Guvernare democratică

  • NHDR 2012 - European Aspirations and Human Development of the Republic of Moldova NHDR 2012 - European Aspirations and Human Development of the Republic of Moldova 07.12.2012Raportul Naţional al Dezvoltării Umane 2012 „Aspiraţiile europene și dezvoltarea umană a Republicii Moldova” analizează provocările şi realizările, întârzierile şi progresele Republicii Moldova din perspectiva dezvoltării umane şi formulează un set de recomandări ce ar putea reduce costurile și maximiza beneficiile integrării europene pentru toți cetățenii Republicii Moldova.

  • Raportul National de Dezvoltare Umana 201420.11.2014Raportul Naţional de Dezvoltare Umană 2014 aduce în prim-plan rolul sectorului privat în dezvoltarea umană a ţării şi constată că dezvoltarea umană în Moldova poate fi asigurată având un sector privat puternic, iar companiile, la rândul lor, pot prospera doar într-o societate care se bucură de bunăstare.

  • Migrație pentru Dezvoltare - istorii de succes în MoldovaMigrație pentru Dezvoltare - istorii de succes în Moldova29.08.2011Această publicație prezintă istorii de succes ale Inițiativei comune UE-ONU Migrație pentru Dezvoltare în Republica Moldova. Publicația reflectă un grad înalt de înțelegere și interes față de legătura puternică dintre migrație și dezvoltare.

  • Valorificarea remitențelor și economiilor emigranților pentru dezvoltarea Republicii MoldovaValorificarea remitențelor și economiilor emigranților pentru dezvoltarea Republicii Moldova10.07.2013Studiul prezintă cele mai recente date despre migrație și veniturile migranților, explorează opțiuni fezabile pentru sporirirea impactului veniturilor migranților asupra dezvoltării țării și oferă recomandări pentru mecanisme concrete care pot fi aplicate.

  • Spre o Dezvoltare Echitabilă și Durabilă pentru Toți, 2007-2011Spre o Dezvoltare Echitabilă și Durabilă pentru Toți, 2007-201107.06.2013Publicația “PNUD Moldova: Spre o dezvoltare echitabilă și durabilă pentru toți” prezintă rezultatele și realizările principale ale activității PNUD în Moldova în 2007-2011, precum și prioritățile noului program de țară pentru 2013-2017.

Ce facem noi - Guvernare democratică
thumbnail

Guvernarea democratică este esențială pentru dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova, oferind un cadru eficient pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului. Guvernul Moldovei acordă o importanță deosebită îmbunătățirii serviciilor publice, precum și realizării obiectivului cheie de integrare europeană.

MAI MULT