Serviciul de presă

Filter
Showing 101 - 120 of 187
 • 02 Iul 2013
  Mass-media online din stânga Nistrului devine mai activă

  Pentru prima dată, 11 şcoli din regiunea transnistreană şi-au creat bloguri, unde elevii îşi pot exersa abilităţile de jurnalist şi îşi pot afişa realizările. Pe parcursul acestui an, 70 de elevi din regiunea transnistreană au fost ajutaţi să creeze bloguri pentru şcolile în care studiază. La finele cursului de instruire, tinerii bloggeri s-au întrunit la o şcoală de vară, organizată cu asistenţa Programului UE-PNUD “Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, pentru a demonstra rezultatele obţinute şi a face schimb de experienţă.

 • 02 Iul 2013
  La Rezina, oamenii se pot trata în condiţii mai bune şi cu încredere

  De astăzi, spitalul raional din Rezina are o nouă secţie de chirurgie generală, în care Uniunea Europeană şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, în parteneriat cu administraţia publică locală, au investit peste 115,000 Euro.

 • 18 Iun 2013
  A fost lansat studiul de piaţă a sectorului de microfinanţare din regiunea transnistreană

  The market survey of the microfinancing sector in the Transnistrian region, presented today within a round table organized by the UNDP-EU “Support to Confidence Building Measures” Programme, provides an analysis of the financial sector in the Transnistrian region.

 • 05 Iun 2013
  Primul Centru de Dezvoltare a Carierei lansat astăzi la Chisinău

  Șomerii, emigranții moldoveni reveniți acasă, precum și absolvenții diferitor instituții de învățământ vor beneficia de instruire și asistență în obținerea locurilor de muncă în Republica Moldova. Primul centru de acest gen, din cadrul celor patru planificate, a fost inaugurat astăzi la Chisinău.

 • 31 Mai 2013
  Societatea civilă, experți în domeniul juridic și drepturile omului s-au întrunit pentru a îmbunătăți accesul la serviciile juridice

  PNUD, partenerii regionali și naționali - Uniunea PLHIV (ECUO)din Europa Centrală și Asia de Est, Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova ( IDOM ) și ONG " Viața Nouă " , au realizat un training de consolidare a capacităților pentru persoanele care locuiesc cu și afectate de HIV în Republica Moldova.

 • 28 Mai 2013
  Câştigătorii competiţiei de granturi pentru societatea civilă au demarat o nouă rundă de proiecte de consolidare a încrederii între oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului

  S-a dat startul pentru 9 proiecte ale societăţii civile menite să sporească gradul de încredere între oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului și să îmbunătățească calitatea vieții lor. Proiectele vor fi implementate în parteneriat de organizațiile neguvernamentale de pe ambele maluri ale Nistrului selectate în a doua rundă a concursului de granturi pentru societatea civilă, organizat de Programul PNUD-UE „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”.

 • 26 Mai 2013
  Încrederea prezentă la Ziua Europei din Tiraspol

  Echipa Programului PNUD-UE „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” a sărbătorit duminică, 26 mai, alături de oamenii din stânga Nistrului, de reprezentanţii Agenţiilor ONU şi corpurilor diplomatice, Ziua Europei la Tiraspol.

 • 22 Mai 2013
  3.000 de elevi cunosc sursele de energie regenerabilă şi eficienţa energetică

  3.000 de copii din Republica Moldova ştiu cum să valorifice sursele regenerabile de energie şi cunosc secretul economisirii consumului de energie. Elevii din clasele VII-VIII din 64 de şcoli din Republica Moldova îşi încheie săptămâna viitoare anul de studii pe durata căruia au învățat despre energia alternativă şi eficienţa energetică. Inițiativa educațională pe regenerabile şi eficienţă energetică este desfăşurată în cadrul Proiectului UE-PNUD „Energie şi Biomasă”.

 • 10 Mai 2013
  Încrederea a fost supusă unei cercetări

  A fost “cântărită”,“măsurată”, “definită“ şi propusă drept soluţie pentru îmbunătăţirea vieţii oamenilor. Este vorba de încredere. O cercetare care determină nivelul de încredere între oamenii de pe cele două maluri ale Nistrului a fost efectuată, pentru prima dată în Moldova, de către centrele “Novîi Vek” din Tiraspol şi “Iniţiativa Comunităţii pentru Democratizare şi Conciliere” din Chişinău, cu asistenţa financiară a Programului PNUD-UE “Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”. Mai multe detalii despre analiza respectivă aflaţi din interviul cu Elena Bubcova, preşedintele Centrului independent de cercetări analitice “Novîi Vek”.

 • 30 Apr 2013
  Şcoala şi grădiniţa din Ţareuca şi-au instalat sistem de încălzire pe biomasă, alternativ celui pe gaz

  Şcoala şi grădiniţa din satul Ţareuca, raionul Rezina, au asigurată securitatea energetică. Ambele instituţii şi-au instalat două centrale termice moderne de ardere a peletelor. De iarna viitoare, cei peste 230 de copii şi angajaţi ai şcolii şi grădiniţei vor avea energie termică din combustibil produs în sat.

 • 29 Apr 2013
  Primul concert alimentat de energie solară a fost organizat în Chişinău

  Primul concert alimentat de energie solară în Republica Moldova - „Sun Dă-i Fest” - a fost organizat duminică, 28 aprilie, în Chişinău. Sute de oameni şi-au petrecut după amiaza în ritmurile muzicii alimentate de la energia solară. Formaţiile FurioSnails, Whinona Ryderz, Paralela 47, DJ Dawee (SWS, Berlin), Dandies, Laura Bodorin şi Fanfara de Fete de la Holercani au încântat oamenii cu piesele lor energizante.

 • 15 Apr 2013
  600 de familii vor putea cumpăra cazane moderne pe bază de biomasă în condiţii avantajoase

  Peste 600 de familii vor putea cumpăra cazane moderne pe biomasă, o parte din cheltuieli fiind rambursate din fonduri europene. Guvernul, cu suportul Proiectului UE-PNUD „Energie şi Biomasă” lansează astăzi un Program de acordare în condiţii avantajoase a cazanelor pe bază de biomasă pentru gospodăriile casnice.

 • 12 Apr 2013
  Încă 8 localităţi din zona de securitate îşi vor renova instituţiile sociale

  Opt localităţi din Zona de Securitate îşi vor renova instituţiile sociale datorită asistenţei Programului PNUD-UE “Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”. Acestea au fost selectate în cadrul concursului de proiecte de infrastructură socială, runda a doua, desfăşurat de Programul PNUD-UE în perioada decembrie 2012-ianuarie 2013.

 • 05 Apr 2013
  Cu 1 000 de zile pînă la termenul-limită, ONU cheamă la accelerarea acțiunilor pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului

  Națiunile Unite și partenerii săi marchează astăzi 1 000 de zile pînă la sfîrșitul anului 2015, termenul-limită pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului (ODM).

 • 28 Mar 2013
  Întreprinzători de pe ambele maluri ale Nistrului "au copt" idei de afaceri în Germania

  Vom dezvolta afaceri inovatoare cu precizie germană. Asta şi-au propus să facă 20 de agenţi economici de pe ambele maluri ale Nistrului, după ce-au revenit dintr-o vizită de studiu în Germania, organizată cu asistenţa programului PNUD-UE „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”. În acest sens, o parte dintre participanţi au şi negociat cu partea germană contracte de colaborare pentru creşterea produselor agricole ecologice.

 • 25 Mar 2013
  Agenți economici din stânga Nistrului, familiarizați cu particularitățile legislației fiscale

  20 de agenți economici din partea stângă a Nistrului au fost familiarizaţi cu particularităţile legislaţiei fiscale a Republicii Moldova în cadrul unei sesiuni organizate în Râbniţa de Camera de Comerț și Industrie a Moldovei (CCI), cu sprijinul Programului PNUD-UE „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii". Acesta este al 12-lea seminar informativ organizat pentru oamenii de afaceri de pe ambele maluri ale Nistrului în vederea facilitării activităţii lor şi stabilirii unor relaţii de colaborare. Subiectele discutate în cadrul sesiunilor anterioare au fost selectate la solicitarea agenților economici, bazându-se, în special, pe familiarizarea cu cadrul normativ şi alte aspecte legate de afaceri și relații comerciale.

 • 21 Mar 2013
  Încrederea aduce schimbarea spre bine în Republica Moldova

  Natalia Podolean muncește din greu ca să-și poată crește feciorul în vârstă de 10 ani. De dragul lui, a venit la centrul “Apriori” – o organizație neguvernamentală din oraşul Tiraspol, care, cu sprijinul unui program comun PNUD-UE, acordă gratuit asistență juridică şi psiho-socială persoanelor vulnerabile din regiunea de est a Republicii Moldova, aşa-zisa regiune transnistreană.

 • 19 Mar 2013
  Republica Moldova găzduieşte un seminar privind clasificatoarele statistice internaţionale

  Circa 14 oficii naţionale de statistică din ţările CSI, Mongolia şi Georgia, precum şi reprezentanți ai autorităţilor publice centrale din Moldova şi experţi-statisicieni internaţionali, s-au intrunit la Chisinau în cadrul unui seminar internaţional privind clasificatoarele statistice internaţionale. Evenimentul este găzduit de Biroul Naţional de Statistică din Moldova şi organizat de Departamentul de Statistică al ONU (UNSD) în cooperare cu Comisia Economică a ONU pentru Europa (UNECE) şi organul de statistică al Uniunii Europene (Eurostat).

 • 18 Mar 2013
  O misiune de afaceri din Moldova va vizita Cehia, Polonia şi România pentru a cunoaşte experienţa acestora în producerea cazanelor pe biomasă

  O misiune de afaceri din Republica Moldova vizitează în perioada 18-29 martie mai multe state europene pentru a afla experienţa acestora în producerea şi asamblarea cazanelor moderne de ardere a combustibilului din biomasă. Misiunea de afaceri este o iniţiativă a Proiectului UE-PNUD „Energie şi Biomasă” şi a Agenţiei pentru Eficienţă Energetică.

 • 14 Mar 2013
  Raportul Dezvoltării Umane 2013: Țările din lume au înregistrat un nivel mai mare de dezvoltare umană

  Conform clasamentului Indicelui Dezvoltării Umane, Republica Moldova se află pe poziția 113 dintr-un număr de 187 de țări și teritorii ale lumii