Un spectacol de muzică cu jocuri de lumini a invadat duminică, 27 octombrie, cetatea Bender. Legendara fortăreață a cedat în fața veseliei și a bunei dispoziții, create de formații din dreapta și din stânga Nistrului.

Spectatorii s-au simțit ca la Eurovision pentru că pe scenă au urcat artiștii care ne-au reprezentat țara la acest concurs internațional pe parcursul ultimilor câțiva ani – Aliona Moon, Lidia Isac, Sunstroke Project și Pasha Parfeni, organizatorul festivalului PLAI.

Formația Парусник din stânga Nistrului a fost surpriza serii, interpretând live piese din propriul repertorii și cântece cunoscute, atât în română, cât și în rusă.

Petrecăreții au luat cu asalt vechea cetate ca să cânte împreună cu îndrăgiții artiști. Frigul de octombrie l-au învins cu dansuri și voie bună.

„Acest eveniment este mai mult decât o evoluție a artiștilor de la Tiraspol și de la Chișinău, este o expresie a frumuseții în diversitate, atunci când ne unim forțele”, a spus Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, la deschiderea festivalului.

„Vorbim despre un adevărat pod cultural. Noi încurajăm și promovăm astfel de evenimente, care sunt oportunități de conexiuni culturale, economice și sociale pentru oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului”, spune Dima Al-Khatib, reprezentantă rezidentă PNUD în Moldova.

Festivalul Plai a fost organizat de Asociația Lăutar din Chișinău și Agenția pentru Dezvoltare Regională din Tiraspol cu susținerea Uniunii Europene, în cadrul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD. Programul contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru, prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare.

Persoană de contact: Artur Corghencea, Specialist în comunicare și relații media. Tel.: 0 794 00 294; e-mail: artur.corghencea@undp.org

PLAI Festival 2019
Icon of SDG 17

Descoperă

Se încarcă…

PNUD În lume

Ești la PNUD Moldova 
Mergi la Oficiul central PNUD