Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) lansează un curriculum despre climă care îi va învăța pe copii cum să lupte împotriva schimbărilor climatice în viața lor de zi cu zi.

„Acțiunile asupra schimbărilor climatice trebuie să fie începute din școală. Dacă vom abilita copiii să înțeleagă impactul devastator al schimbărilor climatice și să acționeze pentru a le contracara, atunci noi vom câștiga bătăliile din viitor", a declarat Armen Grigoryan, liderul regional de echipă pentru schimbările climatice, dezastre și energie.

Climate Box va fi predat și distribuit ca parte a curriculumului național în țări precum: Armenia, Kazahstan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Federația Rusă, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan. De asemenea, Climate Box va fi disponibil online și va putea fi instalat ca aplicație.

Climate Box a fost inițiat datorită parteneriatului dintre PNUD și Fundația Coca-Cola și este susținut financiar de Facilitatea Globală de Mediu și Guvernul Federației Ruse.

Manualul reprezintă o enciclopedie care ilustrează problemele climatice și este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani. Copiii vor învăța despre știința care se află în spatele schimbărilor climatice și despre sfaturile practice despre cum poate fi redus dramatic amprenta proprie de carbon.

Acest manual a fost scris de experți în domeniile climatologie, geografie, biologie și economie, care au colaborat și cu profesori și scriitori de literatură pentru copii.

Pentru profesori, Climate Box oferă informații științifice și de ultimă oră despre schimbările climatice și oferă îndrumări despre cum trebuie să fie prezentată informația pentru copii.

Climate Box va fi disponibilă și țărilor din regiune și din afara acesteia care sunt afectate grav de impactul schimbărilor climatice.

De la inundațiile din Bosnia și Herțegovina, Serbia și Croația până la secetele mai răspândite și prelungite în țările din Asia Centrală, evenimentele climatice extreme amenință rezultatele de dezvoltare care au fost greu de obținut pe parcursul a mai multor decenii în regiunile din Europa și Asia Centrală.

De asemenea, regiunea este caracterizată de niveluri ridicate de intensitate și ineficiență energetică, de învechirea infrastructurii și de adoptarea lentă a surselor regenerabile de energie.

Climate Box poate fi descărcată în aplicația iOS aici: bit.ly/climatebox

Pentru interviuri, vă rugăm să contactați:

În Istanbul, Faik Uyanik: faik.uyanik@undp.org +90 530 499 2548

În New York / Bonn, Carl Mercer: Carl Mercer carl.mercer@undp.org

Icon of SDG 13 Icon of SDG 15

PNUD În lume

Ești la PNUD Moldova 
Mergi la Oficiul central PNUD