorului lucrările individuale.
  • Studii Safe: serviciul care va anunța părinții dacă copiii au ajuns cu bine la școală sau au plecat acasă. Notificările vor fi livrate instant prin push-notificările în aplicația Studii.md.
Icon of SDG 04

Descoperă

Se încarcă…

PNUD În lume

Ești la PNUD Moldova 
Mergi la Oficiul central PNUD