Serviciul de presă
  • La Chișinău se desfășoară cea de-a doua ediţie a Forumului pe Inovații în Guvernare26 nov. 2015Pe 26 - 27 noiembrie 2015 la Chișinău se desfăşoară Forumul Inovației în Guvernare. Evenimentul este organizat de Cancelaria de Stat, Centrul de Guvernare Electronică și Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), cu sprijinul financiar al Ambasadei Marii Britaniei şi Suediei în Republica Moldova, precum și al companiei Moldcell.

  • Declaraţia Administratoarei Helen Clark de Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor 25 noiembrie25 nov. 2015Violența împotriva femeilor se comite pe fiecare continent și în fiecare țară, fiind una dintre cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului din întreaga lume.

  • Experți din UE au împărtășit deputaților moldoveni experiența procesului de integrare europeană25 nov. 2015Experți din parlamentele naționale ale statelor membre UE, au prezentat deputaților moldoveni experiența din procesul de integrare europeană. Masa rotundă a fost organizată de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în cadrul proiectului “Îmbunătățirea democrației în Moldova prin suport parlamentar şi electoral”, finanţat de Suedia.

  • 24 de deputaţi au fost instruiți de Deutsche Welle Akademie cum să comunice mai eficient25 nov. 2015În perioada august - noiembrie curent, 24 de deputați, în special cei aflaţi la primul mandat, au urmat un training complex de comunicare publică, oferit de prestigioasa Deutsche Welle (DW) Akademie. Instruirea a avut loc cu sprijinul proiectelor „Îmbunătățirea democrației în Moldova prin suport parlamentar și electoral” și „Femeile în politică”, implementate cu sprijinul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) şi finanţate de Guvernul Suediei.

  • Parlamentul încurajează dialogul cu cetățenii24 nov. 2015Un forum de comunicare a deputaților cu cetățenii a avut loc astăzi, la Edineț. Evenimentul a fost organizat cu susținerea Programului ONU „Femeile în Politică” și implicarea Oficiului teritorial de informare a Parlamentului din Edineț (OTIP).

  • Funcționarii din Secretariatul Parlamentului, instruiți despre utilizarea statisticilor de gen23 nov. 2015Funcționarii din cadrul Secretariatului Parlamentului sunt instruiți despre utilizarea statisticilor de gen în activitatea legislativă.

  • Au fost prezentate Planul de Acțiuni pentru prevenirea şi lupta cu corupția și Codul de Conduită și Etică pentru deputați20 nov. 2015Planul de Acțiuni pentru consolidarea eficienței Parlamentului Republicii Moldova pentru prevenirea şi lupta cu corupția și Codul de Conduită și Etică pentru deputați au fost prezentate la 20 noiembrie curent. Cele două documente au fost elaborate cu suportul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în cadrul proiectului “Îmbunătățirea democrației în Moldova prin suport parlamentar şi electoral”, finanţat de Suedia.

  • Funcționarii electorali și partidele politice au beneficiat de instruirea BRIDGE19 nov. 201546 de actori implicați în gestionarea alegerilor și reprezentanți ai partidelor politice au participat la două ateliere de instruire BRIDGE în perioada 9-20 noiembrie în domeniul electoral și respectiv finanțarea politică. Seminarele au fost organizate cu sprijinul Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în cadrul proiectului “Îmbunătățirea democrației în Moldova prin suport parlamentar şi electoral”, finanţat de Suedia.

  • Forumul regional parlamentar „Dialog cu cetățenii” a fost organizat la Ungheni19 nov. 2015În jur de 60 de femei din raionul Ungheni s-au întrunit miercuri, 18 noiembrie, cu deputate și deputați din Parlamentul Republicii Moldova în cadrul celui de-al doilea Forum regional parlamentar „Dialog cu cetățenii”. Forumul este organizat pentru a spori comunicarea dintre cetățeni și deputați, contribuind la creșterea nivelului de încredere a cetățenilor în clasa politică și în faptul că necesitățile lor vor fi auzite.

  • Primul forum regional parlamentar „Dialog cu cetățenii” a avut loc la Orhei17 nov. 2015Luni, 16 noiembrie, la Orhei s-a desfășurat, în premieră, primul Forum regional parlamentar „Dialog cu cetățenii”, în cadrul căruia s-au întrunit deputați din Parlamentul Republicii Moldova cu locuitorii raionului Orhei. Forumul este organizat cu asistența Programului ONU „Femeile în Politică” pentru a spori comunicarea dintre cetățeni și deputați, contribuind la creșterea nivelului de încredere a cetățenilor în clasa politică și în faptul că necesitățile lor vor fi auzite.

Contact pentru media
Laura Bohanţova, Coordonator comunicare Telefon: (+373 22) 269 112, 0 685 11 883
laura.bohantova@undp.org Fax: (+373 22) 220 041