Inițiativa plantării unei livezi ca parte din campania “Coolege Vitamine”

13.12.2016

Primul eveniment de plantare a arborilor, drept parte a campaniei “Coolege Vitamine”, a fost organizat la 12 decembrie în școala-grădiniță “Pas cu Pas”, beneficiară a proiectului PNUD, de rând cu alte 4 școli și grădinițe.

Peste 100 de copii și cadre didactice au participat la eveniment, prin plantarea unei livezi mici și moderne de mere. Arborii au fost oferiți de Codru ST, cu suport de cunoștințe din partea Asociației Moldova Fruct. Copiii vor fi implicați în continuare în activități colective de grădinărit și recoltare.

“Plantarea arborilor reprezintă o modalitate inovativă de implicare a copiilor și părinților în efortul nostru comun de promovare a culturii consumului de fructe proaspete în școala noastră și în afara școlii. Toți copii noștri și cadrele didactice vor avea posibilitatea de a îngriji împreună o mini-livadă; copii vor vedea unele procese tehnologice elementare și a observa câte eforturi sunt necesare pentru a primi o recoltă calitativă”, a menționat Valentina Lungu, Directoarea școlii-grădiniței publice “Pas cu Pas”.

Începând cu noiembrie 2016, peste 3500 de copii primesc de două ori pe săptămână gustări de mere proaspete feliate și ambalate, drept rezultat al campaniei de crowdfunding care a colectat fonduri de la companii și peste 120 de donatori internaționali (www.picivoinici.md).

“Coolege Vitamine” își propune drept scop să sporească treptat consumul de fructe proaspete în rândul copiilor și elevilor din grădinițe și școli, acoperind la etapa de testare pilot - 5 școli și grădinițe din Chișinău, care au fost selectate în bază de concurs.

Inițiativa curentă face parte din Proiectul "Dezvoltarea afacerilor inovative pentru o creștere economică durabilă la nivel local", finanțat de Guvernul Norvegiei și PNUD, susținut de Guvernul Republicii Moldova, care are drept scop să promoveze inovațiile în sectorul întreprinderilor mici și mijlocii, prin transferul și absorbția de cunoștințe, tehnologii și comunicare între companii. Proiectul se desfșoară în perioada 2014 -2017.

Pentru orice informație adițională, contactați:

Dumitru Vasilescu, Manager de Proiect, PNUD Moldova,

tel.: (373 22) 839911, dumitru.vasilescu@undp.org

PNUD În lume

Ești la PNUD Moldova 
Mergi la Oficiul central PNUD