Campania Coolege Vitamine este extinsă în școlile și grădinițele din afara Chișinăului

PNUD Moldova, în parteneriat cu Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct, extinde Campania Coolege Vitamine pentru copiii din școlile și grădinițele din afara Chișinăului.

PNUD se alătură și în acest an proiectului ”Plantăm fapte bune în Moldova!”

Acțiunile PNUD Moldova de împădurire continuă. Și în acest an PNUD se alătură proiectului ”Plantăm fapte bune în Moldova”, care a plantat pe 25 martie, la Tohatin, peste 2000 de arbori și arbuști pe o suprafață de 4 ha.

Zeci de organizații se unesc pentru a dezvolta sectorul energiei din biomasă

Zeci de organizații se unesc pentru a promova dezvoltarea sectorului energiei din biomasă, cu sprijinul Uniunii Europene. Astfel, azi a fost creat Clusterul Energiei din Biomasă , după modelul României, pentru a promova dezvoltarea sectorului energiei din biomasă prin advocacy, cercetare, cooperare internaţională.

Republica Moldova se clasează pe locul 107 din 188, conform Indicelui Dezvoltării Umane

Republica Moldova se clasează pe poziția 107 din 188 de țări și teritorii, conform Indicelui Dezvoltării Umane (IDU). Valoarea de 0,699 plasează țara noastră în topul categoriei de dezvoltare umană medie.

Peste 1000 locuri de muncă vor fi create în şase localităţi din ţară

Trei oraşe (Ialoveni, Edineţ, Străşeni) şi trei sate (Colibaşi, Cărpineni, Selemet) din Republica Moldova au primit granturi de câte 20 de mii de dolari de la Biroul de Cooperare al Elveției în Moldova, prin intermediul proiectului PNUD „Migrație și dezvoltare locală”, pentru a impulsiona dezvoltarea mediului de afaceri la nivel local.

Cu suportul Uniunii Europene, şcoala din Bălțata, Criuleni, a renunțat la gaz în favoarea peletelor produse de un agent economic din localitate

Întemeiată la începutul secolului XX de etnici ucraineni, ce au migrat din Ucraina de Vest și au cumpărat pământ de la un boier local, comuna Bălțata din raionul Criuleni numără circa 2000 de locuitori.

Migranţi originari din 23 comunităţi au contribuit cu peste 2 milioane de lei la dezvoltarea locală

Timp de trei luni, campania de colectare de fonduri „Cu drag pentru acasă”, desfășurată de proiectul „Migraţie şi dezvoltare locală”, a convins fiecare al zecelea migrant din 23 de localități partenere să contribuie financiar pentru proiecte de dezvoltare locală.

PNUD lansează primul său Laborator de inovații în afaceri în incinta Centrului Tekwill de Excelență în domeniul TIC

PNUD Moldova a lansat pe 15 martie 2017 primul său Laborator de inovații în afaceri, în incinta Centrului Tekwill de Excelență în domeniul TIC, un mediu propice pentru întreprinderile mici și mijlocii (ÎMM-uri) de a se implica în proiecte inovative.

Dincolo de cheltuieli și venituri: sărăcia văzută prin ochii oamenilor

În perioada aprilie-mai 2017, Biroul Național de Statistică, cu sprijinul Organizației Națiunilor Unite, va organiza 10 consultări cu femei și bărbați din grupuri vulnerabile la sărăcie, precum bătrâni, șomeri, părinți singuri, migranți și alții pentru a colecta date care să reflecte mai multe dimensiuni ale sărăciei: accesul la servicii de sănătate, educație, transport și altele.

[VIDEO] Carolina Pancenco, beneficiară Syslab Rezina - Eu nu am răbdare mai repede să vin la lucru

Carolina Pancenco este tânăra care și-a urmat visul și a deschis propriul studio de dans în orașul Rezina, studio care dăruiește energie, sănătate și inspirație celor peste 100 de clienți fideli, cu vârste cuprinse între 3 și 57 ani.

15 antreprenori din Găgăuzia și Taraclia au obținut fonduri europene pentru dezvoltarea afacerilor

15 antreprenori au obținut granturi de până la 18.400 euro din partea Uniunii Europene pentru crearea noilor afaceri și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii (ÎMM-uri) în UTA Găgăuzia și Taraclia. Aceștia au fost selectați dintre cei 76 de întreprinzători care au depus cereri de finanțare în prima rundă a concursului de granturi.

[ISTORIE DE SUCCES] Secretul unei cariere de succes se află la Centrul Syslab din Comrat

Fiecare al zecelea tânăr din Republica Moldova este șomer. “Așa arată statisticile oficiale. În realitate, cred că numărul lor este mult mai mare. Chiar și tinerii care și-au găsit o slujbă se simt într-un fel șomeri, fiind nevoiți să muncească pentru un salariu derizoriu, în condiții precare.

Datorită UE la Doroțcaia locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru au sărbătorit împreună Mărțișorull

Anul curent, locuitorii satului Doroțcaia au sărbătorit Mărțișorul cu un fast deosebit. Colective artistice, meșteșugari și artiști plastici de pe ambele maluri ale râului Nistru au sărbătorit împreună venirea primăverii la Casa de cultură, renovată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, prin intermediul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova.

[ISTORIE FOTO] Moldova la Fruit Logistica Berlin

Ediția aniversară a expoziției „Fruit Logistica” a salutat peste 75.000 vizitatori – comercianți de nivelul managementului din peste 130 de țări și comentarii pozitive din partea a 3.100 expozanți reprezentând 84 de țări.