Producătorii agricoli înregistrați legal, asociațiile de fermieri sau reprezentanții mediului de afaceri din localitățile rurale din raioanele Cantemir, Criuleni, Hîncești, Leova și Ungheni pot beneficia de granturi și asistență tehnică pentru crearea bazinelor de acumulare a apei din precipitații.

Granturile, în valoare de până la 30.000 dolari SUA, sunt oferite în cadrul proiectului „Reducerea riscurilor climatice și dezastrelor”, finanțat de Agenția Austriacă de Dezvoltare și implementat de PNUD.

Solicitanții trebuie să exploateze terenuri agricole amplasate în locuri care oferă cele mai bune condiții pentru captarea apei din precipitații și să asigure o cofinanțare de 20% din investiția oferită. Terenurile propuse pentru a fi irigate din bazinele de acumulare a apei trebuie să aibă o notă de bonitate mai mare de 50 de puncte. Alte criterii de eligibilitate și instrucțiuni de participare la concurs, precum și formularul de solicitare a finanțării sunt disponibile aici

Începând cu această săptămână, echipa proiectului va organiza sesiuni de informare în toate raioanele de intervenție a proiectului pentru a aduce la cunoștința potențialilor beneficiari obiectivele proiectului și  condițiile de finanțare. Orarul sesiunilor de informare va fi comunicat pe pagina de Facebook a PNUD Moldova.

Proiectul „Reducerea riscurilor climatice și dezastrelor” își propune să sporească rezistența și capacitățile de adaptare a comunităților rurale la schimbările climatice și dezastre prin îmbunătățirea infrastructurii de depozitare a apei și reabilitarea posturilor locale de pompieri.

Astfel, în perioada 2019 – 2022, în cele cinci raioane menționate vor fi create 15 bazine de captare și stocare a apei din precipitații. Cinci posturi locale de pompieri din localitățile preselectate vor fi reabilitate și dotate cu tehnica necesară. Prioritățile de adaptare la schimbările climatice și gestionarea riscurilor dezastrelor vor fi integrate în planurile de dezvoltare locală ale celor cinci comunități, într-un mod participativ și sensibil la dimensiunea de gen. Vor fi consolidate capacitățile factorilor de decizie și a populației locale din 5 raioane cu privire la măsurile de reducere, prevenire și răspuns la schimbările climatice și riscul dezastrelor.

Persoană de contact: Natalia Costaș, consultantă în comunicare și relații media. Tel.: 0 69 22 11 41; e-mail: natalia.costas@undp.org

Icon of SDG 08 Icon of SDG 13

Descoperă

În premieră, femeile din UTA Găgăuzia care suferă din cauza violenţei vor putea beneficia de adăpost…

Producătorii agricoli înregistrați legal, asociațiile de fermieri sau reprezentanții mediului de…

Astăzi, 14 august 2019, Comisia Electorală Centrală și PNUD Moldova au prezentat rezultatele…

Deja obișnuiți cu ideea campaniilor de crowdfunding, care periodic captează atenția și mobilizează…

Reprezentanți ai societății civile vor monitoriza cum autoritățile din nouă raioane și autonomia…

Uniunea Europeană oferă suport financiar nerambursabil/granturi pentru realizarea proiectelor de…

PNUD În lume