ONU Moldova susține recuperarea rapidă după căderile masive de zăpadă din luna aprilie

ONU Moldova a răspuns prompt la solicitarea urgentă a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, recepționată în după-amiaza zilei de 21 aprilie, când a fost anunțată starea de urgență în municipiul Chișinău. Solicitarea vine după ce Republica Moldova a suferit din cauza unei ninsori intense în regiunile de sud și centru ale țării, începând cu ziua de joi, 20 aprilie.

Apel pentru Programul de burse ”Cu drag pentru acasă”

Proiectul Migrație și Dezvoltare Locală (MiDL) implementat de PNUD, cu suportul financiar al Guvernului Elveției, lansează Apelul pentru Programul de burse ”Cu drag pentru acasă”.

Nașterea nu mai este un motiv de frică în Slobozia, stânga Nistrului

Prima fiică a Alionei și Taras Jironkiny ar fi împlinit astăzi 12 ani, dacă ar fi supraviețuit nașterea. Această pierdere s-a întâmplat la maternitatea din orașul natal Slobozia, care, la acel moment, nu era echipată corespunzător pentru a trata nou-născuții cu pneumopatie.

Comitetul Executiv PNUD salută numirea lui Achim Steiner în calitate de noul Administrator al PNUD

Președintele Comitetului Executiv al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) a salutat astăzi numirea lui Achim Steiner în calitate de noul Administrator al organizației.

Calea “furioasă și iute” spre edificarea democrației: 4,5 ani de realizări ale Programului PNUD pentru Democrație

Începând cu luna iulie 2012, Programul PNUD pentru Democrație din Republica Moldova a oferit asistență și suport electoral instituției Parlamentului, în tandem cu asistența oferită global de PNUD în domeniul guvernării democratice.

Şcoala şi grădiniţa din Brătuleni, Nisporeni, au trecut la încălzirea pe biomasă datorită investiţiilor Uniunii Europene

Deja de trei ierni, elevii gimnaziului din Brătuleni, raionul Nisporeni, au confort termic sporit în școală, iar din anul curent și grădinița din comună va avea centrală termică pe biomasă și apă caldă curentă, produsă de colectoare solare.

PNUD lansează pentru al doilea an consecutiv un concurs pentru cele mai bune investigații jurnalistice pe teme de corupție

PNUD Moldova lansează cea de-a doua ediție a concursului pentru cele mai bune investigații media pe teme de corupție, deschis tuturor jurnaliştilor din presa scrisă, online, radio şi TV, națională și locală.

Profilul femeilor și fetelor rome

Femeile și fetele rome - peste jumătate au studii primare, gimnaziale, profesionale sau superioare. Două treimi din femeile rome își apreciază sănătatea drept bună și foarte bună. Fiecare a 4-a este activă economic și fiecare a 6-a are un loc de muncă. Totodată, fiecare a 5-a a pierdut cel puțin o sarcină, doar 4 din 10 au poliță de asigurare, 8 din 10 nu se adresează la medic din lipsă de bani. 8 din 10 lucrează în sectorul informal.

De unde vine și cât ne costă corupția în municipiul Chișinău?

Riscurile de corupție pentru serviciile prestate de administrația locală a municipiului Chișinău se estimează la 111,7 milioane lei anual. Doar taxele neoficiale pentru eliberarea autorizațiilor în domeniul construcțiilor, publicității și comerțului s-ar cifra la 6 milioane lei pe an, potrivit unui studiu al Centrului Analitic Independent „Expert-Grup”, prezentat azi la o masă rotundă.

Cu sprijinul UE, tineri de pe ambele maluri ale râului Nistru au creat noi locuri de muncă

Timp de doar un an de zile, 31 de tineri au creat peste 120 de locuri de muncă și au lansat pe piață noi produse și servicii. Aceștia au devenit antreprenori grație susținerii financiare a Uniunii Europene, oferite în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova.

500 ha de pășuni din regiunea Parcului Național Orhei au fost reabilitate cu suportul Uniunii Europene

Pe parcursul a 3 ani, proiectul Clima East al Uniunii Europene, implementat de PNUD, a dezvoltat și pus în practică sisteme inovatoare de management a pășunilor și pădurilor publice din regiunea Parcului Național Orhei, pentru a preveni eroziunea solului, precum și pentru a capta și stoca carbonul. Rezultatele proiectului au fost prezentate astăzi la un eveniment de finalizare, desfășurat în Orhei.

Eucred.md - Moldova are de învățat din succesele și eșecurile oamenilor la angajare

PNUD continuă colectarea istoriilor oamenilor despre angajare și șomaj, în special de la tinere femei și bărbați, prin intermediul site-ului http://www.eucred.md. Platforma nu cere utilizatorilor oferirea datelor cu caracter personal.

ONU inspiră la Moldova ICT Summit 2017 pentru a utiliza blockchain – tehnologia care nu poate fi coruptă

Cei pasionați de inovații și tehnologii au aflat mai multe despre blockchain - o tehnologie populară, incoruptibilă și eficientă - la o prezentare a ONU în cadrul celei de-a opta ediții a Moldova ICT Summit 2017.

Moldova are acum GenderPulse – un instrument care transformă indicatorii statistici în grafice interactive

Organizația Națiunilor Unite, în parteneriat cu Biroul Național de Statistică, lansează azi, 28 martie 2017, GenderPulse – primul instrument de vizualizare grafică interactivă, ușoară de înțeles, a indicatorilor statistici sensibili la dimensiunea de gen.