• Raportul Naţional de Dezvoltare Umană 2014
  20 nov. 2014

  Raportul Naţional de Dezvoltare Umană 2014 aduce în prim-plan rolul sectorului privat în dezvoltarea umană a ţării şi constată că dezvoltarea umană în Moldova poate fi asigurată având un sector privat puternic, iar companiile, la rândul lor, pot prospera doar într-o societate care se bucură de bunăstare.

 • Raportul Naţional de Dezvoltare Umană 2012
  7 dec. 2012

  Raportul Naţional al Dezvoltării Umane 2012 „Aspiraţiile europene și dezvoltarea umană a Republicii Moldova” analizează provocările şi realizările, întârzierile şi progresele Republicii Moldova din perspectiva dezvoltării umane şi formulează un set de recomandări ce ar putea reduce costurile și maximiza beneficiile integrării europene pentru toți cetățenii Republicii Moldova.

 • Raportul Naţional de Dezvoltare Umană 2010/2011
  28 apr. 2011

  Raportul Național de Dezvoltare Umană 2010/2011 "Republica Moldova - de la Excluziunea Socială spre incluzivă Dezvoltare Umană" abordează rădăcinile excluziunii sociale, identifică grupurile social-vulnerabile excluse și oferă recomandări specifice cu privire la modul de a elimina barierele în calea incluziunii sociale pentru toți.

 • Raportul Naţional de Dezvoltare Umană 2009/2010
  8 dec. 2009

  Raportul 2009/2010 Național de Dezvoltare Umană "Schimbările Climatice în Republica Moldova: Impactul socio-economic și opțiunile de politici pentru adaptare", care marchează aniversarea a 15 ani de RNDU din Moldova, oferă o analiză cuprinzătoare și aprofundată a influenței puternice a variabilității climei și schimbărilor climatice și fenomenelor meteorologice extreme asupra zonelor vitale pentru dezvoltarea umană în Moldova: resursele de apă, ecosistemele, agricultura și energia, infrastructura de transport și de sănătate.

 • Raportul Naţional de Dezvoltare Umană 2006
  9 nov. 2006

  Raportul Naţional de Dezvoltare Umană 2006 „Calitatea creşterii economice şi impactul ei asupra dezvoltării umane” analizează diverse aspecte ale dezvoltării economice în Republica Moldova și indentifică conexiunea acesteia cu dezvoltarea umană. Mai mult decît atît, Raportul explică rolul bunei guvernări în consolidarea creșterii economice și dezvoltării umane și identifică legătura dintre dezvoltarea umană și competitivitatea internațională a țării.