PNUD

Ce facem noi?

Noua generație PNUD

 

Provocările actuale de dezvoltare sunt complexe și fiecare context este diferit. De aceea, ne adaptăm munca pentru a corespunde necesităților țărilor și comunităților pe care le susținem.

Planul Strategic (2018-2021) al PNUD a fost conceput pentru a aborda diversitatea țărilor pe care le sprijinim. Diversitatea se reflectă în trei contexte complexe de dezvoltare: eradicarea sărăciei; transformările structurale; și construirea rezilienței.

 

Trei aspecte ale dezvoltării


Eradicarea sărăciei în toate formele și dimensiunile sale

Accelerarea transformărilor structurale

Construirea rezilienței la șocuri și crize

Pentru a soluționa aceste probleme și pentru aloca mai eficient resursele și expertiza noastră, pentru a realiza Agenda 2030, PNUD a identificat un set de abordări pe care le numim soluțiile noastre pentru dezvoltare.

 

Șase soluții pentru dezvoltare

 

Soluțiile pentru dezvoltare reprezintă răspunsuri integrate, pentru realizarea cărora dedicăm toate resursele și expertiza noastră, pentru a obține un impact real.

 

Sprijinim oamenii pentru a depăși SĂRĂCIA

 

GUVERNARE pentru societăți pașnice, juste și incluzive

 

Prevenirea crizelor și sporirea REZILIENȚEI

 

MEDIU: soluții pentru dezvoltare, care sunt prietenoase naturii

ENERGIE curată și accesibilă

Abilitarea femeilor și EGALITATE DE GEN  

 

Fiecare soluție presupune un mix de alternative de politici, asistență tehnică, finanțe și programe. Fiecare din ele poate debloca calea dezvoltării durabile. Însă, nicio soluție nu are sorți de izbândă, de una singură. Pentru a realiza ODD-urile, avem nevoie de toate cele șase elemente.

 


 

Ce facem noi?

 

Pe măsură ce transpunem în viață noul nostru plan pentru o nouă eră, aflați mai multe despre cum ne-am dezvoltat punctele forte și prezența în teren.

 

PNUD În lume

Ești la PNUD Moldova 
Mergi la Oficiul central PNUD