Serviciul de presă

Filter
Showing 61 - 80 of 201
 • 28 Mai 2014
  Raionul Leova devine lider în numărul instituţiilor publice încălzite cu energie din biomasă

  25 şcoli, grădiniţe şi centre comunitare din Raionul Leova vor trece la încălzirea pe biomasă în următorul sezon de încălzire şi vor avea un serviciu unic de gestionate a acestora. Acestea sunt prevederile cheie ale primului model de Parteneriat Public Privat în sectorul energiei din biomasă, lansat astăzi în raionul Leova.

 • 22 Mai 2014
  Tineri de pe ambele maluri ale Nistrului învaţă împreună să facă afaceri

  42 de tineri de pe ambele maluri ale Nistrului au făcut schimb de experienţă şi au stabilit relații de colaborare în cadrul unei conferințe comune, organizate în perioada 22-23 mai, la Tiraspol, de Camera de Comerț şi Industrie din Tiraspol în parteneriat cu AXA Management Consulting. Evenimentul face parte dintr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană şi PNUD în cadrul Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”.

 • 19 Mai 2014
  Au fost desemnaţi câştigătorii primului joc social online din Moldova

  Cele mai inovative proiecte comunitare identificate în cadrul primului joc social online din Moldova „Youth@Work” au fost astăzi premiate. Cei patru câştigători au ridicat premii de până la 10 000 lei fiecare pentru realizarea proiectelor propuse în domeniul creării locurilor de muncă şi dezvoltării profesionale a tinerilor din localităţile rurale.

 • 12 Apr 2014
  Un catalog promovează meşteşugurile practicate în regiunea Parcului Naţional „Orhei”

  Primul catalog complex al meşteşugurilor populare practicate în regiunea Parcului Național Orhei a fost prezentat în cadrul Expoziţiei Internaţionale specializate de turism, agrement şi hoteluri din Chișinău.

 • 10 Apr 2014
  Centru de Dezvoltare a Carierei lansat la Rezina

  Un al doilea Centru de Dezvoltare a Carierei, care va instrui şi ajuta şomerii calificaţi, emigranţii moldoveni întorşi acasă şi absolvenţii în obţinerea unui loc de muncă în Moldova, a fost lansat astăzi în oraşul Rezina.

 • 08 Apr 2014
  Republica Moldova se angajează să promoveze economia verde și dezvoltarea durabilă

  Evenimentul de nivel înalt “Dezvoltarea durabilă verde a Republicii Moldova”, organizat astăzi de Guvernul Republicii Moldova, în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Guvernul Danemarcei şi Fondul Global de Mediu, își propune să lanseze o discuție națională privind dezvoltarea verde a Republicii Moldova în contextul Strategiei Naționale de Dezvoltare Moldova-2020, a prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, dar și a discuțiilor din cadrul ONU privind noua agendă de dezvoltare post-ODM, la care Moldova participă active.

 • 08 Apr 2014
  Primul joc online din Moldova poate aduce 10 000 lei în comunitatea ta

  În premieră pentru Republica Moldova, a fost lansat jocul online “Youth@Work” -https://communityplanit.org/moldova/- axat pe soluționarea problemei şomajului în rândul tinerilor. Prin intermediul acestui joc, tineri, angajatori şi factori de decizie din Moldova vor dezbate subiecte legate de şomaj şi migraţie şi vor identifica împreună soluții pentru depăşirea problemelor comunitare. Jocul a fost creat în cadrul unui proiect realizat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) în colaborare cu Colegiul Emerson din SUA, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene (UE) şi Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova.

 • 07 Apr 2014
  3480 de copii de pe ambele maluri ale râului Nistru au beneficiat de activităţi psihosociale

  Pe parcursul unui an, în rezultatul aplicării proiectului „Dezvoltarea unei abordări comune a copiilor”, 39 de profesori şi 3480 de copii din 20 de comunităţi locale de pe ambele maluri ale Nistrului au beneficiat de activităţi ce au contribuit la dezvoltarea copiilor din zonele rurale şi prevenirea abuzului, neglijării şi exploatării lor. Activităţile din cadrul proiectului au fost realizate cu asistenţa financiară a Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană, co-finanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

 • 06 Apr 2014
  Caravana de cazane pe biomasă s-a lansat în satul Olăneşti, raionul Ştefan Vodă

  Expoziţia mobilă de cazane pe biomasă destinate gospodăriilor casnice ce pot fi cumpărate cu 1.300 de Euro rambursare din fonduri europene s-a lansat astăzi în raionul Ştefan Vodă. Mii de oameni din satele raionului au putut vedea pe viu cum funcţionează cazanele pe biomasă şi tipurile de biocombustibil produs în Republica Moldova.

 • 21 Mar 2014
  Eliminarea stigmei și a discriminării împotriva femeilor și fetelor de etnie romă este esențială pentru asigurarea egalității și abilitarea femeilor în Moldova

  Raportul cu privire la situația femeilor și fetelor de etnie romă din Republica Moldova, care este rezultatul a circa doi ani de cercetări și consultări cu un șir de actori, inclusiv a unei documentări empirice vaste și interviurilor cu femeile rome, arată că femeile de etnie romă reprezintă unul dintre cele mai excluse grupuri din Moldova.

 • 20 Mar 2014
  Locuitorii din satele Hagimus, Talmaza și Cioburciu au obținut acces la surse sigure de apă

  În ajunul Zilei Mondiale a Apelor, peste 700 de familii şi câteva instituţii sociale din sudul Moldovei au obţinut acces la apă. Astăzi, în satele Hagimus, Talmaza şi Cioburciu au fost inaugurate sistemele de aprovizionare cu apă construite cu asistenţa financiară a Uniunii Europene şi PNUD prin Programul „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”.

 • 03 Mar 2014
  A fost mărită până la 1.300 de euro cota de subvenţionare a procurării cazanelor pe biomasă

  Doritorii de a îşi încălzi casele sau microîntreprinderile cu energie din biomasă pot beneficia de cazane moderne pe bază de pelete sau brichete cu 1.300 euro rambursare din costuri. Majorarea cotei de subvenţionare de la 1.000 la 1.300 de euro a fost aprobată vineri, 28 februarie, prin votul membrilor Consiliului Proiectului Energie şi Biomasă, condus de Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr.

 • 21 Feb 2014
  Hai la ţară! Împreună sporim potenţialul turistic al satelor de pe ambele maluri ale Nistrului

  Satele de pe ambele maluri ale Nistrului devin mai atractive pentru localnici şi turişti. După o pauză de 20 de ani, în Ustia a fost lansat astăzi oficial un sistem econom de iluminare stradală cu o lungime de 14 km, renovat cu asistenţa financiară a Programului UE-PNUD. În următorul an, vor fi create 10 noi pensiuni rurale, iar 250 de familii din satele de pe ambele maluri vor fi conectate la reţeaua turistică „Hai la ţară!”, folosind instrumente inovatoare de promovare. Cel puţin 250 de tineri din satul Speia, din stânga Nistrului, vor deprinde meşteşuguri tradiţionale, ceea ce i-ar ajuta să găsească un loc de muncă.

 • 19 Dec 2013
  Colectarea și analiza datelor contribuie la eficiența activității poliției în Republica Moldova

  Activitatea poliției din Republica Moldova a devenit mai eficientă odată cu implementarea conceptului de activitate polițienească bazată pe analiza informațiilor, care contribuie la identificarea promptă a infractorilor și soluționarea rapidă a crimelor.

 • 18 Dec 2013
  Raionul Leova va avea 16 noi centrale termice pe biomasă și un serviciu de gestionare a acestora

  Construcția a 16 noi centrale termice pe biomasă în raionul Leova și crearea, în premieră pentru Republica Moldova, a unui serviciu de gestionare a centralelor pe bioenergie sunt câteva din prevederile Acordului de Parteneriat Public-Privat semnat astăzi de către Consiliul Raional Leova și de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Crearea unui serviciu de gestiune a centralelor termice pe biomasă este una din inițiativele Proiectului UE-PNUD „Energie şi Biomasă” menite să creeze o piaţă sigură de servicii integrate în sectorul bioenergetic.

 • 11 Dec 2013
  Feeria dansului a unit malurile Nistrului

  Tineri dansatori de pe ambele maluri ale Nistrului au adus astăzi împreună feeria dansului pe scena Filarmonicii Naţionale “Serghei Lunchevici” din Chişinău. Studenţi ai Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, împreună cu elevi ai şcolii de artă „S. Rahmaninov” din Tiraspol, alături de artişti ai teatrului „Bravissima” şi ansamblului de dans oriental „Tadja” au ridicat în picioare în ritmurile lor de dans cei peste o mie de spectatori adunaţi în sala Filarmonicii.

 • 10 Dec 2013
  Primul Forum pentru Inovație și Productivitate în Sectorul Public

  Centrul de Guvernare Electronică, în parteneriat cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare din Moldova, au organizat primul Forum pentru Inovaţie şi Productivitate în Sectorul Public, în cadrul reformei administraţiei publice locale şi agendei de e-Transformare a guvernării. La eveniment au participat reprezentanţi ai Guvernului, experţi de talie mondială, coordonatori pentru e-transformare din cadrul Guvernului şi parteneri de dezvoltare.

 • 09 Dec 2013
  Ziua internațională anticorupție marcată prin acțiuni cu implicarea tinerilor în combaterea corupției în sistemul educational din Moldova

  De Ziua Internațională Anticorupție, mai multe organizații de tineri și elevi – Consiliul Național al Elevilor, Centrul Media pentru Tineri și Asociația Y-Peer - au relansat campania ”NU copiez – aleg să fiu onest”, care promovează integritatea în timpul susținerii testelor și examenelor școlare.

 • 06 Dec 2013
  18 inițiative de succes au fost premiate la Moldova Eco-Energetică, Gala premiilor în sectorul energiei regenerabile și eficienței energetice

  18 iniţiative de succes de utilizare şi promovare a energiei regenerabile şi eficienţei energetice au fost premiate la Gala Moldova Eco-Energetică, ediţia 2013, eveniment ce a avut loc în seară zilei de 6 Decembrie, la Teatrul Mihai Eminescu. Peste 300 de invitaţi, reprezentanţi ai conducerii de vârf a Republicii Moldova, miniştri, ambasadori, reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale, sectorului privat, mediului academic şi societăţii civile au participat la eveniment.

 • 05 Dec 2013
  Producătorii de biocombustibil vor fi obligați să probeze calitatea brichetelor și peletelor produse

  Producătorii de brichete şi pelete vor fi obligaţi să certifice calitatea biocombustibilului produs. Guvernul a aprobat în şedinţa din pe 4 decembrie o hotărâre prin care obligă etichetarea biocombustibililor solizi produşi în Republica Moldova.