Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Centrul de Control al Armelor Mici şi Armamentului Ușor din Europa de Sud-Est (SEESAC) lansează o campanie online pentru a sensibiliza cetățenii din Europa de Sud-Est cu privire la pericolele cauzate de utilizarea abuzivă a armelor și posesia lor ilegală - „Înarmează-te cu".

În noiembrie 2017, SEESAC a efectuat un studiu online la care au participat 53.936 de persoane din Europa de Sud-Est, pentru a colecta informații cu privire la ce cred ele despre utilizarea și posesia armelor. Studiul a oferit perspective asupra modului în care bărbații și femeile de diferite vârste din regiune percep armele: inclusiv de ce ar deține o armă, ce experiențe au avut referitoare la arme în timpul vieții și înțelegerea cadrului legal legat de posesia armelor.

Pe baza principalelor concluzii ale acestui sondaj, SEESAC a lansat campania  online „Înarmează-te cu", care conține o platformă interactivă care reflectă cazuri concrete raportate pe Platforma de monitorizare a violenței armate și fapte extrase din studiul privind dimensiunea de gen și armele de calibru mic şi armamentul uşor (AMAU).

Bojana Balon, Coordonatoare SEESAC, despre selectarea unui canal digital pentru a spori gradul de conștientizare: „Una dintre cele mai interesante constatări din studiul privind percepțiile a fost faptul că oamenii percep rețelele de socializare și alte platforme online ca principalele promotoare ale violenței armate. Din surse de date alternative pe care le-a dezvoltat SEESAC, am înțeles că tinerii sunt cei mai afectați de violența armată și cei care comit cele mai des astfel de incidente. Așadar, am conceput campania „Înarmează-te cu" pe o platformă digitală, astfel încât tinerii, în special, să-și poată contesta viziunea lor prin cunoașterea faptelor și datelor despre tabloul violenței armate și pe cine afectează aceasta mai mult".

Campania „Înarmează-te cu" folosește date, fapte și instrumente care implică utilizatorii pentru a contesta opinii ce țin de violența armată și pentru a informa cetățenii din întreaga regiune despre pericolele la care se expun ei înșiși și pe cei dragi prin abuzul sau posesia ilegală a armelor. Platforma digitală pe care este construită campania este proiectată pentru a permite utilizatorului să se implice. Site-ul este divizat în patru secțiuni: Dragoste, Cunoștințe, Fapte și Acțiune. Platforma oferă informații variind de la statisticile generale despre posesia armelor la fapte despre aspectul de gen în utilizarea armelor, inclusiv o analiză aprofundată a violenței domestice, a sinuciderilor și ale altor utilizări incorecte ale armelor de foc.

Platforma „Înarmează-te cu" a fost creată și este menținută cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, acordat prin Decizia Consiliului (PESC) 2016/2356, și al Guvernului Germaniei.

Icon of SDG 16

Descoperă

În premieră, femeile din UTA Găgăuzia care suferă din cauza violenţei vor putea beneficia de adăpost…

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Agenția Austriacă de Dezvoltare oferă suport…

Astăzi, 14 august 2019, Comisia Electorală Centrală și PNUD Moldova au prezentat rezultatele…

Deja obișnuiți cu ideea campaniilor de crowdfunding, care periodic captează atenția și mobilizează…

Reprezentanți ai societății civile vor monitoriza cum autoritățile din nouă raioane și autonomia…

Uniunea Europeană oferă suport financiar nerambursabil/granturi pentru realizarea proiectelor de…

PNUD În lume