Deputatele din R. Moldova sunt mai aproape de oameni, grație rețelelor de socializare

20.10.2015

Timp de două zile, doamnele deputate din R. Moldova participă, în premieră, la atelierul de lucru „Comunicarea online. Branding personal și leadership online”, unde vor învăța cum să transforme faptele și eforturile lor în mărci de valoare în mediul online. Mai mult, deputatele vor deprinde abilități în construirea unui brand memorabil și vor primi recomandări pentru un conținut video de succes.

Dafina Gercheva, coordonatoare rezidentă a ONU/ reprezentantă permanentă PNUD, a venit cu un mesaj de salut către doamnele deputate, punctând că rețelele de socializare și comunicarea online, per ansamblu, au puterea de a remodela modul în care oamenii pot fi implicați în actul guvernării. „La nivel global, dezvoltarea tehnologiilor de comunicare a crescut vizibilitatea atât a parlamentelor, cât și a muncii politicienilor, iar oamenii mai interesați de ceea ce se întâmplă în politică și în procesele de luare a deciziilor. În calitate de reprezentantă a ONU, în prezent, sunt activă pe Twitter, unde pot împărtăși ceea ce se întâmplă în Republica Moldova cu colegii mei din întreaga lume. De fapt, Organizația Națiunilor Unite este cea mai urmărită organizație internațională pe Twitter, fiind activă încă din 2008”, a declarat Dafina Gercheva.

Trainerii atelierului sunt Ioan Dan Niculescu, care este fondatorul și directorul de creație al „Argo”, cea mai versatilă agenție de publicitate din regiunea de nord-est a României, și, respectiv, Vlad Ioan Tăușance, care are 18 ani de experiență în presă și șase ani de muncă în publicitate și comunicare online. De asemenea, ambii traineri au coordonat strategia online pentru campania electorală a președintelui român Klaus Iohannis.

Atelierul de lucru se desfășoară la Chișinău, în perioada 20-21 octombrie, și este susținut de către Programul ONU „Femeile în Politică”, implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în parteneriat cu Fundația Est-Europeană și Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, finanțat de Guvernul Suediei.

PNUD În lume

Ești la PNUD Moldova 
Mergi la Oficiul central PNUD