SubscribeSubscribe

Articole

 • Tinerii din Ruseștii Noi sensibilizează originarii prin acţiuni de voluntariat să doneze pentru un sat mai curat 14 ian. 2017

  Tinerii din Ruseştii Noi au organizat o clacă şi au deszăpezit 20 gospodării ale persoanelor solitare în etate. Campania locală „LA URAT PE CURAT” serveşte drept prilej pentru a încuraja băștinașii-migranți să doneze pentru procurarea unui tractor necesar localității pentru evacuarea gunoiului, deszăpezire, întreținerea drumurilor.

 • Hartă interactivă: Care sunt top cinci probleme abordate de femei la forumurile regionale cu deputații? 3 ian. 2017

  După ce au fost organizate 15 forumuri regionale parlamentare „Dialog cu cetățenii” în toată țara, care au servit drept platformă de discuții dintre femei din diferite categorii socio-economice (minorități etnice, cu dizabilități, din mediul rural cu venituri mici, femeile în vârstă, mamele singure etc.) și deputații din Parlamentul RM, acum putem vizualiza principalele rezultate a acestora prin intermediul unei hărți interactive.

 • Un model inovator de dezvoltare rurală este aplicat în Găgăuzia și Taraclia cu sprijinul Uniunii Europene 19 dec. 2016

  Al 13-lea an consecutiv, la Dubăsari, echipe sportive de pe ambele maluri ale râului Nistru își testează performanțele la volei. Anul curent, genericul competiției „Cupa Prieteniei 2016” a fost „Prin sport păstrăm prietenia” și a servit drept prilej excelent de dezvoltare a relațiilor durabile între participanți.

 • Revoluţia alimentară din Moldova are gust de mere 21 iul. 2016

  Copiii din Republica Moldova, una din cele mai sărace ţări din Europa, consumă în mediu doar două treimi din cantitatea minimă recomandată de fructe proaspete. Aşa se explică deficitul de vitamine din raţia lor alimentară, manifestat prin oboseală, slăbiciune generală, dureri de stomac, scăderea vederii, tulburări de coordonare, dar şi probleme de gândire şi memorie.

 • Reprezentanți din 16 țări se reunesc pentru a discuta despre coordonarea acțiunilor climatice 19 iul. 2016

  Miniștri și delegați din 16 țări din Europa de Est, Caucaz și Asia Centrală (EECAC) au participat la un atelier de lucru pentru a împărtăși planurile lor naționale de adaptare (PNA), precum și pentru a aborda provocările regionale privind schimbările climatice. Caracterul transfrontalier specific al schimbărilor climatice în țările din această regiune este un puternic catalizator pentru a stabili o abordare sincronizată în ceea ce privește reducerea riscului dezastrelor naturale și pentru a intensifica eforturile de acomodare.

 • Centru de creație la standarde europene pentru copiii din Dubăsari, stânga Nistrului 24 iun. 2016

  Copiii din orașul Dubăsari, stânga Nistrului, își vor putea petrece timpul liber cu folos și în condiții sigure. Centrul de creație din localitate este renovat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Intervenția este realizată în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

 • În Moldova se lansează Ministerul Datelor 15 oct. 2015

  Un parteneriat încheiat între Ministerul Finanțelor din Slovacia, PNUD și SOVVA (Organizația Slovacă pentru Activități de Cercetare și Dezvoltare) a inițiat prima provocare regională privind datele deschise “Ministerul Datelor”, care încearcă să utilizeze gândirea creativă și potențialul inovațional al tinerilor pentru a transforma societatea, prin utilizarea datelor deschise și tehnologiilor emergente.

 • Transparenta decizionala, importanta pentru dezvoltarea locala si abilitarea oamenilor 18 iun. 2014

  Funcționarii și locuitorii celor 30 de comunități țintă ale Programului Comun de Dezvoltare Locală Integrată (PCDLI) promovează transparența în procesul decizional la nivel local.

 • In spatele ODM exista o poveste despre dezvoltare: sa vedem padurea de dincolo de copaci 23 sept. 2013

  Firește că trebuie să urmărim îndeaproape progresul înregistrat la fiecare dintre Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului, dar v-ați întrebat vreodată ce istorie despre dezvoltare se află dincolo de ODM în diferite contexte de țară?

 • Numărătoarea inversă către ODM – ce poveste ne spune Moldova? 20 sept. 2013

  În timp ce cronometrul Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului ticăie implacabil, mai multe țări fac bilanțul realizărilor și eșecurilor, iar pe acest fundament își construiesc planuri pentru a asigura caracterul durabil al progresului și pentru a depăși blocajele pe ultima sută de metri. În același timp, o astfel de inventariere poate asigura o valoare adăugată dincolo de simpla abordare a problemelor „sectoriale”: aceasta evaluare dezvăluie provocări transversale și oferă o poveste pentru a înțelege mai bine dezvoltarea țării. Istoria de dezvoltare a Republicii Moldova prin prisma ODM este astfel un exemplu concludent.