Peste o mie de elevi din 30 de școli din Republica Moldova au învățat ce înseamnă democrație

18.12.2015

Foto: CICDE

Peste o mie de elevi din 30 de școli din Republica Moldova au fost familiarizați cu practicile democratice de formatorii Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), cu sprijinul Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în cadrul proiectului “Îmbunătățirea democrației în Moldova prin suport parlamentar şi electoral”.  

Seminarele de educație civică s-au desfășurat în perioada noiembrie-decembrie. Natalia Iuraș, directoarea CICDE, a explicat desfășurarea instruirilor în gimnaziile din localitățile rurale prin deficitul de informații cu care se confruntă adolescenții din provincie.

”Elevii din clasele VII-IX-a au învățat ce presupun alegerile democratice, cum se pot implica în luare deciziilor și care sunt instrumentele existente pentru a-și promova opiniile. Scopul proiectului a fost îmbunătățirea practicilor democratice în școli și educarea tinerilor în spiritul valorilor și principiilor democratice”, a precizat Natalia Iuraș, directoarea CICDE.

În primavara acestui an, cu suportul Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în cadrul proiectului “Îmbunătățirea democrației în Moldova prin suport parlamentar şi electoral” au fost instruiţi tinerii alegători din liceele din toate centrele raionale din țară. În cadrul primei runde de seminare, denumită ”Umbrela Democrației”, elevii și elevele au învățat despre alegeri și procesul electoral, despre platforma e-learning și oportunități de angajare și voluntariat în cadrul CICDE.

Informaţie de contact

Sergiu Galiţchi, Manager de proiect, tel.: (373 22) 268 278, sergiu.galitchi@undp.org.

PNUD În lume

Ești la PNUD Moldova 
Mergi la Oficiul central PNUD