Serviciul de presă
  • Sute de migranți revin acasă de Zilele Diasporei pentru a contribui la prosperarea localităților de baștină18 aug. 2016Migranții originari din cele 25 de localități beneficiare ale proiectului Migrație și Dezvoltare Locală (MiDL) se implică, alături de autoritățile locale, la soluționarea problemelor comunității, fiindcă își doresc condiții mai bune de viață pentru cei rămași acasă. Astfel, în premieră, Zilele Diasporei, desfășurate în perioada 19-21 august 2016, sunt organizate în 15 din cele 25 localități beneficiare ale proiectului.

  • Comunitățile din UTA Găgăuzia și Taraclia vor prospera datorită proiectelor finanțate de UE11 aug. 2016Uniunea Europeană va sprijini proiecte de dezvoltare socio-economică cu o valoare totală de 2,76 milioane Euro (3 milioane dolari SUA) pentru Unitatea Teritorială Administrativă (UTA) Găgăuzia și raionul Taraclia. Fondurile vor fi acordate în cadrul proiectului “Susţinerea agriculturii şi dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia şi Taraclia” (SARD), implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

  • Mobiasbancă se alătură campaniei PNUD de creștere a consumului de fructe proaspete în școlile și grădinițele din Moldova - “Coolege Vitamine”4 aug. 2016Mobiasbancă și-a exprimat suportul față de inițiativa PNUD “Coolege Vitamine”, lansată în luna mai 2016, de PNUD Moldova.

  • A fost lansată platforma de ghidare în carieră pentru tineri - www.CarieraMea.com3 aug. 2016A fost lansată platforma online pentru ghidarea și orientarea profesională pentru copii și tineri – Cariera mea. Proiectul este axat pe nevoile elevilor între 11 și 18 ani din țară și a fost creat pentru a le oferi oportunitatea de a lua decizii bine informate privind viitorul parcurs profesional. Portalul a fost dezvoltat de MiLab (Laboratorul de Inovații Sociale al PNUD Moldova și al Centrului de Guvernare Electronică), Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO și mai mulți voluntari, cu sprijinul financiar al PNUD. ARTICO s-a angajat să preia portalul și să asigure dezvoltarea lui pe termen lung.

  • Colectarea de fonduri pentru proiectul “Coolege vitamine” a depășit așteptările2 aug. 2016PNUD Moldova anunță încheierea procesului de colectare a fondurilor pentru proiectul “Coolege Vitamine”, care are ca scop creșterea consumului de fructe proaspete în instituțiile pre-școlare și școlare din Moldova prin distribuirea gustărilor din mere proaspete, feliate.

  • Peste 63.000 de migranți au fost ghidați on-line cum să contribuie la dezvoltarea localităților lor de origine1 aug. 2016Primii paşi în organizarea Asociaţiilor de Băştinaşi au fost discutați online, în premieră, în Republica Moldova, la webinarul "Ghidare pentru migranți în crearea și consolidarea Asociațiilor de Băștinași din Moldova”. Menirea acestor Asociații este de a transforma migraţia într-o forţă de dezvoltare a localităţilor.

  • 10 profiluri statistice ale femeilor și fetelor din Republica Moldova, pe înțelesul tuturor29 iul. 2016Organizația Națiunilor Unite, în parteneriat cu Biroul Național de Statistică, au prezentat pe 29 iulie 2016 profilurile statistice pe înțelesul tuturor ale 10 grupuri de fete și femei din Republica Moldova. Grupurile analizate locuiesc sau activează în medii socio-economice sau geografice diferite, se află în condiții speciale de sănătate, sunt active în viața politică și economică.

  • A fost lansat un program local de revenire temporară a diasporei pentru susținerea localităților de origine26 iul. 2016Reprezentanții din diasporă vor putea reveni temporar în localitățile lor de baștină din Moldova pentru a face transfer de bune practici, a aduce noi idei, experiențe și practici aflate în țările de destinație. Aceasta va avea loc cu sprijinul proiectului Migrație și dezvoltare locală, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

  • Revoluţia alimentară din Moldova are gust de mere21 iul. 2016Copiii din Republica Moldova, una din cele mai sărace ţări din Europa, consumă în mediu doar două treimi din cantitatea minimă recomandată de fructe proaspete. Aşa se explică deficitul de vitamine din raţia lor alimentară, manifestat prin oboseală, slăbiciune generală, dureri de stomac, scăderea vederii, tulburări de coordonare, dar şi probleme de gândire şi memorie.

  • Peste 20 mii de locuitori ai orașului Dnestrovsk, stânga Nistrului, au acces la asistență medicală de calitate20 iul. 2016Peste 20 de mii de locuitori ai orașului Dnestrovsk, stânga Nistrului beneficiază acum de o policlinică renovată, cu personal medical instruit și pregătit conform standardelor și practicilor moderne. Policlinica a fost inaugurată azi. Evenimentul de inaugurare a policlinicii după renovare a servit drept prilej pentru Uniunea Europeană (UE), care a finanțat lucrările de modernizare, dar și pentru partenerii de dezvoltare, să facă un bilanț al sprijinului acordat locuitorilor din stânga Nistrului pentru accesul la medicină de calitate.

Contact pentru media
Laura Bohanţova, Coordonatoare comunicare Telefon: (+373 22) 269 112, 0 685 11 883
laura.bohantova@undp.org Fax: (+373 22) 220 041
Politica de acces la informație
Află mai mult