PNUD Moldova lansează primul observator de competențe centrat pe tineri pentru a spori rata ocupării

PNUD Moldova și Institutul Național de Cercetări Economice lansează primul Observator de competențe, centrat pe tineri și pe implicarea lor activă. Laboratorul inovațional va efectua cercetări și experimente cu privire la ajustarea competențelor cu cerințele pieței muncii, sub-utilizarea competențelor și capacitatea sporită de angajare pentru tinerele femei și bărbați.

Peste 4.200 de locuitori ai satelor Gura Bîcului și Bîcioc vor beneficia de servicii medicale de calitate, datorită sprijinului UE

Datorită sprijinului Uniunii Europene, locuitorii din satele Gura Bîcului și Bîcioc se vor bucura de servicii medicale mai bune. Oficiul Medicilor de Familie (OMF) din Gura Bîcului, raionul Anenii Noi, care prestează servicii locuitorilor de pe ambele maluri ale râului Nistru, a fost renovat în cadrul Programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova.

Elevii din Alcedar vin cu soluţii pentru o școală ce consumă doar energie verde

Elevii gimnaziului din Alcedar, raionul Șoldănești, vin cu soluții ingenioase pentru o școală cu consum zero de energie fosilă. Inițiativele elevilor au fost prezentate într-o lecție publică în cadrul cursului opțional „Surse de energie regenerabilă”, lansat de Proiectul Energie şi Biomasă, finanţat de Uniunea Europeană.

30 000 de persoane din raionul Taraclia vor beneficia de acces la surse sigure de apă potabilă

Astăzi în orașele Taraclia și Tvardița au fost inaugurate stațiile publice de distribuire a apei potabile construite cu asistența financiară a Ambasadei Bulgariei în cadrul unui proiect realizat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Adevărata putere a datelor

Eradicarea sărăciei rămâne un scop pe termen lung pentru dezvoltarea globală. Aceasta reprezintă, totodată, elementul central al Agendei 2030. Deși nimeni nu se îndoiește de importanța acestui scop, persistă totuși o întrebare: cum putem măsura sărăcia și cum utilizăm în cel mai eficient mod datele cu privire la sărăcie.

Copiii de la liceul ”Mihai Viteazul” se mândresc cu o primă livadă, plantată de ei înșiși

PNUD Moldova și administrația liceului ”Mihai Viteazul”, cu suportul Mobiasbanca, au organizat al doilea eveniment de plantare a pomilor de măr, în cadrul campaniei ”Coolege Vitamine”.

CONCURS Încă cel puțin 18 localități vor învăța să implice migranții în dezvoltarea locală

PNUD anunță concurs de selectare a încă cel puțin 18 localități beneficiare ale Proiectului ”Migrație și Dezvoltare Locală”, implementat cu sprijinul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC). Până în prezent, alte 25 de orașe și sate au reușit, cu ajutorul proiectului, să implice cu succes migranții în dezvoltarea locală.

Un Centru de informare turistică a fost deschis la Tiraspol, datorită sprijinului UE

Turiștii care intenționează să viziteze stânga Nistrului își pot face călătoria mai memorabilă. Un Centru de informare turistică, inaugurat astăzi la Tiraspol, va oferi vizitatorilor străini, dar și localnicilor, detalii despre destinațiile turistice, posibilități de acomodare și alte informații relevante.

Datorită UE, elevii din satul Proteagailovca, stânga Nistrului, vor merge cu drag la lecția de sport

Sportul va deveni în curând mai atractiv pentru copiii din satul Proteagailovca, stânga Nistrului. Datorită fondurilor europene, sala de sport a școlii din localitate este reparată pentru prima dată în aproape 60 de ani de la darea în exploatare.

Reveniţi pentru a munci acasă: suport mic pentru parcurs sigur

Valeriu Filimon, originar din Coșcalia, raionul Căușeni, a lucrat mult timp peste hotare. Deşi căsătorit şi cu doi copii, venea acasă doar de două ori pe an. Chiar dacă aflarea sa peste hotare asigura familiei Filimon un venit suficient pentru a avea un trai decent, Valeriu simțea că distanța îl îndepărta de soție și de copii.

3.800 de persoane care trăiesc cu HIV/SIDA vor beneficia de medicamente vitale

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare a livrat primul lot de medicamente, în cadrul unui proiect care își propune să asigure că cele mai vulnerabile persoane beneficiază imediat de tratament.

Utilizarea extinsă a biomasei solide a adus Republicii Moldova tehnologii noi, locuri de muncă și securitate energetică sporită

Producerea de energie regenerabilă în Republica Moldova a crescut de la 4% la peste 14% din consumul intern de energie în doar câțiva ani, în mare parte datorită susținerii Uniunii Europene, prin intermediul Proiectului Energie și Biomasă.

ONU Moldova susține recuperarea rapidă după căderile masive de zăpadă din luna aprilie

ONU Moldova a răspuns prompt la solicitarea urgentă a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, recepționată în după-amiaza zilei de 21 aprilie, când a fost anunțată starea de urgență în municipiul Chișinău. Solicitarea vine după ce Republica Moldova a suferit din cauza unei ninsori intense în regiunile de sud și centru ale țării, începând cu ziua de joi, 20 aprilie.

Apel pentru Programul de burse ”Cu drag pentru acasă”

Proiectul Migrație și Dezvoltare Locală (MiDL) implementat de PNUD, cu suportul financiar al Guvernului Elveției, lansează Apelul pentru Programul de burse ”Cu drag pentru acasă”.