PNUD În lume

Ești la PNUD Moldova 
Mergi la Oficiul central PNUD
SubscribeSubscribe
Comunicate de presă
 • Cu sprijinul UE, antreprenori de pe ambele maluri ale Nistrului au învățat să-și sporească profitul prin inovații 18 aug. 2017

  Lean start-up, Crowdfunding, Socially Responsible Business sau Human Centered Design vor deveni instrumente de lucru pentru 30 de antreprenori din dreapta și stânga Nistrului, care au participat, în perioada 9-17 august, la Școala de Inovații în Business. Instruirea a fost organizată de Programul „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanțat de UE și implementat de PNUD.

 • Tot mai multe proiecte locale sunt iniţiate de migranţi şi primării în cadrul Zilelor Diasporei 8 aug. 2017

  Primăria orașului Ialoveni și Asociația Băștinașilor din Ialoveni au organizat o întâlnire cu migranții reveniți acasă, la care au participat peste 50 de migranţi. Acesta este primul eveniment organizat de cele 40 localități partenere ale proiectului Migrație și dezvoltare locală (MiDL) cu ocazia Zilelor Diasporei. Proiectul este finanțat de Guvernul Elveţiei și implementat de PNUD Moldova.

 • Uniunea Europeană susține 16 antreprenori din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia 26 iul. 2017

  16 antreprenori din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia au primit granturi din partea Uniunii Europene, în valoare de până la 17.900 de euro fiecare. Banii sunt destinați pentru crearea noilor afaceri și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii și vor permite crearea a cel puțin 90 de locuri noi de muncă.

 • Dezvoltarea locală cu implicarea migranților este extinsă în toată țara 25 iul. 2017

  Încă 15 localități din 15 raioane ale țării vor învăța să coopereze cu băștinașii plecați departe de casă, în etapa a doua a proiectului Migrație și dezvoltare locală (MiDL), implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova, cu susținerea financiară a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare.

 • Uniunea Europeană a adus pentru prima dată muzica clasică la Cetatea Tighina 24 iul. 2017

  Turneul La, La Play al Orchestrei Naționale de Tineret a Moldovei a ajuns duminică la Cetatea Tighina. Pentru prima dată, muzica clasică, interpretată de artiști de pe ambele maluri ale râului Nistru, a răsunat în celebra cetate, construită în secolul al XV-lea, devenită o atracție turistică populară. Evenimentul a avut loc cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii", implementat de PNUD.

 • Cultura a renăscut în satul Molovata, datorită sprijinului european 19 iul. 2017

  De azi înainte, evenimentele culturale inedite vor deveni o obișnuință pentru Molovata - un sat pitoresc, situat pe malul râului Nistru. Uniunea Europeană a finanțat renovarea Casei de cultură din localitate, în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD. Începutul unei noi perioade pentru viața culturală a satului a fost marcată marți, 18 iulie, de un flash-mob organizat pe bacul din localitate și un concert cu muzică clasică.

 • PNUD inspiră jurnaliștii și activiștii civici să valorifice datele deschise 17 iul. 2017

  MiLab, Laboratorul Inovațiilor Sociale al PNUD Moldova, anunță deschiderea înregistrărilor pentru Open Data Media Camp 2017. Tabăra va fi organizată pe 13-17 septembrie 2017 pentru 25 de participanți din Moldova, ghidați de 5 experți din Slovacia. La Open Data Media Camp sunt invitați să participe jurnaliști de investigație, activiști, reprezentanți ai ONG-urilor sau bloggeri interesați de date deschise, investigații și dezvăluirea iregularităților.

 • PNUD a livrat peste jumătate din volumul de medicamente necesare pentru 9 programe naționale și speciale de sănătate din Republica Moldova 4 iul. 2017

  Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) a livrat Ministerului Sănătății 56% din volumul total de medicamente contractate în cadrul unui proiect de asistență în domeniul achizițiilor de medicamente vitale pentru pacienții din R. Moldova. Aceste eforturi au adus economii la bugetul statului de peste 923.000 mii dolari SUA, adică 23% față de bugetul alocat.

 • Moldova și-a asumat să atingă 106 ținte pentru o viață mai bună până în 2030 4 iul. 2017

  Republica Moldova și-a asumat să atingă 106 ținte pentru o viață mai bună până în anul 2030. Respectivele ținte reprezintă rezultatul adaptării Agendei de Dezvoltare Durabilă 2030, pe care Moldova s-a angajat să o pună în aplicare, împreună cu alte 192 de state membre ale ONU, prin adoptarea Declarației Summit-ului privind Dezvoltarea Durabilă, care a avut loc la New York în septembrie 2015.

 • Cu drag pentru acasă: Ialoveni are iluminat stradal și va genera mai multe venituri în bugetul local, grație unui autoturn pentru intervenţii la înălţime 1 iul. 2017

  Originarii din orașul Ialoveni au contribuit financiar cu peste 2500 USD, astfel susținând primăria în procurarea unui autoturn pentru executarea de lucrări la înălțime. Guvernul Elveției a mai oferit, prin intermediul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, un grant în sumă de 20 mii USD pe lângă cei 2500 USD alocați de primărie și contribuțiile locuitorilor, pentru a suplini bugetul necesar.