• 26 dec. 2013

  Ghidul este o resursă pentru jurnalişti şi comunicatori – tineri sau cu experienţă, care conține recomandări, bune practici, observaţii, exemple şi experienţe inedite. Acesta conectează statistica, jurnalismul şi comunicarea, oferind instrumentele necesare pentru ca oamenii din cele trei domenii–statistică, jurnalism şi comunicare – să-şi facă munca mai bine în beneficiul publicului.

 • 26 dec. 2013

  Manualul este destinat studenţilor de la Facultăţile de Jurnalism şi Comunicare, care prin activitatea lor profesională trebuie să ofere publicului informații complete şi echilibrate, folosind în mod corect datele statistice.

 • 26 dec. 2013

  Manualul oferă o bază introductivă în domeniul statisticii, precum si tehnici şi metode de citire, dezagregare, interpretare, diseminare şi utilizare a datelor statistice.

 • 12 iun. 2009

  Scris într-un limbaj accesibil, Ghidul este alcătuit din patru părţi, în conformitate cu sarcinile care stau în faţa unui operator de interviu.

 • 11 nov. 2008

  Lucrarea se doreşte a fi un ghid practic destinat utilizatorilor de statistici dezagregate în funcţie de sex, pentru a-i ajuta în demersul lor de a înţelege mai bine termenii conceptuali folosiţi, utilitatea datelor statistice pentru măsurarea inegalităţilor de gen şi modul în care aceste date pot fi folosite cu eficienţă maximă, în scopul corectării acestor inegalităţi, în mod special prin elaborarea de politici publice.

PNUD În lume