Descarcă publicația:

Alegeri parlamentare 2021. Sondaj de opinie post-electoral

12 ian. 2022

Sondajul de opinie post-electoral prezintă cele mai importante date și rezultate cu privire la organizarea alegerilor parlamentare din 2021. Scopul principal al sondajului a fost de a măsura impactul campaniilor de educație civică printre alegători, inclusiv dinamica schimbării percepției populației asupra Comisiei Electorale Centrale (CEC) și Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE). Datele sunt analizate în comparație cu alte trei sondaje post-electorale: alegerile prezidențiale organizate în noiembrie 2020, alegerile parlamentare desfășurate în februarie 2019 și alegerile generale locale organizate în octombrie 2019.

Cercetarea a fost realizată în baza unui eșantion reprezentativ la nivel național, acoperind atât zonele rurale, cât și cele urbane. Grupul-țintă a fost populația cu drept de vot, în vârstă de 18 ani și mai mult din 314 localități. 70% din chestionare au fost realizate în limba română și 30% în limba rusă. Marja de eroare este de ± 2,6%. Datele au fost colectate în perioada august – septembrie 2021.

Sondajul de opinie a fost realizat în cadrul proiectului „Consolidarea democrației prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova, cu suportul financiar al poporului american, oferit prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă neapărat opinia oficială a PNUD, instituției finanțatoare sau a Guvernului Republicii Moldova.

PNUD În lume

Ești la PNUD Moldova 
Mergi la Oficiul central PNUD