Istorii de succes

 • Un apicultor din Căușeni a găsit „ac de cojocul” albinelor
  8 sept. 2017

  A transformat apicultura din simplă ocupație de familie într-o afacere bazată pe inovații. Este povestea unui tânăr inginer din Căușeni care a fost tentat mereu să dea un suflu nou domeniului apicol.

 • Rapid, confortabil și eficient - Bine ați venit la punctul de trecere a frontierei Palanca
  6 sept. 2017

  Un nou punct de trecere a frontierei de stat, care va fi operat în comun, va fi construit, cu sprijinul Uniunii Europene, în satul Palanca, situat la frontiera de sud-est a Republicii Moldova, la aprox. 150 kilometri de Chișinău.

 • A făcut afacere de succes din team building
  28 aug. 2017

  Team building, un concept dezvoltat pe larg în Occident, până nu demult era aproape necunoscut în Republica Moldova. Până să apară firma lui Petru Bondari, cei care căutau astfel de servicii le găseau doar peste hotare. Acum ei vin pe o insuliță din râul Nistru, în preajma satului Pohrebea, unde petrec câteva zile de training, departe de birou, într-o atmosferă relaxantă.

 • „Povestea” energiei verzi continuă
  14 aug. 2017

  Cei 270 de copii de grădiniţa „Povestea” din oraşul Nisporeni trăiesc o poveste. Ei au doldora apă caldă de la energia solară, iar iarna vor veni în încăperi încălzite cu energie din biomasă. Trecerea la tehnologiile verzi a fost posibilă datorită investiţiilor Uniunii Europene realizate în cadrul Proiectului Energie şi Biomasă.

 • Echipamentul care prinde viață datorită pasiunii pentru inovații
  8 aug. 2017

  MICS — Competiția de Provocări Inovaționale în Moldova — susține ideile inovative, soluțiile neconvenționale și antreprenorii vizionari din Moldova. Nicolae Oleinic este unul dintre ei.

 • Localnicii și migranții aduc apă curată în satele din Moldova
  31 iul. 2017

  Ecaterina Chiciuc are 60 de ani şi trăieşte în satul Slobozia Mare de când s-a măritat, la 20 de ani.

 • Reveniţi pentru a munci acasă: suport mic pentru parcurs sigur
  1 mai 2017

  Valeriu Filimon, originar din Coșcalia, raionul Căușeni, a lucrat mult timp peste hotare. Deşi căsătorit şi cu doi copii, venea acasă doar de două ori pe an. Chiar dacă aflarea sa peste hotare asigura familiei Filimon un venit suficient pentru a avea un trai decent, Valeriu simțea că distanța îl îndepărta de soție și de copii.

 • Nașterea nu mai este un motiv de frică în Slobozia, stânga Nistrului
  14 apr. 2017

  Prima fiică a Alionei și Taras Jironkiny ar fi împlinit astăzi 12 ani, dacă ar fi supraviețuit nașterea. Această pierdere s-a întâmplat la maternitatea din orașul natal Slobozia, care, la acel moment, nu era echipată corespunzător pentru a trata nou-născuții cu pneumopatie. Doi ani mai târziu, femeia a aflat că este din nou însărcinată, și a decis să nască în Dnestrovsk, la 20 km depărtare de casă, dar, în acea vreme, în condiții mai sigure. Un al treilea copil a venit după 10 ani de speranțe și, la început, Aliona nu era sigură dacă va naște în Slobozia.

 • Cu suportul Uniunii Europene, şcoala din Bălțata, Criuleni, a renunțat la gaz în favoarea peletelor produse de un agent economic din localitate
  15 mar. 2017

  Întemeiată la începutul secolului XX de etnici ucraineni, ce au migrat din Ucraina de Vest și au cumpărat pământ de la un boier local, comuna Bălțata din raionul Criuleni numără circa 2000 de locuitori.

 • Secretul unei cariere de succes se află la Centrul Syslab din Comrat
  6 mar. 2017

  Fiecare al zecelea tânăr din Republica Moldova este șomer. “Așa arată statisticile oficiale. În realitate, cred că numărul lor este mult mai mare. Chiar și tinerii care și-au găsit o slujbă se simt într-un fel șomeri, fiind nevoiți să muncească pentru un salariu derizoriu, în condiții precare. Eu m-am opus acestei perspective și, cu ajutorul Centrului Syslab din Comrat, finanțat de Uniunea Europeană, am reușit să-mi găsesc un loc de muncă decent, la mine acasă”, spune Olga Dudoglo, o tânără de 25 de ani din orașul Comrat.

PNUD În lume

Ești la PNUD Moldova 
Mergi la Oficiul central PNUD