Note analitice - Utilizarea timpului în Republica Moldova

  • Notă analitică 10 - Cât timp alocă moldovenii călătoriilor? 9 iun. 2014Notă analitică 10 - Cât timp alocă moldovenii călătoriilor?Importanţa călătoriilor în interiorul, dar și exteriorul ţării, este indispensabilă deoarece acestea asigură mobilitatea populaţiei și a forţei de muncă. În esenţă, interconectarea populaţiei între localităţile vecine dar și alte centre economice regionale, este o precondiţie importantă pentru facilitarea integrării economice și sociale a populaţiei pe întreg teritoriul ţării.

  • Notă analitică 9 - Cât de îndrăgită este lectura de către moldoveni?9 iun. 2014Notă analitică 9 - Cât de îndrăgită este lectura de către moldoveni?Dezvoltarea capitalului uman, atât din punct de vedere al nivelului dezvoltării personale a cetăţenilor,dar și cea profesională, depinde în mare măsură de nivelul de informare al persoanei, inclusiv de abilităţile dezvoltate.

  • Notă analitică 8 - Viaţa socială și divertismentul la moldoveni9 iun. 2014Notă analitică 8 - Viaţa socială și divertismentul la moldoveniOdihna, viaţa socială și activităţile de divertisment sunt componente indispensabile ale vieţii pentru marea majoritate a oamenilor. În ultima instanţă,modul în care populaţia își petrece timpul relevă calitatea vieţii, nivelul de cultură și de dezvoltare a ţării.

  • Notă analitică 7 - Importanţa muncii neremunerate în Moldova9 iun. 2014Notă analitică 7 - Importanţa muncii neremunerate în MoldovaDeși munca neremunerată, care este efectuată preponderent de femei, nu este reflectată în indicatorii macroeconomici, aceasta are o importanţă indispensabilă pentru dezvoltarea economică a ţării. Problema rezidă în faptul că majoritatea timpului de muncă al bărbaţilor este dedicat muncilor plătite care se reflectă și în statisticile oficiale.

  • Nota analitică 6 - Cât de populare sunt activităţile de voluntariat şi întrunirile la moldoveni?9 iun. 2014Nota analitică 6 - Cât de populare sunt activităţile de voluntariat şi întrunirile la moldoveni?Importanţa activităţilor de voluntariat şi întruniri este una crucială pentru că asigură implicarea membrilor unei comunităţi în soluţionarea unor probleme sociale stringente în domenii un de iniţiativa privată sau politicile de stat sunt insuficiente sau ineficiente.

Consolidarea Sistemului Statistic Naţional
Sumarul proiectului

Proiectul urmărește consolidarea sistemului statistic național prin îmbunătățirea colectării, diseminării și utilizării datelor statistice socio-economice. El ajută la armonizarea statisticii oficiale cu standardele internaționale, precum și îmbunătățirea disponibilității, calității și utilizarea datelor statistice dezagregate pentru elaborarea politicilor în mod participativ.

mai mult