Pentru a celebra Ziua Internațională a Drepturilor Omului, marcată anual pe 10 decembrie, Parlamentul Republicii Moldova, în parteneriat cu Suedia, PNUD, UN Women, Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR), a organizat astăzi un atelier de creație pentru 30 de tineri din diferite regiuni ale țării.

Andrea Cuzyova, reprezentantă rezidentă adjunctă PNUD, le-a spus participanților: „Mesajele prezentate în lucrările voastre vor ajunge la colegii voștri, la tinerii din toată țara, încurajându-i pe toți să își revendice drepturile oriunde s-ar afla ei - la școală, pe terenul de sport, în stradă, la locul de muncă și în alte părți. Prin urmare, acesta este un prim pas pentru a arăta că fiecare dintre noi poate face față cazurilor de hărțuire, intimidare sau discriminare.”

Tinerii, cu vârsta între 12-16 ani, au elaborat picturi în acril, pe pânză. Ei au fost ghidați de artiștii Nicoleta Văcaru și Alex Buretz. Participanții au promovat prin lucrările lor mesaje care revendică dreptul tinerilor la un mediu sănătos, egalitate și nediscriminare. 10 lucrări au fost selectate de juriu și s-au ales cu premii oferite de organizatori. Totodată, Parlamentul va vernisa pe 10 decembrie o expoziție ale acestor postere.

În 2019, Celebrarea Zilei Internaționale a Drepturilor Omului în Moldova se desfășoară în contextul tematic a 30 de ani de la adoptarea Convenției ONU pentru drepturile copilului și a 25 de ani de la desfășurarea Conferinței Internaționale privind Populația și Dezvoltarea.

More than 30 teenagers create motivational posters dedicated to the Human Rights Day

Icon of SDG 04 Icon of SDG 16

Descoperă

Se încarcă…

PNUD În lume

Ești la PNUD Moldova 
Mergi la Oficiul central PNUD