Articole

Filter
Showing 1 - 5 of 5
 • 18 Iun 2014
  Transparența decizională, importantă pentru dezvoltarea locală si abilitarea oamenilor

  Funcționarii și locuitorii celor 30 de comunități țintă ale Programului Comun de Dezvoltare Locală Integrată (PCDLI) promovează transparența în procesul decizional la nivel local.

 • 23 Sep 2013
  In spatele ODM există o poveste despre dezvoltare: sa vedem pădurea de dincolo de copaci

  Firește că trebuie să urmărim îndeaproape progresul înregistrat la fiecare dintre Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului, dar v-ați întrebat vreodată ce istorie despre dezvoltare se află dincolo de ODM în diferite contexte de țară?

 • 20 Sep 2013
  Numărătoarea inversă către ODM – ce poveste ne spune Moldova?

  În timp ce cronometrul Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului ticăie implacabil, mai multe țări fac bilanțul realizărilor și eșecurilor, iar pe acest fundament își construiesc planuri pentru a asigura caracterul durabil al progresului și pentru a depăși blocajele pe ultima sută de metri. În același timp, o astfel de inventariere poate asigura o valoare adăugată dincolo de simpla abordare a problemelor „sectoriale”: aceasta evaluare dezvăluie provocări transversale și oferă o poveste pentru a înțelege mai bine dezvoltarea țării. Istoria de dezvoltare a Republicii Moldova prin prisma ODM este astfel un exemplu concludent.

 • 10 Mai 2013
  Încrederea a fost supusă unei cercetări

  A fost “cântărită”,“măsurată”, “definită“ şi propusă drept soluţie pentru îmbunătăţirea vieţii oamenilor. Este vorba de încredere. O cercetare care determină nivelul de încredere între oamenii de pe cele două maluri ale Nistrului a fost efectuată, pentru prima dată în Moldova, de către centrele “Novîi Vek” din Tiraspol şi “Iniţiativa Comunităţii pentru Democratizare şi Conciliere” din Chişinău, cu asistenţa financiară a Programului PNUD-UE “Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”. Mai multe detalii despre analiza respectivă aflaţi din interviul cu Elena Bubcova, preşedintele Centrului independent de cercetări analitice “Novîi Vek”.

 • 04 Feb 2013
  Un ghid non-stupid de organizare a unor consultări naționale incluzive cu resurse limitate

  Grupurile marginalizate sunt implicate de asemenea în procesul de consultări naționale și oferă contribuții la elaborarea politicilor de dezvoltare. Discuțiile naționale privind noua agendă de dezvoltare globală se află în plină desfășurare atât în regiunea noastră, cât și pe alte meridiane.