Cultura a renăscut în satul Molovata, datorită sprijinului european

De azi înainte, evenimentele culturale inedite vor deveni o obișnuință pentru Molovata - un sat pitoresc, situat pe malul râului Nistru. Uniunea Europeană a finanțat renovarea Casei de cultură din localitate, în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD.

Concursul Internațional de Fotografie, dedicat schimbărilor climatice și protecției stratului de ozon

Fotografii profesioniști și amatori din întreaga lume sunt invitați să participe la Concursul Internațional de Fotografie, dedicat schimbărilor climatice și protecției stratului de ozon, care va avea loc în perioada 10 iulie - 11 septembrie 2017.

PNUD inspiră jurnaliștii și activiștii civici să valorifice datele deschise

MiLab, Laboratorul Inovațiilor Sociale al PNUD Moldova, anunță deschiderea înregistrărilor pentru Open Data Media Camp 2017. Tabăra va fi organizată pe 13-17 septembrie 2017 pentru 25 de participanți din Moldova, ghidați de 5 experți din Slovacia. La Open Data Media Camp sunt invitați să participe jurnaliști de investigație, activiști, reprezentanți ai ONG-urilor sau bloggeri interesați de date deschise, investigații și dezvăluirea iregularităților.

Republica Moldova: Sporirea conștientizării perspectivei de gen în diferite sisteme electorale de actorii/părțile interesate în procesul electoral

În Republica Moldova, femeile reprezintă 22,8% din numărul de deputați în Parlament. În aprilie 2016, a fost introdusă o cotă minimă de reprezentare de 40% pentru ambele sexe pe listele candidaților pentru alegerile parlamentare și locale.

Parlamentul pe înțelesul tuturor – Legislativul a lansat, cu sprijinul PNUD, trei spoturi despre activitatea parlamentară

Cum funcționează Parlamentul? Cum sunt adoptate legile și cum se pot implica oamenii în discutarea și consultarea actelor legislative? Pentru a răspunde la aceste întrebări și a oferi oamenilor informații accesibile din prima sursă, Parlamentul Republicii Moldova a pregătit câteva spoturi, ce pot fi accesate pe canalul de YouTube al Parlamentului.

Moldova și-a asumat să atingă 106 ținte pentru o viață mai bună până în 2030

Republica Moldova și-a asumat să atingă 106 ținte pentru o viață mai bună până în anul 2030. Respectivele ținte reprezintă rezultatul adaptării Agendei de Dezvoltare Durabilă 2030, pe care Moldova s-a angajat să o pună în aplicare, împreună cu alte 192 de state membre ale ONU, prin adoptarea Declarației Summit-ului privind Dezvoltarea Durabilă, care a avut loc la New York în septembrie 2015.

PNUD a livrat peste jumătate din volumul de medicamente necesare pentru 9 programe naționale și speciale de sănătate din Republica Moldova

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) a livrat Ministerului Sănătății 56% din volumul total de medicamente contractate în cadrul unui proiect de asistență în domeniul achizițiilor de medicamente vitale pentru pacienții din R. Moldova. Aceste eforturi au adus economii la bugetul statului de peste 923.000 mii dolari SUA, adică 23% față de bugetul alocat.

Ialoveni are iluminat stradal și va genera mai multe venituri în bugetul local, grație unui autoturn pentru intervenţii la înălţime

Originarii din orașul Ialoveni au contribuit financiar cu peste 2500 USD, astfel susținând primăria în procurarea unui autoturn pentru executarea de lucrări la înălțime. Guvernul Elveției a mai oferit, prin intermediul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, un grant în sumă de 20 mii USD pe lângă cei 2500 USD alocați de primărie și contribuțiile locuitorilor, pentru a suplini bugetul necesar.

Copiii de la Tabăra de Vară ENERGEL construiesc turbine eoliene din plastic uzat şi colectoare solare din folii de aluminiu

46 de elevi din mai multe raioane ale Republicii Moldova descoperă energia regenerabilă la Şcoala de Vară ENERGEL, în perioada 25 iunie – 5 iulie. Tinerii vin din comunităţile în care Proiectul Energie şi Biomasă a instalat, din fonduri europene, sisteme de încălzire pe biomasă.

[BLOG] Cum putem curma corupția în Moldova după "jaful secolului"

După "jaful secolului" din Republica Moldova, când un miliard de dolari, sumă echivalentă cu 12% din PIB-ul țării, a dispărut fără nicio urmă, corupția a devenit o stare de urgență în această fostă republică sovietică.

SUN DĂ-I FEST a adus energie curată în inima Chişinăului

Mii de oameni au venit în această duminică în Grădina Publică Ştefan cel Mare să descopere tehnologiile de producere a energiei regenerabile şi să se delecteze cu melodii cântate la instrumente muzicale alimentate de la panouri fotovoltaice. Toate astea s-au desfășurat la SUN Dă-I Fest, ajuns la a cincea ediţie, organizat de Proiectul Energie şi Biomasă - finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

4000 de locuitori din Scoreni beneficiază de iluminat stradal

Cei apr. 4000 de locuitori din Scoreni, raionul Strășeni, vor beneficia de iluminat stradal, datorită implicării sătenilor și migranților în dezvoltarea locală.

23 localităţi vor beneficia de servicii locale de calitate datorită implicării migranților

Peste 200 de mii de persoane din 23 de localități vor beneficia de proiecte de îmbunătățire a infrastructurii locale și de condiții mai bune de viață, datorită implicării băștinașilor. Astfel, peste 792 mii USD sunt valorificați de 18 sate și 5 orașe din țară. Din această sumă, circa 118,6 mii USD au fost donați de migranți, prin platforma de crowdfunding Guvern 24.