Comunicate de presă
  • Middle class in Eastern Europe and Central Asia tripled in size since 200110 feb. 2016Numărul reprezentanților clasei de mijloc din țările Europei de Est și Asiei Centrale s-a mărit de la aproximativ 3,3 milioane de oameni în anul 2001 până la 90 de milioane în 2013. Datele sunt publicate în studiul realizat de programul de dezvoltare al ONU (PNUD).

  • Locuitorii din 40 localităţi din R. Moldova beneficiază de servicii comunale mai bune20 ian. 2016Locuitori din 40 localităţi din Republica Moldova beneficiază de servicii comunale mai bune graţie dezvoltării continue a zece întreprinderi de cooperare intercomunitară.

  • Realizările autorității electorale din Moldova prezentate la o expoziție internațională din India15 ian. 2016Republica Moldova este reprezentantă la expoziția internațională organizată în cadrul Festivalului Alegătorilor din India, care se desfăşoară în perioada 12-17 ianuarie în New Delhi. Participarea are loc cu sprijinul financiar al Guvernului Norvegiei, oferit prin intermediul proiectului “Îmbunătățirea democrației în Moldova prin suport parlamentar şi electoral”, implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

  • Peste o mie de elevi din 30 de școli din Republica Moldova au învățat ce înseamnă democrație18 dec. 2015Peste o mie de elevi din 30 de școli din Republica Moldova au fost familiarizați cu practicile democratice de formatorii Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), cu sprijinul Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în cadrul proiectului “Îmbunătățirea democrației în Moldova prin suport parlamentar şi electoral”.

  • Moldova distruge peste 1400 de arme cu suportul PNUD și SEESAC UE17 dec. 2015Pe 17 decembrie 2015, Inspectoratul General de Politie al Ministerului Afacerilor Interne, cu sprijinul Uniunii Europene, a distrus peste 1.400 de arme de calibru mic și armament ușor la întreprinderea JST ARES UT, o companie care deține utilaj de topire a metalului. Această distrugere îmbunătățește securitatea națională și regională și evidențiază contribuția Republicii Moldova la eforturile mondiale de neproliferare. Distrugerea surplusului de arme reduce riscul de proliferare și favorizează în mod direct stabilitatea și pacea.

  • Continuarea reformei de descentralizare în Moldova a fost discutată la Chişinău17 dec. 2015Continuarea reformei de descentralizare în Moldova a fost discutată la Chişinău de către reprezentanţii administrațiilor publice locale şi centrale, partenerii de dezvoltare și comunitatea de experţi, în cadrul conferinţei internaţionale cu genericul „Descentralizarea: calea spre modernizare a Republicii Moldova”.

  • Universitatea de Medicină ar putea introduce un curs despre tortură16 dec. 2015Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” ar putea introduce un curs opțional privind problema torturii și a altor rele tratamente atât în programul de învățământ universitar, cât și în cel postuniversitar, potrivit unui studiu de fezabilitate realizat în acest sens.

  • Servicii medicale mai bune pentru femeile și nou-născuții din stânga Nistrului15 dec. 2015Calitatea serviciilor medicale prestate femeilor și nou născuților din stânga Nistrului a sporit considerabil. Grație intervenției partenerilor de dezvoltare, secțiile de maternitate din trei spitale au fost renovate şi dotate cu echipament modern, iar personalul medical a fost instruit. Îmbunătățirea sistemului perinatal din stânga Nistrului a fost realizat în cadrul unui proiect implementat de trei agenții ale Organizației Națiunilor Unite – PNUD, UNICEF și OMS, cu susținerea financiară a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și a Uniunii Europene (UE).

  • Al cincilea forum regional parlamentar „Dialog cu cetățenii” s-a desfășurat la Comrat15 dec. 2015Luni, 14 decembrie 2015, la Comrat s-a desfășurat al cincilea Forum regional parlamentar „Dialog cu cetățenii”, în cadrul căruia s-au întrunit deputate și deputați din Parlamentul Republicii Moldova cu locuitorii raionului Comrat. Forumul este organizat cu asistența Programului ONU „Femeile în Politică” pentru a spori comunicarea dintre deputați și cetățeni, contribuind la creșterea nivelului de încredere în clasa politică.

  • Official Alert aplicația care te ține conectat la noutățile oficiale14 dec. 2015Asociaţia Jurnaliştilor de Mediu şi Turism Ecologic din R. Moldova a lansat aplicația Official Alert – un instrument care facilitează accesul la noutățile oficiale.