Eucred.md - Moldova are de învățat din succesele și eșecurile oamenilor la angajare

03.04.2017

PNUD continuă colectarea istoriilor oamenilor despre angajare și șomaj, în special de la tinere femei și bărbați, prin intermediul site-ului http://www.eucred.md. Platforma nu cere utilizatorilor oferirea datelor cu caracter personal.

De la finele anului 2015, ca parte a unei inițiative regionale, PNUD Moldova a colectat peste 900 de istorii ale oamenilor, aproximativ 40% din acestea fiind împărtășite de tineri.

“Analiza istoriilor denotă că abilitățile nu corespund cerințelor și subaprecierea acestora reprezintă o barieră importantă la angajare pentru fiecare al patrulea respondent, pe lângă lipsa de oportunități și resurse, fapt evidențiat de fiecare a treia persoană care a împărtășit istoria sa pe eucred.md”, a remarcat Dumitru Vasilescu, manager de proiect la PNUD Moldova. 

Respectivele istorii au inspirat și pus bazele câtorva inițiative  de promovare a angajării, printre care lansarea în viitorul apropiat a unui observator și laborator experimental modern, centrat pe competențele tinerilor. Laboratorul va facilita generarea și pilotarea soluțiilor inovative și experimentarea în vederea creșterii ratei de angajare și a șanselor de auto-angajare a tinerilor.  

Observatorul și laboratorul experimental modern centrat pe abilitățile tinerilor va prelua colectarea și analiza datelor despre șomaj, elaborând documente de poziție pentru Guvern și alte părți interesate. Totodată, va iniția și implementa experimente specifice pentru promovarea angajării și auto-angajării tinerilor.

Pentru informații adiționale, vă rugăm să contactați:

Dumitru Vasilescu, manager de proiect, dumitru.vasilescu@undp.org

PNUD În lume

Ești la PNUD Moldova 
Mergi la Oficiul central PNUD