Istorii de succes

  • Moldova oferă un acces mai bun la vot pentru persoanele cu dizabilitățiMoldova oferă un acces mai bun la vot pentru persoanele cu dizabilități17.12.2014Nicolae Ciobanu s-a născut în lumea celor care nu văd lumina zilei niciodată. Chiar dacă este orb, călătorește mult, a muncit dintotdeauna și nu a pierdut în viața sa nici un scrutin. În alegerile parlamentare din luna trecută, Nicolae a votat, pentru prima data, independent, fără ajutorul unui însoțitor.

  • Republica Moldova trece la e-Achiziții: transparent și informatizat Republica Moldova trece la e-Achiziții: transparent și informatizat 06.09.2013Agenția Achiziții Publice a Guvernului Republicii Moldova a lansat astăzi primul sistem informațional automatizat de achiziții publice, care aduce Republica Moldova mai aproape de standardele și cerințele UE în ceea ce privește managementul proceselor de achiziții publice.

  • Tinerii s-au angajat să lupte împotriva corupţieiTinerii s-au angajat să lupte împotriva corupţiei06.09.2013Aproape 50 de voluntari ai Centrului Naţional pentru Transparenţă şi Drepturile Omului și ai rețelei de educatori de la egal la egal, Y-PEER Moldova, s-au întrunit la centrul comercial „Shopping Malldova”, unde au organizat un flash mob prin care au promovat toleranţa zero faţă de fenomenul corupţiei. Ei au distribuit brăţări cu mesajul „Fără mită” vizitatorilor centrului comercial, iar angajaţii Poliției de frontieră au distribuit aceleaşi brățări la Aeroportul Internațional Chișinău și punctele de trecere Tudora și Palanca.