Foto: Igor Schimbător/PNUD Moldova

Circa 100 de copii din școli sportive și școli internat de pe ambele maluri ale Nistrului au alergat și au primit cadouri în cadrul Maratonului de Crăciun, desfășurat la Chișinău duminică, 22 decembrie.

Cu ajutorul proiectului finantat de Uniunea Europeană, ei au reușit să ajungă la cursa din Piața Marii Adunări Naționale, ca să se distreze și să susțină un mod sănătos de viață.

Reprezentanta rezidentă adjunctă PNUD în Moldova, Andrea Cuzyova, le-a urat la linia de start:

„Sportul unește și îi face pe toți egali. Aici nu contează religiile, rasele, convingerile politice și nu contează de unde ești. În acest context, vreau să subliniez parteneriatul nostru strategic cu Uniunea Europeană. Împreună cu PNUD Moldova, UE dezvoltă Programul „Măsuri de Promovare a Încrederii”, care implică oameni de pe ambele maluri ale Nistrului în proiecte comune care să îmbunătățească viața tuturor pe tot teritoriul țării”.

În total, la Maratonul de trei kilometri au participat sute de persoane de toate vârstele. Alergătorii s-au prezentat la start purtând cel puțin un element vestimentar de Crăciun, ca să susțină atmosfera de sărbătoare.

Și organizatorii au avut grijă de această dispoziție, împărțind cadouri pe parcurs.

La sfârșitul evenimentului s-a desfășurat un concurs al celui mai impresionant costum.

O parte din fondurile adunate în cadrul Maratonului vor fi donate familiei unui băiețel din raionul Ungheni, care suferă de paralizie cerebrală.

Maratonul de Crăciun, aflat la cea de-a șaptea ediție, a fost organizat de Sporter.MD. Printre susținătorii manifestației s-a numărat și Programul finantat de Uniunea Europeana „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD prin intermediului Platformei tematice Sport. Scopul Programului este apropierea locuitorilor celor două maluri ale Nistrului prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare. 

Christmas Marathon 2019
Icon of SDG 03 Icon of SDG 04

Descoperă

Se încarcă…

PNUD În lume

Ești la PNUD Moldova 
Mergi la Oficiul central PNUD