Flash Mob anticorupţie, în scuarul Parlamentului

Un Flash Mob anticorupţie a fost organizat astăzi în scuarul Parlamentului. Mai mulţi tineri social activi din cadrul organizaţiilor de tineret naţionale şi a grupurilor de iniţiativă locale, care pe parcursul ultimilor doi ani de activitate au contribuit la organizarea acţiunilor de sensibilizare anticorupţie, au găsit o modalitate inedită de a transmite trecătorilor mesajul "Descurajează corupţia prin denunţ".

Uniunea Europeană susține proiecte de dezvoltare a afacerilor în Găgăuzia și Taraclia

Uniunea Europeană își propune să contribuie la dezvoltarea antreprenoriatului local, crearea locurilor noi de muncă și sporirea veniturilor populației din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia.

Autoritățile locale din regiunea Mării Negre și Balcanii de Vest formează rețeaua “Insulele Integrității”, pentru a lupta contra corupției

Astăzi, 50 de specialiști locali în domeniul anticorupției, reprezentanți ai autorităților locale și agențiilor anticorupție din regiunea Mării Negre și Balcanii de Vest s-au reunit la Chișinău, Republica Moldova, pentru a discuta despre transparența, integritatea, precum și provocările și soluțiile pentru responsabilizarea autorităților locale.

Voluntarii salvatori din Ungheni vor putea face față situațiilor de urgență

De Ziua internațională pentru reducerea riscurilor de dezastre naturale, Primăria orașului Ungheni a organizat un eveniment, care a antrenat peste 37 voluntari salvatori, dintre care 24 femei și 13 bărbați, într-un exercițiu de instruire, desfășurat sub egida Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Cu sprijinul UE, la Rezina a fost inaugurată cea mai modernă secție de tratare a bolilor contagioase

Cea mai modernă instituție medicală publică de tratare a bolilor contagioase a fost dată în exploatare la Rezina. Anual, instituția de importanță regională va putea presta servicii medicale pentru circa 500 de locuitori din dreapta și stânga râului Nistru.

Inegalitatea este percepută acut în Chișinău, de la venituri la accesul la bunuri și servicii: Studiu PNUD Moldova

Chiar dacă municipiul Chișinău este mai atractiv pentru trai, în comparație cu alte localități din Moldova, decalajul dintre cei bogați și săraci este mare în capitală, iar rata sărăciei este în creștere.

O treime din forța de muncă din Europa de Est și Asia Centrală are locuri precare de muncă: Raport ONU

E nevoie de impozite mai mici pentru ocuparea forței de muncă în sectorul formal și creșterea investițiilor în formarea abilităților și asistență socială pentru a reduce inegalitățile

R. Moldova va avea un centru unic de instruire pentru operatorii centralelor termice pe biomasă

În R. Moldova, angajaţii care deservesc sistemele de încălzire pe biomasă vor beneficia de instruire continuă și calificată la un Centru unic, care va fi creat cu sprijinul și la inițiativa Proiectului „Energie şi Biomasă”. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

[REPORTAJ FOTO] Spații care respiră

Parcul Național Orhei este primul parc național al Moldovei. Creat în 2013, parcul constă din întinderi mari de suprafeţe acoperite cu păduri din centrul Moldovei, fiind populat de specii rare, care reprezintă interes științific deosebit.

[ISTORIE DE SUCCES] “Afacerea viitorului”, pusă pe roate la 66 de ani

La 66 de ani, Nicolai Constantinov din orașul Comrat și-a văzut visul copilăriei împlinit. Anul trecut a urmat un curs intensiv de instruire în domeniul afacerilor, a câștigat un grant și a lansat în orașul natal primul centru de reparație a mașinilor electrice.

[ISTORIE DE SUCCES] Tinerii din Moldova aduc energie regenerabilă în comunitățile și familiile lor

Imaginați-vă o moară de vânt, care combină tehnologii utilizate încă din Evul Mediu cu cercetările de ultimă generație. Este eficientă și nu poluează mediul înconjurător, deoarece nu produce CO2.

[BLOG] Serviciul public în Moldova: oare e timpul să analizăm corupția prin lentila de gen?

Corupția creează inegalități profunde, pune în pericol oportunitățile și are un impact negativ asupra calității vieții oamenilor și respectării drepturilor omului – aceasta este bine cunoscut de toată lumea.

[BLOG] Vreți să implicați Parlamentul în combaterea corupţiei? Iată 5 paşi de urmat

Conform Indicelui de percepere a corupţiei întocmit de Transparency International (2016), Moldova se clasează pe locul 103 (din 168 de ţări ale lumii), adică este una din cele mai corupte țări din Europa.

[BLOG] Laboratorul de finanţare alternativă al PNUD – următorul boom constă dintr-o mulţime de realizări mici (şi inteligente)!

Acum zece luni, în calitate de o gașcă de persoane inovative, am lansat o serie întreagă de noi instrumente financiare, ceea ce ODI numeşte drept o nouă “epocă a alegerii” pentru finanţarea de dezvoltare.