Articole
  • În Moldova se lansează Ministerul Datelor15 oct. 2015Un parteneriat încheiat între Ministerul Finanțelor din Slovacia, PNUD și SOVVA (Organizația Slovacă pentru Activități de Cercetare și Dezvoltare) a inițiat prima provocare regională privind datele deschise “Ministerul Datelor”, care încearcă să utilizeze gândirea creativă și potențialul inovațional al tinerilor pentru a transforma societatea, prin utilizarea datelor deschise și tehnologiilor emergente.

  • Transparenta decizionala, importanta pentru dezvoltarea locala si abilitarea oamenilor18 iun. 2014Funcționarii și locuitorii celor 30 de comunități țintă ale Programului Comun de Dezvoltare Locală Integrată (PCDLI) promovează transparența în procesul decizional la nivel local.

  • In spatele ODM exista o poveste despre dezvoltare: sa vedem padurea de dincolo de copaci23 sept. 2013Firește că trebuie să urmărim îndeaproape progresul înregistrat la fiecare dintre Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului, dar v-ați întrebat vreodată ce istorie despre dezvoltare se află dincolo de ODM în diferite contexte de țară?

  • Numărătoarea inversă către ODM – ce poveste ne spune Moldova?20 sept. 2013În timp ce cronometrul Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului ticăie implacabil, mai multe țări fac bilanțul realizărilor și eșecurilor, iar pe acest fundament își construiesc planuri pentru a asigura caracterul durabil al progresului și pentru a depăși blocajele pe ultima sută de metri. În același timp, o astfel de inventariere poate asigura o valoare adăugată dincolo de simpla abordare a problemelor „sectoriale”: aceasta evaluare dezvăluie provocări transversale și oferă o poveste pentru a înțelege mai bine dezvoltarea țării. Istoria de dezvoltare a Republicii Moldova prin prisma ODM este astfel un exemplu concludent.

  • Încrederea a fost supusă unei cercetări10 mai 2013A fost “cântărită”,“măsurată”, “definită“ şi propusă drept soluţie pentru îmbunătăţirea vieţii oamenilor. Este vorba de încredere. O cercetare care determină nivelul de încredere între oamenii de pe cele două maluri ale Nistrului a fost efectuată, pentru prima dată în Moldova, de către centrele “Novîi Vek” din Tiraspol şi “Iniţiativa Comunităţii pentru Democratizare şi Conciliere” din Chişinău, cu asistenţa financiară a Programului PNUD-UE “Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”. Mai multe detalii despre analiza respectivă aflaţi din interviul cu Elena Bubcova, preşedintele Centrului independent de cercetări analitice “Novîi Vek”.