R. Moldova va avea un centru unic de instruire pentru operatorii centralelor termice pe biomasă

În R. Moldova, angajaţii care deservesc sistemele de încălzire pe biomasă vor beneficia de instruire continuă și calificată la un Centru unic, care va fi creat cu sprijinul și la inițiativa Proiectului „Energie şi Biomasă”. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Social Good Summit 2016 în Republica Moldova descoperă parteneriate pentru Agenda 2030

Pentru a populariza procesul de naționalizare a Obiectivelor Globale în Republica Moldova, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova a organizat Social Good Summit 2016, unde s-a discutat despre parteneriatele posibile dintre sectorul public, privat și social în contextul Agendei 2030.

Nikolaj Coster-Waldau, vedeta serialului Game of Thrones denunță dintr-o singură suflare din fluier sărăcia, în cadrul primei Cupe Mondiale feminine de fotbal de amatoare

Actorul danez aclamat la nivel global și vedeta serialului produs de HBO Games of Thrones, Nikolaj Coster-Waldau a început rolul său în calitate de Ambasador al Bunăvoinței pentru Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, arbitrând primul turneu amator de fotbal feminin a Cupei Mondiale a Obiectivelor Globale în New York.

Nikolaj Coster-Waldau, vedeta serialului Game of Thrones, este numit Ambasador al Bunăvoinței PNUD

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) l-a numit astăzi în calitate de Ambasador al Bunăvoinței pe actorul aclamat la nivel global Nikolaj Coster-Waldau, faimos pentru rolul jucat în serialul HBO Game of Thrones.

Gustul face diferența: producătorii de fructe proaspete din Moldova prezenți la expoziția WorldFood din Moscova

11 producători moldoveni de fructe proaspete participă în aceste zile la expoziția WorldFood din Moscova organizată în perioada 12–15 septembrie 2016, făcându-se remarcați printr-o gamă vastă de fructe proaspete.

Uniunea Europeană finanțează renovarea Casei de Cultură din satul Rașcov, stânga Nistrului

Sărbătorile vor căpăta în curând o cu totul altă amploare pentru cei peste două mii de locuitori ai satului Rașcov, din stânga Nistrului. În comunitate, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, este renovată Casa de Cultură.

Vor fi testați electronic candidații la studii pentru funcțiile de judecători și procurori

La admiterea din 2016, Institutul Național al Justiției (INJ) va folosi pentru prima dată un modul de testare electronică a candidaților la studii pentru funcții de judecător și de procuror.

Concursul ONU pentru cele mai bune acțiuni de protecție a drepturilor omului a fost lansat

Organizația Națiunilor Unite în Republica Moldova a lansat astăzi a 12-a ediție a concursului pentru cele mai bune acțiuni de promovare și protecție a drepturilor omului în Republica Moldova.

[REPORTAJ FOTO] Spații care respiră

Parcul Național Orhei este primul parc național al Moldovei. Creat în 2013, parcul constă din întinderi mari de suprafeţe acoperite cu păduri din centrul Moldovei, fiind populat de specii rare, care reprezintă interes științific deosebit.

[ISTORIE DE SUCCES] “Afacerea viitorului”, pusă pe roate la 66 de ani

La 66 de ani, Nicolai Constantinov din orașul Comrat și-a văzut visul copilăriei împlinit. Anul trecut a urmat un curs intensiv de instruire în domeniul afacerilor, a câștigat un grant și a lansat în orașul natal primul centru de reparație a mașinilor electrice.

[ISTORIE DE SUCCES] Tinerii din Moldova aduc energie regenerabilă în comunitățile și familiile lor

Imaginați-vă o moară de vânt, care combină tehnologii utilizate încă din Evul Mediu cu cercetările de ultimă generație. Este eficientă și nu poluează mediul înconjurător, deoarece nu produce CO2.

[BLOG] Campania #OameniBuni îi apropie pe moldoveni de egalitate și diversitate

Ads of the World, cea mai mare mare listă de referințe publicitare din lume, care postează produse promoționale de pe mapamond, a publicat spoturile video ale campaniei #OameniBuni.

[BLOG] Uită de Pokemon Go! Moldova joacă MEGA pentru a lupta contra încălzirii globale

Pierderile economice cauzate de catastrofele naturale constituie aproximativ 61 de milioane de dolari americani. Secetele dezastruoase din 2007 și 2012 au afectat peste 70 la sută din teritoriul țării.

[BLOG] Un suflet cald într-un corp care se zbate

Noi, angajații ONU Moldova am pus la cale pentru noi înșine o mare provocare: să demonstrăm prin fapte că ceea pentru ce pledăm este posibil de obținut.