SubscribeSubscribe

Comunicate de presă

 • Provocarea inovațională “Îmi pasă” și-a anunțat câștigătorii 6 dec. 2016

  Laboratorul de Inovații Sociale MiLab (un proiect comun al PNUDMoldova și Centrului de Guvernare Electronică) a anunțat cei cinci finaliști ai proiectului ”Provocarea inovațională Îmi pasă”.

 • 16 proiecte de succes au fost premiate la Gala Moldova Eco-Energetică, ediţia a VI-a 3 dec. 2016

  16 proiecte de succes în utilizarea şi promovarea energiei regenerabile şi a eficienţei energetice au fost premiate vineri la Gala Moldova Eco-Energetică. La ceremonie, aflată la a VI-a ediţie, au participat peste 400 de invitaţi, reprezentanţi ai conducerii de vârf a Republicii Moldova, miniştri, ambasadori, reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale, sectorului privat, mediului academic şi societăţii civile.

 • Discuția publică ”10 ani uniți împotriva violenței!” creează parteneriate strategice în vederea combaterii violenței față de femei și violenței în familie 30 nov. 2016

  Pe 30 noiembrie 2016, Platforma comună de dialog a deputatelor din Parlamentul Republicii Moldova și Coaliția Națională ”Viața fără violență în familie” au organizat discuția publică ”10 ani uniți împotriva violenței!”.

 • Cea de-a treia ediţie a Forumului pe Inovaţii în Guvernare a fost dedicată reformei administrației publice centrale 29 nov. 2016

  Cea de-a treia ediție a Forumului pe Inovații în Guvernare a avut în vizor cum poate sectorul public deveni mai receptiv la nevoile cetățenilor și cum poate fi avansată reforma administrației publice centrale. Evenimentul a fost organizat de Laboratorul de Inovații Sociale din Moldova (MiLab), o inițiativă comună a Programului Națiunilor Unite în Republica Moldova (PNUD) și a Centrului de Guvernare Electronică, în parteneriat cu Cancelaria de Stat și Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women).

 • Parlamentul Republicii Moldova s-a angajat să lupte împotriva violenței față de femei și fete 25 nov. 2016

  Deputați și angajați ai Parlamentului Republicii Moldova s-au alăturat campaniei globale a Organizației Națiunilor Unite UNiTE – campanie de 16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen.

 • Secretariatul Parlamentului tinde spre un management al resurselor umane sensibil la dimensiunea de gen 23 nov. 2016

  28 de angajate și angajați ai Secretariatului Parlamentului R. Moldova au fost instruiți în domeniul managementului resurselor umane și cum poți încorpora dimensiunea de gen în practici și politici de personal. Aceasta în condițiile în care, potrivit primului raport de audit de gen în Parlament, elaborat de PNUD în 2015, în secretariatul Parlamentului femeile constituie 2/3 din numărul angajaților. Motivul principal, potrivit Auditului, este remunerarea modestă. Una din recomandările experților a fost stipularea în Regulamentul Parlamentului a concediului parental.

 • Republica Moldova va avea un nou Plan Naţional în domeniul Drepturilor Omului 23 nov. 2016

  Republica Moldova va avea un nou Plan Naţional în Domeniul Drepturilor Omului pentru a realiza în practică recomandările adresate ţării de Consiliul ONU pentru Drepturile Omului în cadrul Evaluării Periodice Universale (EPU) 2016. Acest angajament a fost luat de autorităţi, societatea civilă şi partenerii de dezvoltare în cadrul unei conferinţe internaţionale, desfăşurată la Chişinău în perioada 22-23 noiembrie 2016.

 • Primul laborator de testare a biocombustibililor solizi a fost acreditat 23 nov. 2016

  Laboratorul de biocombustibili solizi din cadrul Universităţii Agrare este în prezent singurul laborator din R. Moldova a primit acreditare pentru a testa parametrii fizici şi chimici ai biocombustibililor. Acreditarea a fost obținută în noiembrie 2016. Laboratorul a beneficiat de echipament modern în valoare de circa 100.000 EURO din fondurile europene ale Proiectului Energie şi Biomasă.

 • Peste 56% dintre familiile din R. Moldova își încălzesc casele cu sobe individuale 17 nov. 2016

  Peste 56% dintre familiile din R. Moldova își încălzesc locuințele cu sobe individuale, iar în perioada rece a anului nu-și încălzesc întreaga suprafață a imobilului. Doar 22,4 % din moldoveni au acces la sistemul centralizat de încălzire. Din totalul locuinţelor doar 13,2% sunt racordate la sistemul centralizat de apă caldă și mai mult de jumătate nu au nici un sistem de încălzire a apei.

 • Migranţii reveniţi în ţară vor beneficia de servicii mai bune de integrare şi angajare 14 nov. 2016

  Pentru prima dată, funcţionarii responsabili pentru migrație de nivel local și național au discutat despre îmbunătăţirea serviciilor pentru migranţii reveniţi în ţară, care sunt în căutarea unui loc de muncă sau a altor informaţii şi servicii. Consultările au avut loc la un atelier de lucru organizat cu sprijinul Guvernului Elveției și în rezultatul cooperării dintre Proiectul PNUD “Migrație și Dezvoltare Locală” (MiDL), Biroul pentru Relații cu Diaspora al Cancelariei de Stat și Organizația Internațională pentru Migrație.