Persoanele cu dizabilități vor şi pot deveni funcționari electorali

Igor Mereacre, președinte al Asociației Motivație

18 februarie 2016. "Am reușit să fiu funcționar electoral numai grație facilităților oferite de locația în care a fost instalată secția de votare. Este un centru comunitar pentru copii și tineri unde sunt instalate rampe de acces și WC-uri pentru persoanele cu necesități speciale. Este uimitor cum nimeni nu se gândește că noi suntem aceiași oameni și avem aceleași necesități fiziologice și civice”, spune Igor Mereacre, un bărbat de 46 de ani, în scaun cu rotile, președinte al Asociației Motivație.

Astfel, Igor Mereacre a fost membru al unei secţii de votare la ultimele alegeri parlamentare din noiembrie 2014 și la cele locale din 2015.

O pârghie în plus pentru a determina autorităţile să aleagă secţii de votare accesibile tuturor

Puncte de reper

  • La 21 aprilie 2015 a fost adoptată Declaraţia privind accesibilitatea procesului electoral pentru persoanele cu dizabilităţi.
  • Ca rezultat al Declaraţiei, 20 de rampe au fost instalate în secțiile de vot cu suportul PNUD pentru a asigura respectarea drepturilor cetățenilor cu necesități speciale.
  • In premieră, în istoria Moldovei la alegerile parlamentare din 2014 a fost introdus buletinul de vot accesibil pentru persoanele cu dizabilități de vedere.
  • În perioada electorală, ședințele CEC sunt dublate de un translator mimico-gestual.

Regulamentul recent privind accesibilitatea procesului electoral, care consemnează necesitatea de a implica aceste persoane în calitate de funcționari electorali şi descrie responsabilitățile autorităţilor publice locale, concurenţilor electorali şi societăţii civile, a fost adoptat de Comisia Electorală Centrală (CEC) în ianuarie 2016. Documentul a fost elaborat cu sprijinul proiectului „Îmbunătățirea democrației în Moldova prin suport parlamentar și electoral”, implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Potrivit directorului executiv al Alianței Infonet, Victor Koroli, documentul stabilește reguli de incluziune și abordează tranșant problema accesului la secțiile de votare pentru persoanele cu necesități speciale.

”Nu ar fi nevoie de acest document dacă s-ar respecta legile în țară. Există convenții ONU ratificate, o groază de legi naționale și norme de accesibilitate. Totuși, documentul este foarte important pentru noi deoarece oferă pârghii în plus CEC pentru a determina autoritățile locale să ofere spații pentru secțiile de votare adaptate persoanelor cu necesități speciale”, susţine Victor Koroli.

„Cel mai important este că acest document adună într-un singur regulament normele și prevederile legale, facilitând lucrul funcționarilor cărora nu le prea place să se complice. Acum ei vor avea niște instrumente de evaluare pentru spațiile oferite în ziua alegerilor.”, adaugă Igor Mereacre.

Unele persoane cu dizabilităţi s-au resemnat cu excluziunea

Igor Mereacre relatează că a fost singurul votant cu necesități speciale în circumscripția unde a activat în timpul ultimelor două scrutine. Aceasta chiar dacă locația pentru secția de votare era una prietenoasă, iar de rampe au profitat din plin bătrânii, care se deplasează greu, și familiile cu copii mici: „Se pare că oamenii cu dizabilități s-au resemnat cu excluderea lor din viața politică. Mulți nici nu au posibilitate să iasă din casă în lipsa rampelor de acces în blocurile unde locuiesc sau nu au bani pentru drum”.

Igor Mereacre constată că nici urna mobilă nu a fost solicitată: ”Cum este societatea noastră? Se închid în casă și privesc televizorul, nu le prea pasă că prin inițiative și vot pot influența lucrurile în țară. De ce credeți că oamenii cu nevoi speciale sunt altfel? Suntem parte a acestei societăți, suntem exact ca și ceilalți. Sigur există probleme conexe care nu pot fi ignorate, dar noi trebuie să cerem respectarea drepturilor noastre”.

Buletine de vot accesibile pentru persoane cu deficienţe de vedere

Au fost înregistrate progrese enorme în ultimii ani datorită cooperării dintre CEC, societatea civilă şi proiectul „Îmbunătățirea democrației în Moldova prin suport parlamentar și electoral”, implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi finanţat de Guvernele Suediei şi Norvegiei. Ca rezultat al acestei cooperări, pentru prima dată în istoria Moldovei, alegerile generale au fost mult mai incluzive, datorită buletinului adaptat pentru persoanele cu dizabilități de vedere, care a fost introdus în toate secțiile de votare și care a utilizat limbajul Braille.

Harta (in)accesibilităţii?

Evident, problema cea mai costisitoare și dureroasă rămâne cea a rampelor de acces. Harta de accesibilitate întocmită de voluntarii de la Motivație reflectă o priveliște tristă: din 265 de secții de vot, doar 41 sunt utilate adecvat și permit votarea persoanelor cu necesități speciale.

Cu suportul PNUD, la ultimele alegeri au fost instalate 20 rampe pentru a facilita accesul la secțiile de votare. Printre instrumentele pe care Programul împreună cu societatea civilă le va promova în continuare, sunt modificările la Codul Electoral care permit inclusiv persoanelor cu dizabilități mentale să-și exercite dreptul la vot. 

În urma adoptării Regulamentului CEC din ianuarie 2016, numărul punctelor verzi pe Harta accesibilității Moldovei ar putea crește considerabil. Aceasta pentru că unul din criteriile pe care sunt obligate autoritățile locale să le ia în calcul este adaptarea spațiilor secțiilor de votare pentru persoanele cu necesități speciale. Nu în ultimul rând, este important că prin aceste reglementări se propune implicarea oamenilor cu dizabilități inclusiv în calitate de funcționari electorali. Acesta este un pas enorm pentru asigurarea drepturilor omului și promovarea unor alegeri incluzive, cu adevărat generale în țară.

* 21 aprilie 2015 - Declarația privind accesibilitatea procesului electoral pentru persoanele cu dizabilități. Acest document a avut doar un caracter de recomandare și a fost adoptat în mod special pentru alegerile locale generale din 2015.

** 26 ianuarie 2016 - Regulamentul privind accesibilitatea procesului electoral pentru persoanele cu dizabilități. Acest document cuprinde responsabilitățile detaliate ale CEC, autorităților publice locale, concurenţilor electorali, societăţii civile și mass-media, în scopul de a asigura accesibilitatea persoanelor cu necesități speciale nu numai de a alege și de a fi ales, dar şi a participa în calitate de funcționari electorali. Regulamentul completează Declarația precedentă.

PNUD În lume

Ești la PNUD Moldova 
Mergi la Oficiul central PNUD