PNUD

Despre noi

Reprezentantă rezidentă

Dima Al-Khatib, Reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova

Dna Dima Al-Khatib, originară din Liban, deține funcția de Reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova din 24 martie 2019.

În funcția sa, dna Al-Khatib este reprezentanta Administratorului PNUD la nivel de ţară şi şefă a biroului de țară, fiind responsabilă pentru calitatea şi durabilitatea intervenţiilor PNUD, inclusiv pentru politicile şi procedurile corporative.

Înainte de a fi numită în această funcție, din octombrie 2018, Dima a activat în calitate de Coordonatoare de programe și politici la Centrul Regional PNUD din Amman. Anterior, a fost Reprezentantă rezidentă adjunctă PNUD în Kuwait (septembrie 2013 - septembrie 2018) și directoare de țară adjunctă PNUD în Libia (iunie 2012 - august 2013). A deținut mai multe funcții la sediul PNUD din New York, ultima fiind consilieră de programe la nivel regional (septembrie 2007 - mai 2012), colaborând cu Biroul Regional pentru Statele Arabe. Acest rol a fost precedat de cel de manager resurse umane în cadrul Grupului de management al talentelor al Biroului de resurse umane (martie 2005 - august 2007) și cel de specialistă în domeniul energiei durabile (august 2004 - martie 2005) în cadrul Biroului pentru elaborarea politicilor. Dima a fost directoare de programe pe domeniul mediului în cadrul PNUD Liban (ianuarie 1997 - august 2004) și specialistă în domeniul mediului și sănătății publice în cadrul unui proiect al PNUD Liban de reintegrare a persoanelor strămutate în interiorul țării (februarie 1995 - ianuarie 1997). De asemenea, a lucrat ca specialistă în domeniul educației pentru sănătate în cadrul Ministerului Sănătății Publice al Emiratelor Arabe Unite (iulie 1993 - august 1994), specialistă în sănătate publică pentru un proiect de evaluare a calității apei pentru UNICEF Liban (februarie 1990 - iunie 1993) și specialistă în sănătate publică pentru Asociația Libaneză de Planificare a Familiei (august 1989 - februarie 1990).

Dima deține diplomă de master în domeniul sănătății mediului a Universității Libaneze și a Universității Bordeaux II (Franța). De asemenea, deține diplomă de licență și diplomă de predare în domeniul sănătății mediului a Universității Americane din Beirut.

Vorbește engleza, franceza și araba.

Descarcă fotografia la rezoluție înaltă.

Urmărește pe Twitter: @dimaalkhatib1

PNUD În lume

Ești la PNUD Moldova 
Mergi la Oficiul central PNUD