SubscribeSubscribe

Articole

 • Revoluţia alimentară din Moldova are gust de mere 21 iul. 2016

  Copiii din Republica Moldova, una din cele mai sărace ţări din Europa, consumă în mediu doar două treimi din cantitatea minimă recomandată de fructe proaspete. Aşa se explică deficitul de vitamine din raţia lor alimentară, manifestat prin oboseală, slăbiciune generală, dureri de stomac, scăderea vederii, tulburări de coordonare, dar şi probleme de gândire şi memorie.

 • Reprezentanți din 16 țări se reunesc pentru a discuta despre coordonarea acțiunilor climatice 19 iul. 2016

  Miniștri și delegați din 16 țări din Europa de Est, Caucaz și Asia Centrală (EECAC) au participat la un atelier de lucru pentru a împărtăși planurile lor naționale de adaptare (PNA), precum și pentru a aborda provocările regionale privind schimbările climatice. Caracterul transfrontalier specific al schimbărilor climatice în țările din această regiune este un puternic catalizator pentru a stabili o abordare sincronizată în ceea ce privește reducerea riscului dezastrelor naturale și pentru a intensifica eforturile de acomodare.

 • Centru de creație la standarde europene pentru copiii din Dubăsari, stânga Nistrului 24 iun. 2016

  Copiii din orașul Dubăsari, stânga Nistrului, își vor putea petrece timpul liber cu folos și în condiții sigure. Centrul de creație din localitate este renovat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Intervenția este realizată în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

 • În Moldova se lansează Ministerul Datelor 15 oct. 2015

  Un parteneriat încheiat între Ministerul Finanțelor din Slovacia, PNUD și SOVVA (Organizația Slovacă pentru Activități de Cercetare și Dezvoltare) a inițiat prima provocare regională privind datele deschise “Ministerul Datelor”, care încearcă să utilizeze gândirea creativă și potențialul inovațional al tinerilor pentru a transforma societatea, prin utilizarea datelor deschise și tehnologiilor emergente.

 • Transparenta decizionala, importanta pentru dezvoltarea locala si abilitarea oamenilor 18 iun. 2014

  Funcționarii și locuitorii celor 30 de comunități țintă ale Programului Comun de Dezvoltare Locală Integrată (PCDLI) promovează transparența în procesul decizional la nivel local.

 • In spatele ODM exista o poveste despre dezvoltare: sa vedem padurea de dincolo de copaci 23 sept. 2013

  Firește că trebuie să urmărim îndeaproape progresul înregistrat la fiecare dintre Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului, dar v-ați întrebat vreodată ce istorie despre dezvoltare se află dincolo de ODM în diferite contexte de țară?

 • Numărătoarea inversă către ODM – ce poveste ne spune Moldova? 20 sept. 2013

  În timp ce cronometrul Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului ticăie implacabil, mai multe țări fac bilanțul realizărilor și eșecurilor, iar pe acest fundament își construiesc planuri pentru a asigura caracterul durabil al progresului și pentru a depăși blocajele pe ultima sută de metri. În același timp, o astfel de inventariere poate asigura o valoare adăugată dincolo de simpla abordare a problemelor „sectoriale”: aceasta evaluare dezvăluie provocări transversale și oferă o poveste pentru a înțelege mai bine dezvoltarea țării. Istoria de dezvoltare a Republicii Moldova prin prisma ODM este astfel un exemplu concludent.

 • Încrederea a fost supusă unei cercetări 10 mai 2013

  A fost “cântărită”,“măsurată”, “definită“ şi propusă drept soluţie pentru îmbunătăţirea vieţii oamenilor. Este vorba de încredere. O cercetare care determină nivelul de încredere între oamenii de pe cele două maluri ale Nistrului a fost efectuată, pentru prima dată în Moldova, de către centrele “Novîi Vek” din Tiraspol şi “Iniţiativa Comunităţii pentru Democratizare şi Conciliere” din Chişinău, cu asistenţa financiară a Programului PNUD-UE “Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”. Mai multe detalii despre analiza respectivă aflaţi din interviul cu Elena Bubcova, preşedintele Centrului independent de cercetări analitice “Novîi Vek”.