SubscribeSubscribe

Articole

 • PNUD Moldova a fost distins cu sigiliul de aur pentru egalitatea de gen 8 iun. 2017

  PNUD Moldova a fost distins cu sigiliul de aur pentru egalitatea de gen pentru contribuția substanțială la obiectivele naționale pentru egalitate de gen.

 • O zi plină de descoperiri pentru 33 de copii din raionul Ștefan-Vodă 26 mai 2017

  Câștigătorii unui concurs de desene și eseuri pe tema biodiversității, cu vârstele cuprinse între 12 și 16 ani, au vizitat pe 24 mai 2017, pentru prima oară, atracțiile turistice din regiune.

 • PNUD se alătură și în acest an proiectului ”Plantăm fapte bune în Moldova!” 25 mar. 2017

  Acțiunile PNUD Moldova de împădurire continuă. Și în acest an PNUD se alătură proiectului ”Plantăm fapte bune în Moldova”, care a plantat pe 25 martie, la Tohatin, peste 2000 de arbori și arbuști pe o suprafață de 4 ha.

 • O vedere despre mere cu echipa Coolege Vitamine 17 feb. 2017

  Discutam cu colegii la o pauză de masă despre roada de mere din acel an și surplusul de fructe care deseori se pierde sau este vândut la un preț foarte mic, deși acele mere sunt la fel de aromate și sănătoase.

 • Tinerii din Ruseștii Noi sensibilizează originarii prin acţiuni de voluntariat să doneze pentru un sat mai curat 14 ian. 2017

  Tinerii din Ruseştii Noi au organizat o clacă şi au deszăpezit 20 gospodării ale persoanelor solitare în etate. Campania locală „LA URAT PE CURAT” serveşte drept prilej pentru a încuraja băștinașii-migranți să doneze pentru procurarea unui tractor necesar localității pentru evacuarea gunoiului, deszăpezire, întreținerea drumurilor.

 • Absolvenții SYSLAB Moldova, uniți în misiunea de a îmbunătăți piața muncii din Republica Moldova 12 ian. 2017

  Cele 5 Centre de dezvoltare inovativă a carierei SYSLAB au făcut bilanțul activității lor, alături de absolvenți programelor de angajare și antreprenoriat, desfășurate în perioada 2013–2016. Astfel, mai mult de 200 beneficiari ai proiectului, 137 femei și 66 bărbați, și-au întâlnit foștii colegi și au cunoscut absolvenți ai programului, care în prezent sunt angajați în câmpul muncii sau au lansat afaceri.

 • Hartă interactivă: Care sunt top cinci probleme abordate de femei la forumurile regionale cu deputații? 3 ian. 2017

  După ce au fost organizate 15 forumuri regionale parlamentare „Dialog cu cetățenii” în toată țara, care au servit drept platformă de discuții dintre femei din diferite categorii socio-economice (minorități etnice, cu dizabilități, din mediul rural cu venituri mici, femeile în vârstă, mamele singure etc.) și deputații din Parlamentul RM, acum putem vizualiza principalele rezultate a acestora prin intermediul unei hărți interactive.

 • Forumul Inovației în Guvernare 2016 20 dec. 2016

  Forumul a încurajat participarea societății civile și a funcționarilor publici care au avut ocazia să se înregistreze pentru participarea la eveniment în prealabil. Astfel ediția 2016 a adunat un număr de peste 200 de participanți inclusiv oficiali de rang înalt, funcționari din administrațiile publice de nivel central și local, oameni de afaceri, societatea civilă, reprezentanți ai organizațiilor de dezvoltare, practicieni și experți de top din Moldova precum și din străinătate.

 • Un model inovator de dezvoltare rurală este aplicat în Găgăuzia și Taraclia cu sprijinul Uniunii Europene 19 dec. 2016

  Al 13-lea an consecutiv, la Dubăsari, echipe sportive de pe ambele maluri ale râului Nistru își testează performanțele la volei. Anul curent, genericul competiției „Cupa Prieteniei 2016” a fost „Prin sport păstrăm prietenia” și a servit drept prilej excelent de dezvoltare a relațiilor durabile între participanți.

 • Când voi crește mare voi deveni... 9 aug. 2016

  Alegerea unei profesii nu trebuie să fie întâmplătoare. Pornind de la această idee, a fost creată platforma de ghidare în carieră carieramea.com. Am lansat platforma alături de cei cărora le este dedicată CarieraMea, tinerii de la 11 la 18 ani.