CE FACEM NOI?

Guvernare efectivă

Toate vocile trebuie ascultate

Volatilitatea politică, corupția la scară largă, bugetele limitate și migrația semnificativă, precum și exodul de creiere au încetinit procesul de reformă al Republicii Moldova. Implementarea strategiilor naționale de bază și a agendei de apropiere de Uniunea Europeană avansează cu rezultate mixte: în timp ce se constată progrese în pe dimensiunea de legislație și politici, implementarea acestora a fost neuniformă și lentă. Consolidarea guvernării necesită investiții în instituții și procese și sporirea transparenței și a responsabilității acestora. Necesitățile femeilor și ale bărbaților, inclusiv a persoanelor din grupurile vulnerabile și marginalizate, trebuie să fie auzite și luate în considerare în procesul decizional.

Transparență. Eficiență. Participare

PNUD contribuie la crearea unui sistem de guvernare mai transparent, mai eficient și mai echitabil, în care cetățenii pot participa la procesul de luare a deciziilor în țara lor. Activitățile noastre sunt orientate spre consolidarea cadrului legal, îmbunătățirea structurilor instituționale și dezvoltarea competențelor care sprijină eforturile naționale de reducere a sărăciei, de protejare a mediului, de asigurare a accesului la justiție pentru toți, de protejare și promovare a drepturilor omului și de promovare a egalității de gen și a dezvoltării umane.

Proiecte și inițiative

Suport pentru reforma instituțiilor de aplicare a legii în Moldova
Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente
Lupta cu corupția prin consolidarea integrității în Republica Moldova
Consolidarea eficienței și a accesului la justiție în Moldova

COTA DE GEN DE 40%

A FOST ADOPTATĂ

pentru a asigura faptul că femeile nu trebuie se confruntă cu rezistența plafonului de sticlă atunci când avansează în poziţie în cadrul partidelor politice și că acestea au șanse egale de a fi reprezentate în guverne și legislaturi.

Descoperă

Se încarcă…
Se încarcă…
Se încarcă…
Se încarcă…

PNUD În lume

Ești la PNUD Moldova 
Mergi la Oficiul central PNUD