Serviciul de presă
  • Procuratura Generală a lansat sistemul informaţional E-Dosar, pentru o gestionare mai eficientă a dosarelor penale16 iul. 2015Procuratura Generală a lansat Sistemul Informaţional E-Dosar la 16 iulie 2015. Sistemul permite procurorilor să gestioneze mai eficient dosarele penale și să genereze statistici precise și rapoarte, prin automatizarea procedurilor și proceselor interne. E-Dosar a fost dezvoltat în cadrul proiectului "Suport pentru Reforma Sectorului Justiției", implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

  • Directori de întreprinderi intercomunitare din Republica Moldova preiau experienţa colegilor din România14 iul. 2015Manageri ai întreprinderilor intecomunitare şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din Moldova au mers într-o vizită de studiu în România pentru un transfer de experienţă în domeniul organizării şi gestionării serviciilor comunale în zonele rurale.

  • Peste 300 de persoane deja şi-au sporit şansele de angajare sau lansare a propriei afaceri, datorită centrelor SYSLAB – aplică şi tu!7 iul. 2015Peste 300 de persoane – şomeri calificaţi, absolvenţi şi migranţii reveniţi acasă –au beneficiat deja de serviciile celor cinci centre de dezvoltare a carierei SYSLAB, care funcţionează la Chişinău, Bălţi, Cahul, Comrat şi Rezina, după frecventarea cărora s-au angajat în cîmpul muncii sau au lansat propria afacere, şi numărul acestora este în continuă creştere.

  • Statisticienii și elaboratorii de politici au făcut schimb de opinii cu privire la măsurarea antreprenoriatului din perspectiva de gen în Moldova1 iul. 2015Reprezentanți ai ministerelor din Moldova, deținătorilor surselor de date administrative, mediului academic și societății civile au răspuns invitației statisticienilor și s-au întrunit pe 30 iunie-1 iulie 2015 la un atelier de lucru dedicat dezvoltării statisticii antreprenoriatului din perspectiva de gen în Republica Moldova. Evenimentul a fost organizat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) şi de Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa (CEE ONU).

  • Întreprinderile mici și mijlocii învaţă şi pot să fie mai inovatoare26 iun. 2015Peste 70 de reprezentanți ai întreprinderilor mici și mijlocii (ÎMM) învaţă cum să promoveze inovaţiile în activitatea lor de business. Astfel, în perioada 26-27 iunie 2015, ei participă la o instruire organizată de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Trainingul are loc în cadrul proiectului “Dezvoltarea inovatoare a afacerilor pentru creștere economică locală sustenabilă”, implementat de PNUD în parteneriat cu Ministerul Economiei și cu suportul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei și Orange.

  • Întreprinderile mici și mijlocii pot accesa granturi pentru aplicarea inovațiilor în afacerile sale24 iun. 2015Programul Națiunilor Unite de Dezvoltare (PNUD) Moldova anunță deschiderea competiției de granturi pentru întreprinderile mici și mijlocii care doresc să aplice inovații în afacerile sale.

  • SUN Dă-I Fest a adunat mii de promotori ai energiei regenerabile21 iun. 2015Mii de oameni au venit să descopere tehnologiile eco şi să asculte muzică alimentată de la energia solară la SUN Dă-I Fest, ediţia a treia, desfăşurat duminică la Chişinău. Festivalul încheie seria de evenimente din cadrul Săptămânii Europene a Energiei Durabile. SUN DĂ-I Fest este organizat de Proiectul european „Energie şi Biomasă”, Agenţia pentru Eficienţă Energetică şi POT Music.

  • Elevii cu cele mai ingenioase idei anticorupţie au fost premiaţi18 iun. 2015Tinerii din 22 şcoli din Republica Moldova au prezentat o serie de idei ingenioase pentru reducerea corupției în sistemul educațional la Târgul soluţiilor anti-corupţie. Evenimentul a avut loc în premieră la Chişinău şi a fost desfăşurat de Ministerul Educaţiei, cu sprijinul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

  • 50 de copii descoperă secretul energiei regenerabile la Tabăra de Vară ENERGEL, ediţia a patra11 iun. 201550 de copii din R. Moldova îşi petrec zece zile de vacanţă la Tabăra de Vară ENERGEL, unde învaţă cum să utilizeze energia din surse regenerabile şi descoperă secretul consumului inteligent de energie. Majoritatea copiilor au fost selectaţi în urma unui concurs lansat public şi reprezintă primele comunităţi beneficiare ale Proiectului Energie şi Biomasă, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

  • Construcţia punctului de trecere al frontierei Palanca, finanţată de Uniunea Europeană, lansată27 mai 2015”Condiţii îmbunătăţite de traversare a frontierei de stat pentru companii şi persoane, călătorii de pasageri mai sigure şi confortabile, inclusiv din punct de vedere al aspectului de gender, stabilizarea şi dezvoltarea economică a regiunii”- sânt doar câteva din avantajele şi obiectivele scontate ale proiectului de Construcţie a punctului de trecere al frontierei operat în comun - Palanca, lansat astăzi în cadrul unui eveniment public în s. Palanca, raionul Ştefan Vodă.