SubscribeSubscribe

Centru de presă

 • PNUD se alătură și în acest an proiectului ”Plantăm fapte bune în Moldova!” 25 mar. 2017

  Acțiunile PNUD Moldova de împădurire continuă. Și în acest an PNUD se alătură proiectului ”Plantăm fapte bune în Moldova”, care a plantat pe 25 martie, la Tohatin, peste 2000 de arbori și arbuști pe o suprafață de 4 ha.

 • Zeci de organizații se unesc pentru a dezvolta sectorul energiei din biomasă 24 mar. 2017

  Zeci de organizații se unesc pentru a promova dezvoltarea sectorului energiei din biomasă, cu sprijinul Uniunii Europene. Astfel, azi a fost creat Clusterul Energiei din Biomasă , după modelul României, pentru a promova dezvoltarea sectorului energiei din biomasă prin advocacy, cercetare, cooperare internaţională.

 • Campania Coolege Vitamine este extinsă în școlile și grădinițele din afara Chișinăului 23 mar. 2017

  PNUD Moldova, în parteneriat cu Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct, extinde Campania Coolege Vitamine pentru copiii din școlile și grădinițele din afara Chișinăului. Astfel, fructe proaspete vor fi distribuite la peste 6000 de copii din 49 de instituții de învățământ din raioanele Soroca, Anenii Noi, Hîncești, Edineț, Briceni, Ialoveni, Criuleni, Strășeni, Rezina, Ștefan Vodă, Căușeni, Ungheni, Orhei. Din toamna anului 2016, 3500 copii de la 5 grădinițe și școli din Chișinău primesc de două ori pe săptămână gustări de mere.

 • Republica Moldova se clasează pe locul 107 din 188, conform Indicelui Dezvoltării Umane 21 mar. 2017

  Republica Moldova se clasează pe poziția 107 din 188 de țări și teritorii, conform Indicelui Dezvoltării Umane (IDU). Valoarea de 0,699 plasează țara noastră în topul categoriei de dezvoltare umană medie. În clasamentul IDU pentru 2016, din țările din Europa și Asia Centrală, Turkmenistanul și Uzbekistanul care s-au clasat pe locul 111 și respectiv 105, sunt cele mai apropiate de Republica Moldova, inclusiv și după mărimea populației.

 • Peste 1000 locuri de muncă vor fi create în şase localităţi din ţară 16 mar. 2017

  Trei oraşe (Ialoveni, Edineţ, Străşeni) şi trei sate (Colibaşi, Cărpineni, Selemet) din Republica Moldova au primit granturi de câte 20 de mii de dolari de la Biroul de Cooperare al Elveției în Moldova, prin intermediul proiectului PNUD „Migrație și dezvoltare locală”, pentru a impulsiona dezvoltarea mediului de afaceri la nivel local.

 • Migranţi originari din 23 comunităţi au contribuit cu peste 2 milioane de lei la dezvoltarea locală 15 mar. 2017

  Timp de trei luni, campania de colectare de fonduri „Cu drag pentru acasă”, desfășurată de proiectul „Migraţie şi dezvoltare locală”, a convins fiecare al zecelea migrant din 23 de localități partenere să contribuie financiar pentru proiecte de dezvoltare locală.

 • PNUD lansează primul său Laborator de inovații în afaceri în incinta Centrului Tekwill de Excelență în domeniul TIC 15 mar. 2017

  PNUD Moldova a lansat pe 15 martie 2017 primul său Laborator de inovații în afaceri, în incinta Centrului Tekwill de Excelență în domeniul TIC, un mediu propice pentru întreprinderile mici și mijlocii (ÎMM-uri) de a se implica în proiecte inovative.

 • Dincolo de cheltuieli și venituri: sărăcia văzută prin ochii oamenilor 14 mar. 2017

  În perioada aprilie-mai 2017, Biroul Național de Statistică, cu sprijinul Organizației Națiunilor Unite, va organiza 10 consultări cu femei și bărbați din grupuri vulnerabile la sărăcie, precum bătrâni, șomeri, părinți singuri, migranți și alții pentru a colecta date care să reflecte mai multe dimensiuni ale sărăciei: accesul la servicii de sănătate, educație, transport și altele.

 • 15 antreprenori din Găgăuzia și Taraclia au obținut fonduri europene pentru dezvoltarea afacerilor 10 mar. 2017

  15 antreprenori au obținut granturi de până la 18.400 euro din partea Uniunii Europene pentru crearea noilor afaceri și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii (ÎMM-uri) în UTA Găgăuzia și Taraclia. Aceștia au fost selectați dintre cei 76 de întreprinzători care au depus cereri de finanțare în prima rundă a concursului de granturi organizat de programul „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și Taraclia” (SARD), finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD.

 • Administratoarea PNUD, Helen Clark: Declarație de Ziua Internațională a Femeii 7 mar. 2017

  În acest an, Ziua Internațională a Femeii este dedicată tematicii Femeia în lumea schimbătoare a muncii: Planeta 50-50 până în 2030. Globalizarea și schimbările tehnologice ghidează această schimbare. Este important ca femeile să fie capabile să reușească în această piață nouă a muncii.

 • Datorită UE la Doroțcaia locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru au sărbătorit împreună Mărțișorul 4 mar. 2017

  Anul curent, locuitorii satului Doroțcaia au sărbătorit Mărțișorul cu un fast deosebit. Colective artistice, meșteșugari și artiști plastici de pe ambele maluri ale râului Nistru au sărbătorit împreună venirea primăverii la Casa de cultură, renovată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, prin intermediul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova. De acum înainte, edificiul va servi drept local pentru desfășurarea activităților comune pentru persoanele talentate din dreapta și stânga Nistrului.

 • De Ziua Zero Discriminare, ONU lansează un ascensor extern, pentru a face sediul său accesibil pentru toți vizitatorii 1 mar. 2017

  De 1 martie 2017, Organizația Națiunilor Unite în Republica Moldova a inaugurat un ascensor care facilitează deplasarea la toate cele patru etaje ale sediului său la Chișinău, situat pe strada 31 August 1989, nr. 131. Casa ONU găzduiește din 1994 mai multe agenții, fonduri și programe ale Națiunilor Unite, parterul clădirii fiind accesibil din 2004.