Istorii de succes

 • Femeile deputate sunt determinate să schimbe fața politicii moldoveneștiFemeile deputate sunt determinate să schimbe fața politicii moldovenești1 oct. 2015În toată Europa, femeile sunt sub-reprezentate în parlamentele naționale. Media europeană este de doar 27 la sută. În Parlamentul Republicii Moldova, bărbații ocupă 80 din 101 de locuri. Totuși, vestea bună e că aceasta este cea mai mare reprezentare a femeilor deputate din 1994.

 • Caravanele tradiționale și dezbaterile publice inspiră romii să voteze Caravanele tradiționale și dezbaterile publice inspiră romii să voteze1 oct. 2015Lăsând la o parte mesele rotunde și seminarele de instruire, Uniunea Tinerilor Romi din R. Moldova au decis, în ajunul alegerilor locale generale din 14 iunie curent, să realizeze o campanie mai puțin convențională de informare privind participarea la vot în rândul populației de etnie romă. „Înarmați” cu o căruță trasă de cai, decorată în stil tradițional, și o orchestră, timp de aproape două săptămâni, tinerii romi au organizat Caravana națională „Hai la vot!”.

 • Un spital în care bolile se vindecă mai repedeUn spital în care bolile se vindecă mai repede26 aug. 2015Nimeni nu se bucură când ajunge la spital, cu atât mai mult când acesta arată ca după război. Din păcate însă cam așa sunt multe spitale din republică: sediile sunt vechi și nereparate, grupurile sanitare într-o stare mizerabilă, iar saloanele - cu pereții coșcoviți și cu mobilier învechit. Spitalul din Râbnița nu era o excepție.

 • O femeie eficientă energeticO femeie eficientă energetic6 iul. 2015Copleşită de griji cotidiene, nevoită să facă faţă provocărilor de a fi mamă a doi copii şi soţie exemplară, Ludmila Abramciuc, din mun. Bălţi, îşi lasă interlocutorii cu ochii cât cepele atunci când anunţă că din 2008 găseşte timp şi energie să conducă o companie de producere a brichetelor din biomasă.

 • Spălătoria socială – model de incluziune a persoanelor în etate din comunităţile ruraleSpălătoria socială – model de incluziune a persoanelor în etate din comunităţile rurale22 mai 2015În comuna Sîngereii Noi sunt circa 900 persoane în etate, dintre care peste 800 sunt femei şi mai mult de 90 persoane cu dizabilități (70 femei). La fel ca majoritatea bătrânilor din Moldova, aceștia au condiţiiprecare de viaţă, ceea ce îi face extrem de vulnerabili.

 • Deținuții minori au condiții mai bune pentru formare profesională și resocializareDeținuții minori au condiții mai bune pentru formare profesională și resocializare22 mai 2015Deținuții minori de la penitenciarul din Goian beneficiază de condiții mai bune pentru desfășurarea programelor de formare profesională, care au drept scop creșterea ratei de reintegrare cu succes a foștilor deținuți în societate.

 • Centrele de dezvoltare a carierei ajută şomerii să-și găsească un loc de muncăCentrele de dezvoltare a carierei ajută şomerii să-și găsească un loc de muncă22 mai 2015În această primăvară, încă două Centre de Dezvoltare a Carierei, care vor instrui şi ajuta şomerii calificaţi, emigranţii moldoveni întorşi acasă şi absolvenţii în obţinerea

 • Moldova oferă un acces mai bun la vot pentru persoanele cu dizabilitățiMoldova oferă un acces mai bun la vot pentru persoanele cu dizabilități17 dec. 2014Nicolae Ciobanu s-a născut în lumea celor care nu văd lumina zilei niciodată. Chiar dacă este orb, călătorește mult, a muncit dintotdeauna și nu a pierdut în viața sa nici un scrutin. În alegerile parlamentare din luna trecută, Nicolae a votat, pentru prima data, independent, fără ajutorul unui însoțitor.

 • Afacerea perfecta pentru energia curataAfacerea perfecta pentru energia curata20 ian. 2014Avansarea Republicii Moldovei în furnizarea de energie din surse regenerabile a condus la creșterea numărului de afaceri de producere a combustibilului din biomasă. Fiind atractiv ca şi preţ şi nepoluant, combustibilul din biomasă reprezintă un câştig triplu: e bun pentru consumatori, oamenii de afaceri şi mediul înconjurător.

 • Încrederea aduce schimbarea spre bine în Republica MoldovaÎncrederea aduce schimbarea spre bine în Republica Moldova10 sept. 2013Natalia Podolean muncește din greu ca să-și poată crește feciorul în vârstă de 10 ani. De dragul lui, a venit la centrul “Apriori” – o organizație neguvernamentală din oraşul Tiraspol, care, cu sprijinul unui program comun PNUD-UE, acordă gratuit asistență juridică şi psiho-socială persoanelor vulnerabile din regiunea de est a Republicii Moldova, aşa-zisa regiune transnistreană.