Eco-tehnologii inovatoare la tine în comunitate

22 Ian 2016
image

Sumar

Prezentul ghid atât de important și necesar pentru populația locală, comunități locale, tineri, voluntari, ar putea contribui la schimbarea nivelului de cultură ecologică, mentalităţii populației "în ceea ce privește utilizarea rațională a resurselor naturale, inclusiv a celor acvatice, ca un mediu natural și sursă vitală pentru generațiile prezente și viitoare, aducând totodată un serviciu prețios protecției naturii în general.

Broșura "Eco-tehnologii inovatoare la tine în comunitate" a fost realizat de către ACT ORMAX, în cadrul proiectului "Primul Centru Regional Ecologic de Inovaţie Socială – promovarea tehnologiilor ecologice inovatoare pentru dezvoltare durabilă în Moldova", finanțat de Programul de Granturi Mici al Facilităţii Globale de Mediu, implementat de PNUD Moldova. La moment, în Republica Moldova utilizarea energiei solare este în fază de reanimare. Energia solară continuă să fie promovată de mai multe instituții, organizații comerciale și obștești. Ca exemplu, din 2013 până în prezent la nordul țării ACT "Ormax" a deschis Centrul Ecologic de Inovații Sociale unde funcționează atelierul ecologic în care se construiesc diverse tehnologii solare (colectoare solare, uscătorii, cuptoare și sere solare). În scurt timp până în anul 2015 ACT "Ormax" a reușit să construiască și să instaleze mai mult de 100 de stații solare promovând în acest fel eco-tehnologiile inovatoare și utilizarea energiei regenerabile solare. Procesul continuă cu fabricarea noilor tehnologii și tehnici în domeniul utilizării energiei ecologice regenerabile.

Astfel, ghidul include lucruri interesante în ceea ce privește dezvoltarea durabilă, protecția solului, apei și utilizarea energiei regenerabile ecologice, din punctul de vedere al entuziaştilor simpli pentru care protecția mediului și utilizarea energiei ecologice regenerabile prin intermediul tehnologiilor inovatoare a devenit o soluţie vitală în ceea ce privește soluționarea problemelor ecologice, sociale și economice.

PNUD În lume

Ești la PNUD Moldova 
Mergi la Oficiul central PNUD