PNUD și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei vor susține obiectivele de dezvoltare în Europa

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCE) au agreat astăzi să extindă cooperarea pentru încă cinci ani, pentru a-și consolida suportul în vederea atingerii Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) în Europa de Sud-Est, Turcia, Republica Moldova și Georgia.

Elevii din Cărpineni îndeamnă băștinașii să doneze pentru drumuri mai bune

Un flashmob cu desene tematice „Cum văd eu amenajate drumurile din localitate” ale elevilor din trei instituții de învățământ a fost organizat pe 2 februarie 2017 în comuna Cărpineni. Timp de o săptămână în toate școlile din Cărpineni a fost desfășurat un concurs de desen la care au participat 36 de elevi și au arătat în lucrările lor cum văd amenajate drumurile din Cărpineni.

PNUD va procura o gamă largă de medicamente vitale pentru Republica Moldova în 2017

Ministerul Sănătății al Republicii Moldova și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) au semnat astăzi un acord conform căruia PNUD va procura medicamente vitale și produse medicale pacienților din Republica Moldova în 2017.

49 de noi sisteme de încălzire pe biomasă, inclusiv 20 de colectoare solare, vor fi instalate în 2017 din fondurile europene ale Proiectului Energie şi Biomasă

49 de noi sisteme de încălzire pe biomasă, inclusiv 20 de colectoare solare, vor fi instalate în 2017 din fondurile europene ale Proiectului Energie şi Biomasă. Totodată, 27 de grădiniţe vor fi dotate cu instalaţii de producere a apei calde de la energia solară.

Tinerii din Ruseștii Noi sensibilizează originarii prin acţiuni de voluntariat să doneze pentru un sat mai curat

Tinerii din Ruseştii Noi au organizat o clacă şi au deszăpezit 20 gospodării ale persoanelor solitare în etate. Campania locală „LA URAT PE CURAT” serveşte drept prilej pentru a încuraja băștinașii-migranți să doneze pentru procurarea unui tractor necesar localității pentru evacuarea gunoiului, deszăpezire, întreținerea drumurilor.

Absolvenții SYSLAB Moldova, uniți în misiunea de a îmbunătăți piața muncii din Republica Moldova

Cele 5 Centre de dezvoltare inovativă a carierei SYSLAB au făcut bilanțul activității lor, alături de absolvenți programelor de angajare și antreprenoriat, desfășurate în perioada 2013–2016. Astfel, mai mult de 200 beneficiari ai proiectului, 137 femei și 66 bărbați, și-au întâlnit foștii colegi și au cunoscut absolvenți ai programului, care în prezent sunt angajați în câmpul muncii sau au lansat afaceri.

PNUD 2016 #YearinReview

În 2016, PNUD a militat activ pentru adoptarea legii care stabilește o cotă minimă de reprezentare de 40% a unui sex în instituţiile guvernamentale și pe listele electorale pentru alegerile locale și parlamentare.

[ISTORIE DE SUCCES] Migranţi, dar voluntari acasă

Asemeni Tatianei, mulţi dintre moldovenii plecaţi sunt urmăriţi de dorul de casă şi se implică în activităţi de voluntariat pentru comunităţile de unde provin. „Atunci când sunt departe de casă, dorul este foarte puternic, iar momentul revenirii acasă este cel mai frumos şi emoționant lucru trăit de fiecare dată. Am plecat din localitatea de baştină, dar a venit timpul ca deja eu să ajut satul meu natal cu aptitudinile şi cunoștințele acumulate”, susţine Tatiana.

[ISTORIE DE SUCCES] Pensionarii din Moldova cer dreptate

După destrămarea Uniunii Sovietice, arhivele unor întreprinderi sau chiar ale unor sate întregi, sunt de negăsit. Mii de oameni au plătit contribuțiile sociale, dar, din cauză că reforma sistemului de pensii din Moldova trenează, pensiile lor rămân la un nivel minim. Alții nu pot dovedi oficial că au lucrat toată viața și așteaptă cu disperare și teamă vârsta de pensionare.

[ISTORIE DE SUCCES] Moldova: Parcul Național Orhei – de la neglijare până la recunoaștere drept patrimoniu mondial

Nu cu mult timp în urmă, Republica Moldova – neavând nici munți și nici coaste maritime – era considerată a fi privată de atracții turistice. Chiar și cetățenii țării nu realizau faptul că dispun de o comoară naturală excepțională chiar în inima țării, doar la 50 km de capitală.

[BLOG] Un sistem informațional de înaltă clasă aduce transparenţă şi credibilitate în alegerile din Republica Moldova

Ora 21:00 în seara zilei alegerilor din Republica Moldova, secţiile de votare se închid. Cu toate acestea, cea mai asiduă muncă abia începe. Membrii birourilor electorale încep numărarea buletinelor de vot. Cetăţenii aşteaptă nerăbdători dimineaţa zilei următoare ca să afle rezultatele preliminare.

[BLOG] PNUD Moldova ține medicii departe de 3000 de copii de vârstă școlară

Ideea de a încerca să venim de hac provocării consumului redus de fructe în Moldova a venit la o pauză banală de masă. Am fost intrigați de paradoxul că într-o țară care este cunoscută drept „grădină” regională, care abundă în fructe și legume, consumul mediu de fructe și legume reprezintă doar 60% din cantitatea minimă recomandată de OMS.

[BLOG] Vor schimba laboratoarele regulile de joc pentru guvernare?

Procesul de guvernare s-a schimbat dramatic în ultimul deceniu. Apariția tehnologiilor noi, extinderea spațiului democratic și apariția cetățenilor experți, împreună cu înțelegerea tot mai bună a complexității provocărilor de dezvoltare, marchează trecerea pronunțată la forme distribuite de guvernare, cu guverne-facilitatori și co-crearea soluțiilor aflate în centrul unui astfel de sistem.