Istorii de succes

  • Afacerea perfecta pentru energia curataAfacerea perfecta pentru energia curata20 ian. 2014Avansarea Republicii Moldovei în furnizarea de energie din surse regenerabile a condus la creșterea numărului de afaceri de producere a combustibilului din biomasă. Fiind atractiv ca şi preţ şi nepoluant, combustibilul din biomasă reprezintă un câştig triplu: e bun pentru consumatori, oamenii de afaceri şi mediul înconjurător.

  • Centrele de dezvoltare a carierei ajută şomerii să-și găsească un loc de muncăCentrele de dezvoltare a carierei ajută şomerii să-și găsească un loc de muncă22 mai 2015În această primăvară, încă două Centre de Dezvoltare a Carierei, care vor instrui şi ajuta şomerii calificaţi, emigranţii moldoveni întorşi acasă şi absolvenţii în obţinerea

  • Combustibilul din biomasă aduce locuri de muncă și independență energetică Republicii MoldovaCombustibilul din biomasă aduce locuri de muncă și independență energetică Republicii Moldova9 sept. 2013Grădiniţa din satul Ermoclia şi-a declarat independenţa. Independenţa energetică. Grădiniţa a renunţat la efortul de a plăti un preţ scump pentru gazele naturale importate şi îşi încălzeşte sediul cu combustibil din biomasă locală produs din deşeurile agricole uşor accesibile cum ar fi paiele, tulpinile de porumb şi rumeguşul.

  • Dezvoltarea locală cu implicarea comunităţii înseamnă o mai bună calitate a vieţiiDezvoltarea locală cu implicarea comunităţii înseamnă o mai bună calitate a vieţii10 sept. 2013Pentru prima dată în viaţa lui, Mihai Druţă, de 76 de ani, nu mai este nevoit să care apă de la 1,5 km depărtare de casă. Acum casa lui este conectată la sistemul de aprovizionare cu apă şi cel de canalizare, iar gunoiul din cartierul lui este colectat în mod regulat. "Este o schimbare care face viaţa mai uşoară", spune Mihai Druţă. "Preţul este rezonabil şi serviciul este bun."

  • Deținuții minori au condiții mai bune pentru formare profesională și resocializareDeținuții minori au condiții mai bune pentru formare profesională și resocializare22 mai 2015Deținuții minori de la penitenciarul din Goian beneficiază de condiții mai bune pentru desfășurarea programelor de formare profesională, care au drept scop creșterea ratei de reintegrare cu succes a foștilor deținuți în societate.

  • Femeile deputate sunt determinate să schimbe fața politicii moldoveneștiFemeile deputate sunt determinate să schimbe fața politicii moldovenești25 mai 2015În toată Europa, femeile sunt sub-reprezentate în parlamentele naționale. Media europeană este de doar 27 la sută. În Parlamentul Republicii Moldova, bărbații ocupă 80 din 101 de locuri. Totuși, vestea bună e că aceasta este cea mai mare reprezentare a femeilor deputate din 1994.

  • Moldova oferă un acces mai bun la vot pentru persoanele cu dizabilitățiMoldova oferă un acces mai bun la vot pentru persoanele cu dizabilități17 dec. 2014Nicolae Ciobanu s-a născut în lumea celor care nu văd lumina zilei niciodată. Chiar dacă este orb, călătorește mult, a muncit dintotdeauna și nu a pierdut în viața sa nici un scrutin. În alegerile parlamentare din luna trecută, Nicolae a votat, pentru prima data, independent, fără ajutorul unui însoțitor.

  • O femeie eficientă energeticO femeie eficientă energetic6 iul. 2015Copleşită de griji cotidiene, nevoită să facă faţă provocărilor de a fi mamă a doi copii şi soţie exemplară, Ludmila Abramciuc, din mun. Bălţi, îşi lasă interlocutorii cu ochii cât cepele atunci când anunţă că din 2008 găseşte timp şi energie să conducă o companie de producere a brichetelor din biomasă.

  • Republica Moldova trece la e-Achiziții: transparent și informatizat Republica Moldova trece la e-Achiziții: transparent și informatizat 6 sept. 2013Agenția Achiziții Publice a Guvernului Republicii Moldova a lansat astăzi primul sistem informațional automatizat de achiziții publice, care aduce Republica Moldova mai aproape de standardele și cerințele UE în ceea ce privește managementul proceselor de achiziții publice.

  • Spălătoria socială – model de incluziune a persoanelor în etate din comunităţile ruraleSpălătoria socială – model de incluziune a persoanelor în etate din comunităţile rurale22 mai 2015În comuna Sîngereii Noi sunt circa 900 persoane în etate, dintre care peste 800 sunt femei şi mai mult de 90 persoane cu dizabilități (70 femei). La fel ca majoritatea bătrânilor din Moldova, aceștia au condiţiiprecare de viaţă, ceea ce îi face extrem de vulnerabili.