23 localităţi vor beneficia de servicii locale de calitate datorită implicării migranților

Peste 200 de mii de persoane din 23 de localități vor beneficia de proiecte de îmbunătățire a infrastructurii locale și de condiții mai bune de viață, datorită implicării băștinașilor. Astfel, peste 792 mii USD sunt valorificați de 18 sate și 5 orașe din țară. Din această sumă, circa 118,6 mii USD au fost donați de migranți, prin platforma de crowdfunding Guvern 24.

R. Moldova trasează o foaie de parcurs pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puțin 64% până în 2030

R. Moldova trasează o foaie de parcurs pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puţin 64-67% comparativ cu nivelul anului 1990, până în 2030. Aceasta este ținta necondiționată a țării care a fost agreată ca parte a Acordului de la Paris, semnat în 2015 și ratificat în mai 2017.

7 şcoli şi grădiniţe din raionul Ungheni au parte de energie verde în cadrul unui Parteneriat Public Privat

7 şcoli şi grădiniţe din raionul Ungheni au renunţat la energia pe gaze şi cărbune în favoarea celei din biomasă care este livrată de un agent economic. Consiliul Raional Ungheni a semnat un contract de Parteneriat Public-Privat (PPP) cu compania Green Energo care livrează instituţiilor beneficiare energie verde la tariful de 750 lei Gcal.

Achim Steiner preia mandatul de Administrator al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) l-a salutat astăzi pe Domnul Achim Steiner cu începea mandatului său de patru ani ca Administrator al Organizației.

Platforme de bike-sharing sau staţii de transport public alimentate cu energie solară? Ele pot fi realitate în Chișinău!

PNUD Moldova va organiza școala de vară ”Chișinău Loading”, în perioada 24 iulie  -  07 august 2017, pentru 20 persoane, pasionate deopotrivă de urbanism și inovații. Participanții vor fi implicați în experimente inovative pentru a promova dezvoltarea durabilă urbană.

Cu ajutorul Uniunii Europene, locuitorii satului Bugeac au obținut acces la apă potabilă, iar cei din Cealîc beneficiază de o grădiniță renovată

Peste 1700 de persoane din satul Bugeac, raionul Comrat, au obținut acces la apă potabilă odată cu lansarea noului sistem de alimentare cu apă din localitate. Rețeaua de aprovizionare cu apă și noul turn de apă au fost construite cu ajutorul financiar al Uniunii Europene și contribuția autorităților publice locale și regionale.

E timpul pentru implicare: fiecare al treilea moldovean nu își cunoaște drepturile sau obligațiile de cetățean

Fiecare al treilea moldovean nu poate numi un drept sau o obligație a cetățeanului. 34% dintre moldoveni au dificultăți în a răspunde la întrebarea care este singura sursă a puterii în stat și cine este purtătorul suveranității. Doar o treime dintre moldoveni cunosc răspunsul – poporul.

În sate locuiesc de 4 ori mai multe persoane aflate la limita sărăciei decât în orașe

Discrepanța dintre spațiul urban și cel rural la nivel de sărăcie absolută este considerabilă – 19% persoane la limita sărăciei la sate vs. 5% la orașe. Cele mai sărace persoane cheltuie cel mai mult pe alimente, servicii comunale, ceea ce îi face vulnerabili la șocuri economice. Pe lângă inegalitățile monetare, cele mai vulnerabile grupuri – femeile, persoanele cu dizabilități, persoanele în etate, tinerii – sunt expuse la inegalități sociale, în domeniile educației, sănătății, accesului la servicii de calitate, participării.

PNUD Moldova a fost distins cu sigiliul de aur pentru egalitatea de gen

PNUD Moldova a fost distins cu sigiliul de aur pentru egalitatea de gen pentru contribuția substanțială la obiectivele naționale pentru egalitate de gen.

De Ziua Mondială a Mediului, Chișinăul s-a conectat la natură

Apus de soare cu muzică clasică interpretată de pianistul Marcel Lazăr, ateliere, distracții, odihnă, târguri și expoziții eco în Parcul ”Valea Morilor”– astfel sute de oameni au sărbătorit aseară, 4 iunie, în Chișinău, Ziua Mondială a Mediului.

[BLOG] De la cursuri formale la abilități reale – o instruire eficientă pentru viitori judecători și procurori din Republica Moldova

Ce abilități trebuie să aibă un judecător sau un procuror bun? Ar putea fi doar o întrebare retorică din domeniul filosofiei juridice, însă nu atunci când ai în față sarcina practică de a pregăti pentru activitate, în viața reală, judecători și procurori.

A fost lansat Best Hotels of Moldova - primul catalog al hotelurilor de pe ambele maluri ale râului Nistru

Catalogul Best Hotels of Moldova, care include informații despre hotelurile din dreapta și stânga Nistrului, a fost lansat în timpul primului Forum al hotelierilor de pe ambele maluri, desfășurat la Chișinău. La eveniment au fost trasate rezultatele obținute timp de un an de două organizații de pe malul drept și stâng al Nistrului, care au stabilit un parteneriat de dezvoltare a industriei hoteliere.

Au fost desemnaţi câştigătorii concursului naţional „Surse de energie regenerabilă”, prima ediţie

Colector solar parabolic ce încălzeşte apa, electro-termocentrală ce consumă energie regenerabilă, sistem de reciclare a uleiului folosit în alimentaţie, microhidrocentrală şi turbină eoliană ce generează energie electrică, instalaţie solară de purificare a apei - sunt doar câteva din proiectele prezentate de cele 32 de şcoli din toată ţara ce au trecut în etapa finală a Concursului „Surse de energie regenerabilă".

O zi plină de descoperiri pentru 33 de copii din raionul Ștefan-Vodă

Câștigătorii unui concurs de desene și eseuri pe tema biodiversității, cu vârstele cuprinse între 12 și 16 ani, au vizitat pe 24 mai 2017, pentru prima oară, atracțiile turistice din regiune.