Istorii de succes

  • Croindu-şi drumul către o viaţă independentă19 ian. 2016Croindu-şi drumul către o viaţă independentăNatalia Șarovarova locuiește împreună cu familia sa în Tiraspol, pe malul stâng al râului Nistru. Părinții o numesc „copila soarelui”. Tânăra are un cromozom suplimentar în construcția genetică. Când s-a născut, medicii i-au sfătuit pe părinții ei să o abandoneze.

  • Încrederea aduce schimbarea spre bine în Republica Moldova4 ian. 2016Încrederea aduce schimbarea spre bine în Republica MoldovaNatalia Podolean muncește din greu ca să-și poată crește feciorul în vârstă de 10 ani. De dragul lui, a venit la centrul “Apriori” – o organizație neguvernamentală din oraşul Tiraspol, care, cu sprijinul unui program comun PNUD-UE, acordă gratuit asistență juridică şi psiho-socială persoanelor vulnerabile din regiunea de est a Republicii Moldova, aşa-zisa regiune transnistreană.

  • Un spital în care bolile se vindecă mai repede26 aug. 2015Un spital în care bolile se vindecă mai repedeNimeni nu se bucură când ajunge la spital, cu atât mai mult când acesta arată ca după război. Din păcate însă cam așa sunt multe spitale din republică: sediile sunt vechi și nereparate, grupurile sanitare într-o stare mizerabilă, iar saloanele - cu pereții coșcoviți și cu mobilier învechit. Spitalul din Râbnița nu era o excepție.

  • Spălătoria socială – model de incluziune a persoanelor în etate din comunităţile rurale22 mai 2015Spălătoria socială – model de incluziune a persoanelor în etate din comunităţile ruraleÎn comuna Sîngereii Noi sunt circa 900 persoane în etate, dintre care peste 800 sunt femei şi mai mult de 90 persoane cu dizabilități (70 femei). La fel ca majoritatea bătrânilor din Moldova, aceștia au condiţiiprecare de viaţă, ceea ce îi face extrem de vulnerabili.

  • Centrele de dezvoltare a carierei ajută şomerii să-și găsească un loc de muncă22 mai 2015Centrele de dezvoltare a carierei ajută şomerii să-și găsească un loc de muncăÎn această primăvară, încă două Centre de Dezvoltare a Carierei, care vor instrui şi ajuta şomerii calificaţi, emigranţii moldoveni întorşi acasă şi absolvenţii în obţinerea

  • Dezvoltarea locală cu implicarea comunităţii înseamnă o mai bună calitate a vieţii10 sept. 2013Dezvoltarea locală cu implicarea comunităţii înseamnă o mai bună calitate a vieţiiPentru prima dată în viaţa lui, Mihai Druţă, de 76 de ani, nu mai este nevoit să care apă de la 1,5 km depărtare de casă. Acum casa lui este conectată la sistemul de aprovizionare cu apă şi cel de canalizare, iar gunoiul din cartierul lui este colectat în mod regulat. "Este o schimbare care face viaţa mai uşoară", spune Mihai Druţă. "Preţul este rezonabil şi serviciul este bun."

Publicații
Spre o Dezvoltare Echitabilă și Durabilă pentru Toți, 2007-2011

Publicația “PNUD Moldova: Spre o dezvoltare echitabilă și durabilă pentru toți” prezintă rezultatele și realizările principale ale activității PNUD în Moldova în 2007-2011, precum și prioritățile noului program de țară pentru 2013-2017.

Mia mult