Consiliul European pentru Vecinătate (CEV), un think tank cu sediul la Bruxelles, a organizat dezbateri dedicate rolului cooperării pentru dezvoltare în cazul conflictelor prelungite din Georgia și Moldova. Discuția a precedat conferința pe marginea avantajelor și limitărilor strategice ale UE, PNUD, donatorilor și partenerilor de dezvoltare în cazul conflictele prelungite. Evenimentul a fost găzduit de Misiunea Elveției pe lângă UE, în cooperare cu PNUD.

Discuția, moderată de cercetătorul principal al Consiliului European de Vecinătate, Andreas Marazis, a avut loc cu Dafina Gercheva, Coordonatoare Rezidentă a ONU și Reprezentantă Permanentă PNUD în Republica Moldova și Niels Scott, Coordonator Rezident al ONU și Reprezentant Permanent al PNUD în Georgia.

PNUD se ghidează de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și este implicat în diferite proiecte de consolidare a capacităților împreună cu alți donatori, precum UE, în efortul de a consolida colaborarea și dialogul dintre cele două maluri ale râului Nistru. Programele PNUD de consolidare a încrederii se axează pe abilitarea tinerilor și femeilor pe diverse platforme de cooperare.

Discuția face parte din seria de interviuri și întâlniri de tip podcast ale CEV, dedicate dezvoltării din cadrul Parteneriatului Estic în domeniul securității, politicii externe, economiei, democrației și educației.

După CEV

PNUD În lume

Ești la PNUD Moldova 
Mergi la Oficiul central PNUD