De la rezistență la inovație. Care este calea?

14 Ian 2015

VIZIUNEA PRIMARULUI DE CIUCIULENI ASUPRA SERVICIULUI REDEFINIT  VIZIUNEA PRIMARULUI DE CIUCIULENI ASUPRA SERVICIULUI REDEFINIT

Cu puțin timp în urmă, colegii de la MiLab au făcut uz de experiența acumulată și au redefinit serviciul de ajutor material din satul Ciuciuleni.

Lucrând într-un program de dezvoltare locală ce vizează îmbunătățirea administrației locale din Moldova, am avut ocazia interacționez direct cu autoritățile publice locale, aproape în fiecare zi.

Am înțeles, astfel, cum percep acestea inovația socială: ca pe ceva ce ține de tehnologiile înalte, inaplicabil în cazul soluționării problemelor sociale.

Pe parcursul colaborării Programului Comun de Dezvoltare Locală Integrată cu administrația satului Ciuciuleni, în vederea redefinirii felului în care sunt prestate serviciile, am stabilit factorii principali care împiedică administrațiile locale să își inoveze activitatea de zi cu zi.

Aș vrea să vă împărtășesc o parte din aceşti factori:

1.     “Ține de legislație, nu putem face nimic!”

Oamenii tind să dea vina pe autoritățile publice locale pentru majoritatea necazurilor pe care le au.

Iată de ce nu am fost deloc surprinsă atunci când primarul a propus, ca primă soluție, “modificarea legislației”.

Sunt de acord că unele probleme trebuie puse în discuție la nivel național, însă, dacă aceasta rămâne a fi unica soluție, nu se va schimba nimic.

La atelier, am învățat să utilizăm tehnici de vizualizare și le-am cerut funcționarilor publici:    

1) Să poziționeze problema cât mai jos cu putință;  

2) Să genereze mai multe soluții, astfel încât unele dintre acestea (soluții nemijlocite) să poată fi aplicate imediat, iar celelalte să fie trecute în categoria celor “pe termen lung”.     

2.     Frica de a ieși din zona de confort

Cum spuneam într-un articol anterior, “serviciul de ajutor material este, în mare parte, o moștenire din perioada sovietică”.   

Autoritățile publice locale din Ciuciuleni văd că mulțimea se adună la ușa birourilor lor, în fiecare zi de luni, însă nu s-au gândit niciodată că pot să schimbe această situație.

Drept urmare a colaborării noastre la atelierul cu Mindlab, am definit un model de prestare a serviciului de ajutor material ce prevede “îmbunătățirea muncii personalului administrativ, printr-un sistem de gestiune a documentelor interne (SGD)”.

Acesta ar reduce din rândurile vii, pentru că cetățenii s-ar adresa numai asistentului social, care ar obține, apoi, toate certificatele necesare prin intermediul SGD.

3.     Puneți-vă în locul cetățenilor  

Diversele tehnici de cercetare au mai fost aplicate în elaborarea politicilor naționale și chiar locale din Moldova.     

Strategia Națională de Descentralizare a fost elaborată, bunăoară, prin consultări publice.  Diferența principală este dată de felul în care se utilizează și se analizează datele în procesul de luare a deciziilor.  

Politicile publice stabilite pentru toate grupurile de populație nu corespund întotdeauna nevoilor concrete ale oamenilor.

La atelier, autoritățile publice locale au fost susținute în definirea mai multor profiluri ale utilizatorilor - folosindu-se rezultatele interviurilor etnografice - și stabilirea unor soluții concrete anume pentru acești beneficiari.

Dat fiind că majoritatea localităţilor rurale din Moldova sunt mai degrabă mici, am auzit mulți primari zicând că în drum spre serviciu întâlnesc cetățeni și aceștia le vorbesc. Astfel, edilii consideră că știu care sunt necesitățile oamenilor.

Un serviciu prestat în funcție de nevoile consumatorilor înseamnă că funcționarul public trebuie să se pună în locul acestora și să gândească întotdeauna din această perspectivă.

Lucrurile trebuie văzute, de exemplu, din momentul în care o mamă singură decide unde să își lase copilul pentru a merge la primărie să ceară informații.  

Credem că nu există o sursă de informații  mai bună cu privire la ceea ce are ea nevoie.

Sperăm că vom ajunge să împărtășim aspectele surprinse la Ciuciuleni și cu alte autorități publice locale din Moldova, în vederea redefinirii serviciilor publice prestate la nivel local. 

PNUD În lume

Ești la PNUD Moldova 
Mergi la Oficiul central PNUD