Reprezentant Rezident

Foto Dafina Gercheva, Coordonator Rezident ONU și Reprezentant Rezident PNUD în Moldova
Dafina Gercheva, Coordonator Rezident ONU și Reprezentant Rezident PNUD în Moldova. Photo: PNUD/Valerii Corcimari

Doamna Dafina Gercheva, originară din Bulgaria, a fost numită în funcția de Coordonator Rezident al ONU și Reprezentant Permanent PNUD pentru Republica Moldova la 23 februarie 2015. În funcția sa de Coordonator Rezident al ONU şi reprezentant desemnat al Secretarului General al ONU, Dna Dafina Gercheva este liderul echipei de ţară a Naţiunilor Unite, având un rol central în coordonarea activităţilor operaţionale pentru dezvoltare ale ONU. În funcția sa de Reprezentant Permanent al PNUD, Dna Dafina Gercheva este reprezentantul Administratorului PNUD la nivel de ţară şi şef al biroului de țară, fiind responsabilă pentru calitatea şi durabilitatea intervenţiilor PNUD, inclusiv pentru politicile şi procedurile PNUD.

Înainte de a fi numită în această funcţie în Republica Moldova, Dafina a fost director adjunct al Administratorului și director adjunct al Biroului de Management, PNUD (2012-2015). Dna Gercheva a fost Coordonator Rezident al ONU și Reprezentant Permanent PNUD în Republica Armenia în perioada 2010-2012. Din 2002 până în 2009 a activat în cadrul Centrului Regional PNUD din Bratislava, Slovacia în calitate de consilier principal privind politicile în domeniile guvernării democratice, dezvoltării locale și descentralizării și dezvoltării capacităților. Dafina s-a alăturat PNUD Bulgaria inițial în calitate de specialist în politici de dezvoltare durabilă în 1994 și câțiva ani mai târziu a devenit șeful programului PNUD. În timpul deținerii funcției de conducere în Bulgaria a fost, de asemenea, formator principal în cadrul atelierelor de instruire privind managementul mediului în Bulgaria, Kazahstan și Republica Moldova.

Dafina Gercheva deține diplome de licență în economie, master în Economie Politica și Sociologie și doctorat în Economie de mediu de la Universitatea de Economie Națională și Mondială, Bulgaria. Ea deține, de asemenea, diplome în educație executivă de la Universitatea din Pennsylvania- Wharton School și în economia mediului pentru politicile de dezvoltare, Institutul Băncii Mondiale, Washington, DC. Dafina a participat cu prelegeri în cadrul programului internațional Fulbright la Universitatea din Carolina de Nord la Chapel Hill, Statele Unite ale Americii, University College London și Oxford din Marea Britanie.

Dna Gercheva este căsătorită și are doi copii. Ea vorbește fluent limbile rusă și engleză.

Contactează-ne
Telefon: (+373 22) 22-00-45 (recepție)
Email: registry.md@undp.org Fax: (+373 22) 22-00-41
Raportul anual al Coordonatorului Rezident

Raportul anual al Coordonatorului Rezident, 2012

 

Vezi toate rapoartele
Sigiliul de argint pentru egalitatea genurilor
thumbnail

PNUD Moldova a primit sigiliul de argint pentru egalitatea genurilor, deoarece a contribuit la obiectivele naționale de promovare a egalității de gen, în special a lucrat activ cu Ministerul Justiției pentru a pune în aplicare "Legea cu privire la asigurarea egalității", și a susținut integrarea perspectivei de gen în dezvoltarea locală și procesele de descentralizare în Republica Moldova. PNUD Moldova a realizat progrese foarte bune în dezvoltarea unui sistem de management cuprinzător pentru integrarea dimensiunii de gen, în crearea unui mediu favorabil pentru egalitatea de gen, cât și a atins paritatea în mediul intern al organizației.

Sigiliul pentru egalitatea genurilor este adaptat de PNUD din programul de certificare pentru organizațiile private și publice pentru a recunoaște buna performanță a Birourilor /Unităților de țară de a livra rezultate de transformare în ceea ce privește egalitatea genurilor.

Mai mult